Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες ε.ε. και ε.α.



Στρατιωτικοί, αστυνοµικοί, πυροσβέστες, λιµενικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που µαζί µε όλο το λαό υφίστασθε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ∆ΝΤ, του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα µέτρα, λόγω των ειδικών µισθολογίων. Ο πέλεκυς όµως των περικοπών έπεσε βαρύς στους µισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόµατά σας. Σας έταξαν εφαρµογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των µισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι µόνο αποδείχτηκαν ψέµατα, αλλά µε τα νέα µέτρα του µνη-µονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γενικεύεται η επιδροµή ενάντια στα δικαιώµατά σας. Αυξάνεται η φορολογία µέσω του φόρου εισοδήµατος. ∆ιατηρείται ο ΕΝΦΙΑ. ∆ιεύρυνονται οι ιδιωτικοποιήσεις. Με το νέο ασφαλιστικό, καµιά σύνταξη πλέον δεν θα είναι εγγυηµένη, από τον κρατικό προϋπολογισµό. Αντίθετα θα ακολουθήσει περαιτέρω µείωση µισθών και συντάξεων, ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης. Η κυβέρνηση είναι έτοιµη να παραδώσει τα αποθεµατικά των ταµείων που είναι δικά σας χρήµατα στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις τράπεζες.  Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, προϋποθέτει το τσάκισµα των δικαιωµάτων του λαού. 

Μήτρα αυτής της κατάστασης είναι το καπιταλιστικό σύστηµα που ζούµε, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπου µε τη συµφωνία και των κυβερνήσεων συναποφασίζονται οι πολιτικές που µατώνουν τους λαούς.∆εν πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή κανενός ότι η κρίση που βαθαίνει διεθνώς, γεννάει οξύτατους ανταγωνισµούς, για το µοίρασµα των αγορών και οδηγεί σε νέους πολέµους. Αποτέλεσµα όλων αυτών είναι η προσφυγιά, η φτώχεια, η µετανάστευση. Η ελληνική άρχουσα τάξη συµµετέχει ενεργά στα σχέδια επέµβασης στην ευρύτερη περιοχή για να αναβαθµίσει το γεωπολιτικό της ρόλο και να διασφαλίσει µερίδιο στους εγχώριους µονοπωλιακούς οµίλους από τον έλεγχο των αγορών.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί συµµετέχει ενεργά στους επικίνδυνους για το λαό ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και ανταγωνισµούς. Με τις προτάσεις της, που καµία κυβέρνηση δεν είχε διατυπώσει τις τελευταίες δεκαετίες προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για δηµιουργία και επέκταση στρατιωτικών ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε νησιά, όπως Κρήτη, Κάρπαθο, Λέρο, εµπλέκει ακόµα περισσότερο τις Ένοπλες ∆υνάµεις της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν περνάει µέρα που να µην συνεκπαιδεύονται µε άλλους στρατούς, µε σενάρια πολέµου στην περιοχή.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ανοίξει τη συζήτηση για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου. Προωθείται σχέδιο της ΕΕ για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο µε την οµπρέλα του Frontex, που αποκτά αρµοδιότητες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας ως εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. 

Σε αυτά τα πλαίσια αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, µε διαρκείς παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων, τις «γκρίζες ζώνες», ενώ η Τουρκία µε την ενθάρρυνση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αµφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώµατα της Ελλάδας. Τα στρατευµένα παιδιά του λαού, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας, ο λαός µας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συµµετοχή της χώρας µας στους ιµπεριαλιστικούς οργανισµούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, που µας εµπλέκουν συνεχώς σε πολέµους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής µε ευθύνη της κυβέρνησης.Με τη συµµετοχή της χώρας µας σε όλα αυτά, µε τη συµµαχία της µε τις ΗΠΑ και άλλες ιµπεριαλιστικές χώρες που επιτάσσει η λεγόµενη «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όχι µόνο δεν προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώµατα της πατρίδας µας αλλά αντίθετα αδυνατίζει η αµυντική ικανότητα των Ενόπλων ∆υνάµεων. Για όλα αυτά έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα κόµµατα που κινούνται στο δρόµο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Μαζί µε το λαό αποφασιστικά αποµονώστε τη ναζιστική εγκληµατική Χρυσή Αυγή που ενώ δηµαγωγεί για τα προβλήµατα του προσωπικού των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας, υποστηρίζει τη συµµετοχή της χώρας µας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, σε πολέµους ενάντια σε άλλους λαούς.

Είναι υµνητές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των Γερµανών και των Ταγµάτων Ασφαλείας, του δικτάτορα Μεταξά και της χούντας των συνταγµαταρχών. Εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Καλλιεργούν το ρατσισµό και το µίσος απέναντι στους εργάτες. Υποστηρίζουν την ανάµειξη των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας στην πολιτική ζωή µε επιδίωξη να στρέφονται αυτά τα σώµατα ενάντια στον αγωνιζόµενο λαό. Γι’ αυτό συκοφαντεί µε ψέµατα και αισχρό αντικοµµουνισµό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες. Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνοµικοί, πυροσβέστες και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν µε τα όπλα στα µέτωπα απέναντι στους πανίσχυρους στρατούς της Γερµανίας, της Ιταλίας και της Βουλ-γαρίας και συµµετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ αντιµετωπίζοντας συγχρόνως και τους ντόπιους συνεργάτες των εισβολέων. Αυτοί οι πραγµατικοί πατριώτες µαχητές της αντίστασης είναι φωτεινά παραδείγµατα και για σήµερα! Αυτός ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισµός δεν έχει καµία σχέση µε τον Χίτλερ, τους γερµανοτσολιάδες, τη Χρυσή Αυγή που τους υποστηρίζει.

 Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωµα να διαµαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική µαζί µε τα αγωνιζόµενα σωµατεία και φορείς. Γι’ αυτό και σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήµατά σας και υποστηρίζει

  •  Την πλήρη αποκατάσταση των µισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου µισθού και σύνταξης. Να γίνει πλήρης εφαρµογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστι-κών νόµων. Κάλυψη µε κρατική χρηµατοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεµατικών των ασφαλιστικών ταµείων και των απωλειών από το κούρεµα (PSI).

  •  Κατάργηση της νοµοθεσίας που ανοίγει το δρόµο στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης µε τη µετατροπή των επικουρικών σας ταµείων σε επαγγελµατικά - αυτοδιαχειριζόµενα.

  • Να σταµατήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας µε καθιέρωση εβδοµαδιαίου προγραµµατισµού υπηρεσιών.
  • Αµοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νοµοθεσία για τους δηµόσιους υπαλλήλους.
  • Έχουµε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται µε τη διά-σωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη µετακίνηση των προσφύγων - µεταναστών µε ασφάλεια προς τις χώρες προορισµού τους.