Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.



Μέχρι  και την Πέμπτη 30 Οκτώβρη θα δουλέψουν οι συνάδελφοι  συμβασιούχοι πυροσβέστες  και την Παρασκευή 31 /10/2014 η λύση των συμβάσεων σύμφωνα με την παρακάτω διαταγή του Α.Π.Σ. 






Δικαιούχοι-Προυποθέσεις-Δικαιολογητικά

 για το Ταμείο Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ


Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

 Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.

Εγγραφή Ανέργου για λήψη επιδόματος ανεργίας 


Ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας απασχόλησής του, προκειμένου να υποβάλλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη λύση ή λήξη της εργασιακής του σχέσης. Ο άνεργος θα παραλαμβάνει αντίγραφο του εντύπου της αίτησης, με το οποίο θα ενημερώνεται για την ημερομηνία παραλαβής της σχετικής απόφασης επιδότησης και σε ειδικό σημείο του οποίου θα εμφανίζεται προτυπωμένο κείμενο Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/86, στο οποίο θα δηλώνει ότι έλαβε γνώση με υπογραφή του, της υποχρέωσής του για ενημέρωση της Υπηρεσίας εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών, και οπωσδήποτε πριν τη λήξη του μήνα επιδότησης, σε περίπτωση που συντρέξει λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης.


Τα δικαιολογητικά για την έκδοση  δελτίου ανεργίας :


  1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση.
  2.  Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 
  3. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.) 
  4. Επίσημο έγγραφο  ( βιβλιάριο ΙΚΑ ) από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ μας αλλά και αυτός των προστατευόμενων μελών
  5. Καταγγελία της σύμβασης του εργοδότη ( θα αποσταλεί υπηρεσιακός )
  6. Μηχανογραφημένα ένσημα του ΙΚΑ 
  7. Αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ( φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων )

Όπως αναφέραμε στην υπ. αριθ. πρωτ, 130  ενημέρωση μελών μας  στης  8/10/2014 κατά τις συναντήσεις του Σωματείου Α.Μ.Θ που πραγματοποίησε με φορείς  στην Αθήνα 

Κατά τη συνάντηση που είχαμε στη Βουλή με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, ο οποίος ερωτήθηκε τι θα ισχύσει φέτος για  το ταμείο ανεργίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με τη λήξη των συμβάσεων τους , σε απάντησή του μας διαβεβαίωσε θα παραμείνει στα ίδια περυσινά επίπεδα  , δηλαδή 3 μήνες και 5 ημέρες καθώς και το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο  δεν εδόθη πέρυσι διότι η λύση των συμβάσεων έγινε  στα τέλη  Νοέμβρη, ενώ φέτος ολοκληρώνεται με το πέρας της αντιπυρικής περιόδου.