Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ (ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.)

 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ (ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ. )
 
Θεσσαλονίκη    29/01/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
 
 Ύστερα από επικοινωνία και συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία, το Αρχηγείο Π.Σ., και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κύριο Βέττα, σας μεταφέρουμε τα εξής

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει τον σχετικό με την ένταξή μας στο μόνιμο προσωπικό φάκελο
 και αναμένει να αρθεί η εμπλοκή με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να υπογραφεί, και να προχωρήσει η διαδικασία. Η προαναφερθείσα εμπλοκή έγκειται στο γεγονός ότι είμαστε χαρακτηρισμένοι ως μη τακτικό προσωπικό στα μητρώα του Δημόσιου.
 
Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη εμπλοκή, δηλώνει όμως αισιόδοξο ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα σύντομα
.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενεργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί κανονικά.
 
Το Α.Π.Σ. δηλώνει αλληλέγγυο, φάνηκε να είναι ενήμερο αναφορικά με το κόλλημα στην διαδικασία, και αποποιείται των όποιων ευθυνών, σχετικά με το γεγονός ότι ανήκουμε στο μη τακτικό προσωπικό. Συστάθηκε το δευτεροβάθμιο συμβούλιο για την μονιμοποίηση κατωτέρων οργάνων του Π.Σ., το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο του εντός του προκαθορισμένου χρόνου.
 
Ο βουλευτής Φθιώτιδας κύριος Βέττας, κατόπιν και τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ενώπιον μας, μας πληροφόρησε ότι είναι ενήμερο μέχρι και το μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το θέμα μας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ένταξη των ΠΠΥ στο μόνιμο προσωπικό θα ολοκληρωθεί. 
Συνέδεσε βέβαια την κωλυσιεργία που παρατηρείται, και με την επικείμενη αξιολόγηση. Κατά τα λεγόμενά του, ο κύριος Καπάκης στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, τον διαβεβαίωσε πως το κόλλημα με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιλύθηκε, και απομένει η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.