Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγίου εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους συναδέλφους Καλή Χρόνια και ευτυχισμένο το Νέο Έτος .
Η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Ευχές για Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα με ερχομό του Νέου Έτους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγίου εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους συναδέλφους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα .
Στους 69.002 ανέρχονται οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στο ελληνικό δημόσιο (εκτός ΝΠΙΔ), με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ανέρχονται συνολικά στους 46.720. Αυτά δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα στην ψηφιακή πλατφόρμα της «Απογραφής» και τα οποία αφορούν τον Οκτώβριο του 2017, επιβεβαιώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων δεν έχει ξεπεράσει το «πλαφόν» που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί, και το οποίο έχει ως «πήχη» τους 47.000 συμβασιούχους.
Από το σύνολο των 69.002 συμβασιούχων, στους ΟΤΑ απασχολούνται οι 26.764.
Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο μισθοδοσίας τους, δείτε τον παρακάτω πίνακα:
Έκτακτο και λοιπό προσωπικό Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας
13.030
13.827
Μετακλητοί
2.459
2.463
Αιρετοί
8.085
8.146
Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Οργανα Διοίκησης
1.400
1.385
Λοιπές ειδικές περιπτωσεις
12.621
13.225
1. Οι λοιπές ειδικές κατηγορίες, αν και δεν αποτελούν μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, αποτυπώνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) για λόγους πληρότητας της συνολικής εικόνας, δεδομένης μάλιστα της υποχρέωσης πληρωμής τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (όπως φυσικά πρόσωπα σε πρακτική άσκηση ή μαθητεία ή επαγγελματική κατάρτιση, αντιρρησίες συνείδησης, δικαιούχοι αποζημιώσεων με δικαστικές αποφάσεις, εκπαιδευτές, θεραπαινίδες ΥΕΘΑ, ιδιώτες μέλη επιτροπών, σχολικοί τροχονόμοι, υπότροφοι)
2. Το προσωπικό των Ειδικών Λογaριασμών Κονδυλίων Έρευνας, εντάχθηκε στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά την ισχύ του άρθρου 101 του Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α’), δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και εμφανίζεται ξεχωριστά.
Αναλυτικότερα, ως προς την κατανομή τους ανά φορέα, δείτε τον παρακάτω πίνακα:
Πίνακας 4 – Ανάλυση εργασιακής σχέσης εκτάκτου προσωπικού «Ορισμένου χρόνου – συμβάσεις έργου – ωρομίσθιοι» ανά Κατηγορία
Ορισμένου χρόνου – συμβάσεις έργου – ωρομίσθιοι
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
6
5
ΒΟΥΛΗ
168
169
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
102
85
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
125
125
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
54
55
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
15
15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
1.869
2.006
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
136
136
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
698
722
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
4.831
4.752
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
586
586
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
7
7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
22
21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
136
137
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
8.722
14.985
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
23
23
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
3.535
3.555
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
12
11
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
14.777
14.780
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
21
21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
8
8
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
34
34
ΟΤΑ
25.057
26.764
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
60.944
69.002
Το προσωπικό του Πίνακα 4 αφορά απασχολούμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, ωρομίσθιους και προσωπικό Επί Θητεία που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό καθώς επίσης και μέσω συγχρηματοδοτουμένων προγραμμάτων και δράσων ανταποδοτικού χαρακτήρα ή με τη μορφή αντιτίμου, των οποίων η δαπάνη μισθοδοσίας καλύπτεται αποκλειστικά από το ανταποδοτικό τέλος ή το αντίτιμο και δεν επιβαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03)
ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΙΕΥΘYΝΣΗ : ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 6910
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 2510 611302
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr
E mail : ipapanast@gmail.com
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 313 ΚΟΜΟΤΗΝΗ : 19/12/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγελία φίμωση ελευθερίας γνώμης και έκφρασης
Το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει την απαράδεκτη φίμωση ελευθερίας γνώμης και έκφρασης, επίσης την παράνομη προσαγωγή και κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, του συναδέλφου Κων/νου Παπαντώνη Προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, για την ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας με τα προβλήματα του τριχοτομημένου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, στο χώρο διεξαγωγής Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Ελευσίνα .
Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία της έκφρασης αποτελούν τη θεμέλια λίθο για κάθε ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο μας , καθώς και την πλήρη αντίθεση μας στον περιορισμό και στη φίμωση της με οποιαδήποτε τρόπο, της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης.
Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Η πλέον ενδεδειγμένη μορφή διαμαρτυρίας ποινικοποιείται;
Πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr συνελήφθη από αστυνομικούς του
τμήματος Μεγάρων ο πρόεδρος του τοπικού ΕΚΑ και πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, Κώστας Παπαντώνης, για ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας αναφορικά με την κυβερνητική αγνόηση των προβλημάτων τόσο της υποβαθμισμένης περιοχής, όσο και για το εποχικό ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πυροσβεστικό προσωπικό που εκπροσωπεί.
Η ανάρτηση των πανό έγινε για την υποδοχή μεγάλου αριθμού υπουργών για το έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα. Ο κ. Παπαντώνης έχει ήδη οδηγηθεί στο κρατητήριο.
Σήμερα κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και στη συνέχεια θα μιλήσουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Στις συνεδρίες της Κυριακής θα τοποθετηθούν, οι υπουργοί, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ακόμη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Παρά τα περί «εκσυγχρονισμού» της Συνθήκης της Λωζάνης ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στο υπόλοιπο της συνάντησης του με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στάθηκε στο ύψος του και πολύ καλύτερα από τους προκατόχους του.
Είναι ο μόνος που έθιξε με φαρμακερό τρόπο ζητήματα που δημιουργεί καθημερινά η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκθέτοντας τον Τούρκο πρόεδρο σε τέτοιο βαθμό που να αναγκαστούν ΗΠΑ και ΕΕ να στείλουν και οι ίδιες ηχηρά μηνύματα αποδοκιμασίας προς τον Τούρκο πρόεδρο και τα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
Οι Βρυξέλλες διαμήνυσαν «ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι προαπαιτούμενο για την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας» και απαντώντας στις τοποθετήσεις περί «τροποποίησης της συνθήκης της Λωζάνης», Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες».
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας περί επικαιροποίησης της Συνθήκης. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ζήτημα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Όμως εντύπωση σε όλους προξένησαν οι χθεσινές απαντήσεις του Α.Τσίπρα προς τον Τούρκο πρόεδρο τον οποίο κυριολεκτικά τον πήγε «από γωνία σε γωνία»
Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στις αναθεωρητικές θέσεις του, θέτοντας ευθέως και πάλι θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, με αναγνώριση περισσότερων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως η εκλογή αρχιμουφτή και την ένταξη της ονομασίας «τουρκικής» σε μια «επικαιροποιημένη» Συνθήκη.
Τότε ο Α.Τσίπρας αποδόμησε με αρκετή δόση ειρωνείας όλες τις αιτιάσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Να ψάξουμε και την Ιαπωνία για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης», είπε αναφερόμενος στην δήλωση Ενρτογάν ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί μια συμφωνία 11 χωρών και ανάμεσά τους η χώρα «του Ανατέλοντος Ηλίου»
Ξεκαθάρισε ότι «Το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό 43 χρόνια γιατί πριν από 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου» και είναι η πρώτη φορά που Έλληνας ηγέτης το «πετάει» στα «μούτρα» του Τούρκου ομολόγου του.
«Μιλήσαμε για το Αιγαίο, μιλήσαμε για την ένταση στο Αιγαίο, είπα ότι πρέπει να τερματισθεί η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή. Προσέθεσα ότι δεν συνάδει το καλό κλίμα το γεγονός ότι εν έτει 2017 επικρέμεται επάνω μας η έννοια του casus belli.
Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Μιλήσαμε και για την ανάγκη να βρεθεί βιώσιμη και δίκαιη λύση για το Κυπριακό, ελπίζω να κινηθεί και η Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Μιλήσαμε και για τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, μιας δύσκολης συμφωνίας που έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση των ροών και των θανάτων. Συμφωνήσαμε σε μέτρα»
Όσον αφορά το ζήτημα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ο Α.Τσίπρας σαφώς κατηγόρησε τον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι στην δική του χώρα είναι ελεγχόμενη και συνεπώς δεν μιλάμε περί δημοκρατικού κράτους
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίζει πραξικοπηματίες. Αλλά η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, κράτος δικαίου με βασική αρχή τη διάκριση των εξουσιών.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης γίνονται απολύτως σεβαστές από όλους μας", τόνισε ο πρωθυπουργός
"Σας καλώ να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θα βασίζεται στη δύσκολη προσπάθεια να οικοδομούμε γέφυρες σε στέρεα θεμέλια. Αν δεν το αποδεχθείτε να αποβεί σε βάρος όχι μόνο των ελληνοτουρκικών, αλλά των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε", είπε ο κ.Τσίπρας.
Σε αυτό το σημείο ξεκαθάρισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ περνάει από την Ελλάδα και ότι η Αθήνα είναι διαθέσιμη να την ανακόψει εάν η Άγκυρα δεν συμμορφωθεί.
Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις εκδηλώσεις των ακραίων μουσουλμάνων της Τουρκίας, που ζητούν να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά και σε αυτό το σημείο την «είπε» στον Τούρκο πρόεδρο για τις δηλώσεις του στο θέμα των μουφτήδων, διεκδικώντας να μην διορίζονται από το ελληνικό δημόσιο αλλά να εκλέγονται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Αφού ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει την ανακατασκευή μιας σειράς τζαμιών στον ελλαδικό χώρο, όπως και στο Φετιχιέ Τζαμί, πρόσθεσε:
«Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε η Ελλάδα να κάνει μια ορθόδοξη λειτουργία όπως αντιστοίχως, κακώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Αγία Σοφιά...»
Ένα ήταν μόνο το «μελανό» σημείο χθες όταν ο Α.Τσίπρας μίλησε για εκσυγχρονισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνης, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το ρήγμα σε οτι αφορά την ελληνική θέση για το απολύτως «ανελαστικό» της συνθήκης της Λωζάνης, τελικά είναι υπαρκτό.
Αυτό το λάθος του καταλογίζουμε.
Πάντως η Ελλάδα δεν είναι ΟΝΤΩΣ η μόνη χώρα που την αφορά η Συνθήκη της Λωζάνης. Αφορά άμεσα και την Βουλγαρία η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με την πολυπληθέστερη δική της μουσουλμανική μειονότητα.
«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στις πρόσφατες επιμονές του Ερντογάν στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, η οποία καθιερώνει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας, διότι το επόμενο πιθανό αίτημα του Τούρκου προέδρου είναι για τη Βουλγαρία», σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ επικαλούμενο δηλώσεις του καθηγητή ιστορίας του πανεπιστημίου Πλάμεν Παβλόφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα αφορά άμεσα και τη Βουγαρία γιατί στις δηλώσεις του, ο Ερντογάν αναφέρει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης δεν παρέχει λύσεις στα δικαιώματα των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης τους οποίους χαρακτηρίζει ως Τούρκους συμπατριώτες του.
Ο Βούλγαρος ιστορικός αναφερόμενος στους Μουσουλμάνους της Βουλγαρίας τονίζει ότι σημαντικό μέρος τους είναι Βούλγαροι και όχι Τούρκοι,ακόμη και εκείνοι με καθαρά μουσουλμανική συνείδηση έχουν βουλγαρικό αίμα.
Ο ιστορικός σχολίασε ότι για πρώτη φορά η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρος Ερντογάν έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης.
Ο Παβλόφ σημείωσε ότι η αντιδράσεις της Βουλγαρίας είναι πολύ χαλαρές και αυτό είναι απαράδεκτο.
«Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις στις τριμερείς ελληνο-βουλγαρο-τουρκικές σχέσεις και πρέπει να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι προβαίνει σε διασυνοριακές δηλώσεις χωρίς να συμβουλευθεί τη Βουλγαρία. Η συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης αφορά, φυσικά και τη Βουλγαρία».
Τη μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς θητείαςς ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παρέστη στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΟΑΕΔ στην Άρτα. Σημαντική επιτυχία χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και όπως τόνισε, «2.200 συμπολίτες μας, είναι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, για τους οποίους καταφέραμε την εξαίρεση από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων και άρα είμαστε σε διαδικασία μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων». Η τροπολογία αυτή, είχε ψηφιστεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο και ορίζει τη τριετή παράταση στη θητεία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και αφορά 2.093 πυροσβέστες των οποίων η θητεία έχει ήδη λήξει. Μετά τη λήξη της θητείας τους, προβλέπεται η ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Πηγή: ΕΡΤ 1