Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Έγγραφο στήριξης και αλληλεγγύης σε συνάδελφο που κλήθηκε σε απολογία γιατί μετέφερε την εμπειρία του

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ       Τ.Κ 69100                        
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302      
 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr      
E mail : ipapanast@gmail.com





ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  471                             ΚΟΜΟΤΗΝΗ :  03/08/2018


Στήριξη και αλληλεγγύη σε συνάδελφο   που κλήθηκε σε απολογία γιατί  μετέφερε την εμπειρία του 



Την ώρα που η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη,  πενθεί  τις ανθρώπινες απώλειες από  τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Την ώρα που το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος υπερέβαλε εαυτό κάνοντας το καθήκον του, από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης όλων των πυρκαγιών στην Αττική (Κινέττα – Κάλαμο – Πεντέλη – Νέο Βουτσά – Καλητεχνούπολη – Ραφήνα)  δίνοντας τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, προσπαθώντας να σώσουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον, κάτω από την πίεση του χρόνο και κάτω από αντίξοες συνθήκες .

Πληροφορηθήκαμε την  κλήση σε απολογία συναδέλφου, που είχε και συνδικαλιστική ιδιότητα, γιατί μετέφερε κάποια από τις εμπειρίες που έζησε τη διάρκεια επιχειρήσεων στα σημεία που εκτυλίχθησαν  οι καταστροφές  σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς να λάβει σχετική άδεια.

Η  θλίψη όλων των συναδέλφων για τις ανθρώπινες απώλειες και την επικρατούσα κατάσταση είναι μεγάλη. 

Όσοι συνάδελφοι επιχειρούσαν στα σημεία που εκτυλίχθηκαν σκηνές της καταστροφής πέραν από την αγωνία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κατά την εκτέλεση των  καθηκόντων τους , επωμίστηκαν και ένα μεγάλο φορτίο ψυχικής φόρτισης από τις απώλειες συνανθρώπων μας και το μέγεθος της καταστροφής . 

Επί μέρες για την κάλυψη των γεγονότων και  ενεργειών  στα σημεία της καταστροφής, παρόντα  ήταν όλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  Πανελλήνιας και Διεθνούς εμβέλειας .

Πολύ συνάδελφοι, άλλοι ανώνυμα και άλλοι επώνυμα, ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα, για το χρονικό της καταστροφής, τα βιώματα αυτές τις τραγικές ώρες, τη συναισθηματική πίεση κατά  την εκτέλεση των καθηκόντων τους και κάποιοι  εξέφρασαν τα   συναισθήματα  θλίψης για το χαμό συνανθρώπων μας .

Αυτές οι πρακτικές, παραβιάζουν κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και  υπονομεύουν τη συνδικαλιστική δράση, παραπέμποντας  σε άλλες  εποχές…

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου μας, που αυτές τις κρίσιμες ώρες αναζήτησης ευθυνών ,  στοχοποιήθηκε  και ζητάμε την παύση πειθαρχικής διώξεις εις βάρος του .