Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Για να σταματήσει το προεδρείο της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιεί το όνομα του Σωματείου κατά το δοκούν


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ 
& ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 
ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  : (246/03  1924 ΕΜ 278/03) 
ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ     ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  &  ΘΡΑΚΗΣ  -  4η ΕΜΑΚ    
                                                   Τ.Κ 69100              ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                   Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                 E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :   1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  1. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                                2.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Μ.Θ. & Β.Α

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  149                                                                                      ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   06/10/2015


ΘΕΜΑ : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

Κύριοι της Ομοσπονδίας,

    Μάλλον υπάρχει μέγα πρόβλημα σε επίπεδο συνεννόησης σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά μας και αυτό διαπιστώνεται κάθε φορά όταν πάρετε την απόφαση να ασχοληθείτε με κάτι ουσιώδης. 
    Τί σημαίνει αυτό;
Κάνετε χρήση δυο εκδοχών προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας...



1η εκδοχή : Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 1034 στης 29/8/2015 οι ισχυρισμοί σας είναι , ότι πολλά Σωματεία έχουν διαγραφεί από τους μαχαραγιάδες της Ομοσπονδίας .  Τι έγιναν τότε ; Έγιναν ατμός τα Σωματεία  ... και επανήλθαν  αυτόματα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ; Όποτε μας συμφέρει διαγράφουμε με ένα έγγραφο προς τρίτους για τη δημιουργία εντυπώσεων ;  Αυτός ο ισχυρισμός σας βεβαίως είχε να κάνει με τη συνάντηση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή μήπως το ξεχάσατε; Ή μήπως το χρησιμοποιείται κατά το δοκούν; 'Η μήπως αποκτήσατε μνήμη χρυσόψαρου; Κι όλα αυτά για να εμποδίσετε την συνάντηση των 19 Σωματείων που αντιτίθενται στον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας στις θέσεις σας  και τους μη ξεκάθαρους  σκοπούς σας.. Φαίνεται άλλωστε από τις αξιώσεις σας , ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, ποιους προσπαθείτε να φιμώσετε και ποιους να αφανίσετε ... Κάτι τέτοιο όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να το επιτύχετε!

2η εκδοχή : Προκειμένου να κερδίσετε τις εντυπώσεις και ραντεβού με τον Υπουργό, ισχυρίζεστε ότι εκπροσωπείτε 33 Σωματεία. Τα Σωματεία τα ρωτήσατε; Ποιο από τα Σωματεία που τους τελευταίους  μήνες χτυπάτε πισώπλατα ( γιατί ... ; αυτός είναι ο συνδικαλιστικός πολιτισμός σας ... ; ) θέλει να κάνετε χρήση της ονομασίας του, προκειμένου να επιδεικνύεστε ότι έχετε μεγάλη δύναμη, για να κερδίσετε ένα ραντεβού;  Σκεφτείτε δηλαδή στη διεκδίκηση αιτημάτων για την επαγγελματική μας εξέλιξη, τι θα λέτε.... και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, κερδίζετε ένα ραντεβού με τον Υπουργό...


'Όλα καλά μέχρι εδώ...


Το Σωματείο μας ζητά να του ανακοινώσετε με επίσημο έγγραφο σας την διαγραφή του αλλά και τους λόγους διαγραφής του , με υπογραφές από τον πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας όπως οφείλατε ... και όχι μέσω τρίτων όπως πράξετε με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 1034 στης 29/8/2015  έγγραφο σας προς το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  και τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη Χαρά ,  όπου αναφέρετε ότι  η  Ανασυγκρότηση ΠΠΥ και Συμβασιούχων αφού τόσο το Σωματείο όσο και οι εκπρόσωποι εργαζομένων που την αποτελούσαν ανήκουν στα σωματεία που έχουν διαγραφεί για τη δημιουργία εντυπώσεων δυσφημώντας το όνομα και το κύρος του Σωματείου κατά το δοκούν για προσωπικό όφελος και προβολή σας .

Προσοχή γιατί μετά την απομάκρυνση του εγγράφου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !!! και φυσικά όσοι θα βάλετε τις υπογραφές σας να θυμάστε τι υπογράψατε. Και αν πάλι δεν θυμάστε σας προτείνουμε και λύση: Μαγνητοφωνάκι να το λέτε δυνατά και καθαρά όσοι το υπογράφετε και γιατί όχι, μια κάμερα να βιντεοσκοπεί την όλη διαδικασία... Σας είναι οικεία και τα δυο...Από σας μάθαμε τόσες καινοτόμες διαδικασίες...

Αναμένουμε την απάντησή σας λίαν συντόμως ...  


                                                                          Με τιμή για το                                                                                                                       Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου



            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                         κιν. 6988615400  & * 715400



 Για το λόγου του αληθές σας επισυνάπτουμε το έγγραφο της Ομοσπονδίας που απαντάμε με Θέμα: « Παροχή διευκρινήσεων » Προς το  Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας  ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Καφαντάρη Χαρά μετά μετά την συνάντηση των 19 Σωματείων με το Γ.Γ.Π.Π. κ. Μαυρόπουλο και το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στης 26 Αυγούστου εν μέσω προεκλογικής περιόδου , εφόσον δεν κατέστη δυνατό να αποτρέψουν καμία από τις δυο συναντήσεις με τις τηλεφωνικές  παρεμβάσεις τους .

Το αποτέλεσμα  της συνάντησης όσων αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις από το Τμήμα  των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι :

 - Ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
- Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
- Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
- Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων.
- Άμεση υπογραφή του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ από τα αρμόδια Υπουργεία

Εκείνο που μας κάνει εντύπωση ποιοι είναι τελικά οι στόχοι της Ομοσπονδίας για τους οποίους ουδέποτε συζήτησαν ουδέποτε άνοιξαν τα χαρτιά τους και ουδέποτε ενημέρωσαν τι πραγματικά συζητούσαν στις συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς για τα θέματά μας και από την άλλη έχουν την απαίτηση  να τους εμπιστευόμαστε την  διαχείριση  των θεμάτων εν λευκό . 

Απ΄ότι φαίνεται το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σφραγίδα το όνομα και να λένε ότι η Ομοσπονδία η αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και όχι  το αποτέλεσμα .

Αν νομίζουν το όνομα και σφραγίδα λύνουν τα προβλήματα , ας  μας πουν τι καταφέρανε εδώ και 21 μήνες στη θητεία τους και ας τα κρατήσουν ...

Εμείς θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε  γιατί ξέρουμε πως φτάσαμε ως εδώ ... κάποιοι το έχουν ξεχάσει και το μόνο που τους ενδιαφέρει να βάζουν προσχώματα στις όποιες ενέργειες γίνονται από πλευρά μας για να μην φανεί η ανυπαρξία τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας καθώς και η επιλογή σας ...



ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 

Αριθ. Πρωτ : 1034                                                                 Αθήνα: 29.08.2015

                                                                               
 Προς : 1) Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας  ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                          
2) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Καφαντάρη Χαρά

Κοιν/ση: Σωματεία Μέλη

Θέμα: « Παροχή διευκρινήσεων »

Αξιότιμοι κύριοι και συνάδελφοι του τμήματος σωμάτων ασφαλείας του Σύριζα,
πληροφορηθήκαμε την συνάντηση που πραγματοποιήσατε στις 26/8/2015 με αντιπροσωπεία 19 Σωματείων Π.Π.Υ και Συμβασιούχων Πυροσβεστών όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.

Θεωρούμε ωφέλιμο στα πλαίσια της ειλικρίνειας και εντιμότητας που διακατέχει την έως τώρα συνεργασία μεταξύ του τμήματος σας και την ομοσπονδία μας, αλλά και προκειμένου να διαφυλάξουμε από την μεριά μας το Κύρος, τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας μας να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

Τα Σωματεία που εκπροσωπούσαν οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση σας δεν ήταν πάνω από 6 με 7 εκ των οποίων μόνο 2 ανήκουν στην δύναμη της ομοσπονδία μας και τα υπόλοιπα είτε δεν ανήκουν είτε διαγράφηκαν. Επίσης στην Ομοσπονδία μας δεν υπάρχει παράταξη με την ονομασία <<Ανασυγκρότηση ΠΠΥ και Συμβασιούχων>> αφού τόσο το Σωματείο όσο και οι εκπρόσωποι εργαζομένων που την αποτελούσαν ανήκουν στα σωματεία που έχουν διαγραφεί. Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς ότι και να μην είχε διαγράφει το παραπάνω Σωματείο πως γίνεται να στηρίζουν μια παράταξη Σωματεία που δεν ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδία μας....

Επί της ουσίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι πέρα από τα φυσικά πρόσωπα των Σωματείων τους δεν είχαν καμία σχέση, αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση για την εκπροσώπηση του κλάδου των Συμβασιούχων και των Π.Π.Υ και να σας υπενθυμίσουμε ότι αποκλειστικά η Αρμοδιότητα και η ευθύνη υπόκειται εκ του νόμου στην αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση δηλ. την Ομοσπονδία μας.

Προφανώς και Ο λόγος που σας ανέφεραν ότι σχετίζονται με την ομοσπονδία μας δεν είναι άλλος από την επιδίωξη τους να τύχουν μεγαλύτερης εύνοιας,προσοχής και αποδοχής από αρχές και θεσμούς εκμεταλλευόμενοι το ότι εκπέμπει και απορρέει το όνομα , το κύρος, οι αρχές, το ήθος και η ιστορική διαδρομή της Ομοσπονδίας μας.
Προφανώς και για τον παραπάνω λόγο και σας παραπλάνησαν όταν θεωρητικά ο καθένας από αυτούς σας ανέφερε ότι εκπροσωπεί και ένα Σωματείο αλλά τις επωνυμίες των 19 Σωματείων Πέρα από 6 με 7 δεν θα σας στις ανέφεραν και δεν θα τις μάθετε ποτέ.

Παρά ταύτα, θεωρούμε ότι πράξατε ορθά από την μεριά σας όπως θεωρούμε ότι αρμόζει σε ένα υπεύθυνο, αξιόλογο και δημοκρατικό τμήμα το οποίο οφείλει να συνδιαλέγεται και να ενημερώνει με ειλικρίνεια και εντιμότητα κάθε αντιπροσωπεία εργαζομένων όποια και να είναι, απ όπου και αν προέρχεται.

Άλλωστε δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται…. από τον ποιό <<χαζό>> μπορεί να ακούσεις κάτι το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο.

                                       Με εκτίμηση
                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Αλέξανδρος                                Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                     Τηλ: 6986131046

ΣΧΌΛΙΟ 

Συμπέρασμα :
Οι χαζοί παλεύουν και έξυπνοι στέλνουν έγγραφα και πέρνουν τηλέφωνα για να βάλουν εμπόδια στους χαζούς  ... αυτό είναι το νέο μοντέλο συνδικαλισμού !!!