Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ       Τ.Κ 69100                     
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302   
 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   
 E mail : ipapanast@gmail.com






ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  507                          ΚΟΜΟΤΗΝΗ :  22/11/2018


ΠΡΟΣ :  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 



ΘΕΜΑ :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το εργασιακό μέλλον των Συμβασιούχων Πυροσβεστών μετά το 2019 .
Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά της 11 π.μ  επέστρεψε  η Υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου η οποία και δέχτηκε αντιπροσωπία των  Συμβασιούχων Πυροσβεστών από  όλη την Ελλάδα παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εργασιακά θέματα που αφορούν τη συνέχιση της εργασίας  των 1250 συναδέλφων μετά το 2019, οι οποίοι θα έχουν τότε στις πλάτες τους μέχρι 17 χρόνια προϋπηρεσίας στην δασοπυρόσβεση και στην προστασία των πολιτών της χώρας από καταστάσεις  εκτάκτων αναγκών .
Δόθηκε στη κα. Παπακώστα η νομοθετική ρύθμιση του 2018 η οποία προβλέπει την εξάμηνη εργασία για τα έτη 2018 -2019 , αλλά μετά το 2019 και την λήξη της αντιπυρικής δεν προβλέπει τίποτα για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων,  ο παράγοντας της αβεβαιότητας διαφαίνεται από τώρα, αφού έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια περί νέων προσλήψεων χωρίς κάποιο από αυτά  να διασφαλίζει την συνέχιση της εργασίας των ήδη υπηρετούντων συναδέλφων 
Η Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει τη δουλειά του, στο σημείο αυτό υπήρξε και παρέμβαση του Αρχηγού ο οποίος αναγνώρισε  την χρόνια προσφορά και στήριξε σθεναρά την συνέχιση της εργασίας όλων των συναδέλφων σε 12μηνη βάση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι απαραίτητοι στον οποιοδήποτε σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων λόγο την μακρόχρονης εμπειρίας . 
Η κα. Παπακώστα ανέφερε ότι θα αναζητηθεί λύση για εργασιακή αποκατάσταση όλων των συναδέλφων και σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται το Υπουργείο, γιατί θα αλλάξουν πολλά στη δομή αντιμέτωπης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.
Κάτι που διαβεβαίωσε  και ο  εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι περιμένουμε να κατατεθεί μέσα στο Δεκέμβριο στη Βουλή  το πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε με εντολή Πρωθυπουργού, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο μάτι και των χαμό 99 συμπολιτών μας .
Εν συνεχεία ο ίδιος ανέφερε, ότι πολλά θα αλλάξουν στο μοντέλο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, καθώς  πολλοί από τους συναδέλφους μπορούν να απορροφηθούν στην Πολιτική Προστασία .
Το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό, θεωρούμε μετά την συνάντηση αφού τέθηκαν όλα τα προβλήματα στην πραγματική διάσταση έτσι όπως τα βιώνουν οι συνάδελφοι στην καθημερινότητα τους, ότι θα υπάρξει συνέχιση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης από πλευράς Υπουργείου,  σε αυτό το χρόνιο θέμα της σταθερής εργασίας, που απασχολεί όλους τους συναδέλφους .
Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με την νέα πολιτική και φυσική ηγεσία, μέχρι την υλοποίηση των προθέσεων .