Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ενημερωση μελών για τις συναντήσεις και ενέργειες του Σωματείου στην Αθήνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)       ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ      Τ.Κ 69100       
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
E mail : ipapanast@gmail.com
                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                       
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  156                                                                                    ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   12/11/2019

ΠΡΟΣ :  Μέλη του Σωματείου 


ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Στα πλαίσια παραμονής μας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων στη Βουλή προς ενημέρωση για  ζητήματα του κλάδου μας .


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giannis Papanastasiou, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος


Επίσης υπήρξε εκ νέου συνάντηση με τον Αρχηγό του ΠΣ κ. Ματθαιόπουλο, όπου μας γνώρισε τα θέματα της ατζέντας τα οποία είναι σε τροχιά επίλυσης, θέσαμε το υπόμνημα με τις προτάσεις μας, του ζητήσαμε να τις αξιολογήσει και να τις λάβει υπόψη .

 Άλλωστε σύντομα θα κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τις αλλαγές που εξήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα και η θέση του Αρχηγού σε ότι αφορά την αξιοποίηση του προσωπικού, πάντα έχουν  βαρύνουσα σημασία .

Οφείλουμε να εκφράσουμε άλλη μια φορά την ικανοποίηση μας, προς το πρόσωπο του Αρχηγού και να τον ευχαριστήσουμε για τη στήριξη του από την ανάληψη της Αρχηγίας, σε εργασιακά και θεσμικά θέματα,  που μας αφορούσαν τα οποία  βρήκαν λύσεις , αλλά και για τις συνεχείς προσπάθειες του, σε αυτά που απομένουν.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου βρεθήκαμε  στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι Αττικής, τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. 

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του  (ΕΣΚΕ) , ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου έτους 2019, στον οποίο και συμμετείχαμε.     
                                                                                               
Ο κ. Χαρδαλιάς στην ομιλία του ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση στην Πυροσβεστική εστιάζεται στην αξιοκρατία, αλλάζει ο κανονισμός μεταθέσεων και τροποποιούνται βασικά στοιχεία από τον υπάρχοντα κανονισμό.                                                                                                                                                           
Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι αλλαγές στο σύστημα πολιτικής προστασίας αφορούν σε έναν πλήρη σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, επίσης τόνισε πως η αλλαγή των δογμάτων συνίσταται στην εφαρμογή του τρίπτυχου - Άμεση Ενημέρωση - Άμεση Κινητοποίηση - Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ορισμένων αλλαγών στην οργανωτική δομή της Πολιτικής Προστασίας. 

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Υπηρετούμε όλοι ένα κοινό σκοπό, που αφορά στην προστασία της ζωής και περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο διάλλειμα που ακολούθησε είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το ΓΓΠΠ κ. Χαρδαλιά, μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει για τις προτάσεις μας που του αποστείλαμε μετά τη συνάντηση μας στην Καβάλα, τις οποίες λάβει υπόψη, επίσης μας τόνισε αρκετές φορές ότι σκοπός του είναι η αξιοποίηση όλου του προσωπικού του Π.Σ. και κανένας δεν χάσει τη δουλεία του .

Επίσης σκοπός του είναι, να γίνουν πρώτα οι θεσμικές αλλαγές που θα βοηθήσουν την εξέλιξη του Π.Σ. αλλά και του προσωπικού μέσα από αυτές , όλα θα τεθούν σε νέα βάση και όσοι αξίζουν θα αξιοποιηθούν ανάλογα .


 Ζητήσαμε από το κ. Χαρδαλιά να λάβει  υπόψη όλες τις προτάσεις που θα τεθούν από τη βάση και να στηρίξει  την εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά  θεσμικά υπηρεσιακά  προβλήματα του προσωπικού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα  με την αποτελεσματικότητά σε επιχειρησιακό επίπεδο του Π.Σ.

Μας ανέφερε ότι, για όλα τα θέματα θα υπάρξουν λύσεις και είμαστε εδώ να διορθώσουμε όλοι μαζί τις όποιες παθογένειες … όλα θα δρομολογηθούν, αυτός είναι άλλωστε ο στόχος μας .
   

                                                                    Με τιμή για το                                                           
                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                    ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                                    κιν. 6948775363