Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Επιστολή Συναδέλφου

Συνάδελφοι  Συμβασιούχοι – Επιλαχόντες Πενταετείς  Πυροσβέστες,

 Λέγομαι Μαυροδήμος Στέλιος , έχω διπλή ιδιότητα …  είμαι Συμβασιούχος - Επιλαχών  Πενταετής Πυροσβέστης και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς μου.
 Το 2008 που μπήκα στο Πυροσβεστικό  Σώμα,  ήμασταν 5500 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες με ένα και μόνο κοινό στόχο …. 

«Ή όλοι ή κανένας»

. Στη συνέχεια και μετά από κοινούς αγώνες, καθιερώθηκε ο θεσμός του Πενταετή Πυροσβέστη και μείναμε εκτός 1500 άτομα.
 Συνεπώς και λογικά, ο στόχος άλλαξε.

 Οι συνάδελφοί μας, Πενταετείς πλέον,  αποσκοπούν στην μονιμότητα κι εμείς καταλήξαμε να εκλιπαρούμε για μια πεντάμηνη σύμβαση. Είναι λογικό που διαφοροποιήθηκε ο στόχος … απλά αναρωτιέμαι εάν αυτά που δήλωσε ο υπουργός με κυνισμό -  για τη  μη απορρόφηση των Επιλαχόντων Πυροσβεστών-  τα δήλωνε πριν τον θεσμό των πενταετών, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;;;;;

Συνάδελφοι,
 Επιλαχόντες - Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μείναμε μόνοι μας και ότι θα πρέπει να παλέψουμε όλοι ενωμένοι για τα αιτήματα που αφορούν αποκλειστικά εμάς. 
Προτείνω λοιπόν αρχικά, να σηκωθούμε από τους καναπέδες, να γίνει άμεσα μια επιτροπή αποτελούμενη από Επιλαχόντες του διαγωνισμού  και πριν το Πάσχα να γίνει μια πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα για την ομηρία την οποία μας καταδίκασαν να ζούμε οι εκάστοτε Κυβερνήσεις
Βασική επιδίωξή μας …  συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό , για να του εκθέσουμε αποκλειστικά και μόνο τα θέματα που αφορούν το σκέλος των Επιλαχόντων , όσο αφορά την παράταση του πίνακα και την σταδιακή απορρόφησή μας.