Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Πορεία διαμαρτυρίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη στήριξη και του Σωματείου Μακεδονίας Θράκης & Β. Αιγαίου

 





Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν για πρώτη φορά 17 Σωματεία έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

“Έχοντας διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ανά την επικράτεια, με τους Εποχικούς Πυροσβέστες να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε συμβάν που προέκυψε, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες λόγω του ότι ακόμα δεν έχει φτάσει η ημερομηνία της πρώτης πληρωμής μας προερχόμενοι και από μακράν περίοδο ανεργίας, δώσαμε δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

👉 Το Σωματείο μας παρέδωσε στο Υπουργείο τη νέα πρόταση νόμου που επιμελήθηκαν η νομική ομαδα και οι εργατολογοι μας καθως και τις μελέτες για το συνταξιοδοτικό, ηλικιακό και την επεκταση της αντιπυρικής περιόδου απο 6 μηνες σε 8, και λάβαμε αριθμό πρωτοκόλλου από το γραφείο του Υπουργού και του Υφυπουργού. Λάβαμε τα εύσημα τόσο από τους συναδέλφους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση τόσο και από το Αρχηγείο για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

❗️Αναμένουμε από το Υπουργείο τις επόμενες ημέρες κάλεσμα ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα πρόταση νόμου. Η αρχή έγινε, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να καταρρίψουμε κάθε εμπόδιο που θα προκύψει έως ότου εξασφαλιστεί η δωδεκάμηνη εργασία για ολους!
👏 Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν, ειδικά αυτούς από τα νησιά και την επαρχία, που ταξίδεψαν ώρες ατελείωτες για να είναι εκεί και να διεκδικήσουν αυτό που μας αξίζει! Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Μόνιμους και Πενταετείς συναδέλφους για τη στήριξη τους στα αιτήματα μας”.

Διαχρονικό αίτημα είναι: «Είμαστε αυτοί με τα μπεζ και διεκδικούμε: Την άμεση αξιοποίηση των 2.500 εποχικών πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ), για την κάλυψη των 4.000 κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα με τον προϋπάρχοντα Ν.3938/11 και με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε ως εποχικοί πυροσβέστες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών.