Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση μελών για εργασιακά θέματα που μας αφορούν και ωράρια των ΠΠΥ του 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ
Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                       

Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
E mail : ipapanast@gmail.com



ΠΡΟΣ : 1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 182                                                                 ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   11/12/2019


ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση για εργασιακά θέματα που μας αφορούν και ωράρια των ΠΠΥ του 2020

Συνάδελφοι, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις του Σωματείου μας, μετά από συναντήσεις μας με υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα που αφορούν όλους τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε (Μόνιμους - ΠΠΥ – Συμβασιούχους) , ότι θα δρομολογηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση  επίλυσης εργασιακών ζητημάτων .
Μετά από πρόσφατες συναντήσεις του Σωματείου στην επικράτεια του με υπηρεσιακούς παράγοντας σας γνωρίζουμε τα παρακάτω :

Έχουν ψηφιστεί χθες 10/06/2019 οι ρυθμίσεις που αφορούν τους Συμβασιούχους συναδέλφους όπως αποτυπώνονται στα άρθρα 18 και 19 με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε κατεπείγον στις 06/12/2019 με θέμα (Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις),  προκειμένου ο μηχανισμός πυροπροστασίας της χώρας να λειτουργεί με το απαιτούμενο έμπειρο προσωπικό , ενώ δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου .

Σας γνωρίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν και οι νομοθετικές ρυθμίσεις σε χρονίζοντα ζητήματα τα οποία έχουμε θέσει μέσα από τις  προτάσεις μας και αφορούν επίσης  συναδέλφους ΠΠΥ και όσους έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό, πέραν των συναδέλφων Συμβασιούχων που οι ρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν άμεσα ώστε να προλάβουμε καθορισμένες ημερομηνίες .

Οι δεσμεύσεις παραμένουν και σύντομα θα έχουμε  δείγματα για τις όποιες αλλαγές ακολουθήσουν, ρυθμίζοντας  νομοθετικά παθογένειες ετών, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, έχουμε επίσης για τρίτη φορά, την διαβεβαίωση ότι θα είναι προς όφελος των συναδέλφων και θα είναι καλύτερες από τις αναμενόμενες … 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και τον Οκτώβριο  ότι οι πιστώσεις που αφορούν τα ωράρια εργασίας  των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για το 2020 (υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές – εξαιρέσιμες ) έχουν βρεθεί και δεν υπάρξει θέμα με την αλλαγή της χρονιάς .

Σας γνωρίζουμε επίσης εκ νέου μετά από διαβεβαιώσεις που είχαμε κατά την συνάντηση, ότι τα χρήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες  πιστώσεις υπάρχουν στις συνολικές πιστώσεις του Υπουργείου  και αναμένετε  η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020, ώστε μετά να φανούν αναλυτικά στους κωδικούς  του Προϋπολογισμού Κατανομής Πιστώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το έτος 2020  .

Διαδικασία η οποία είναι γνωστή εδώ και χρόνια σε όσους παρακολουθούν την Κατανομή Πιστώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για την οποία έχουμε ακριβή εικόνα το μήνα Ιανουάριο .

Σας παραθέτουμε τις θέσεις των κομμάτων, όπως αποτυπώθηκαν κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου στην συνεδρίαση της  Ολομέλειας  της Βουλή στις 10/06/2019 στα συγκεκριμένα άρθρα 18 και 19, που έχουν ως εξής:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, σήμερα 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.07΄, συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ε΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις


Άρθρο 18  Παρατείνεται η διάρκεια ισχύς του πίνακα Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Άρθρο 19 Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2003 έως και σήμερα, προσλαμβάνονται εκ νέου για το έτος 2020 με δυνατότητα πρόσληψης περαιτέρω για τα έτη 2021, 2022 και 2023. Το ίδιο βέβαια προβλέπεται και για τους πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που προσλήφθηκαν για πρώτη φορά το 2019, με δυνατότητα εκ νέου πρόσληψης για το 2021, 2022 και 2023.



Άρθρο 18 ως έχει     ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ν.Δ.: ΝΑΙ     
ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΝ   
Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ   
Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ
ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Άρθρο 19 ως έχει     ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ν.Δ.: ΝΑΙ 
ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΝ   
Κίνημα Αλλαγής: ΠΡΝ 
Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ
ΜέΡΑ25: ΝΑΙ


                                                                   Με τιμή για το                                                                 
                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                         ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
          κιν.  6948401282  & *750942                                                   κιν. 6948775363