Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Φωτιά στα Κύθηρα - Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται κατοικίες - Μεγάλη φωτιά στην Αταλάντη, κοντά στα σπίτια οι φλόγες

kithira01-mesa


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και εναέρια μέσα
Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα. 


117209890_642445136396142_3871724731468825517_n


Μεγάλη φωτιά στην Αταλάντη, κοντά στα σπίτια οι φλόγες



atalanti

Φωτιά ξέσπασε, νωρίτερα, στην Αταλάντη, σε δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, πολύ κοντά σε κατοικίες.
Ο δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές o οποίος βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς μίλησε στο protothema.gr:

lam3

«H φωτιά ξεκίνησε δίπλα από την πόλη αλλά ευτυχώς η φορά του ανέμου άλλαξε και αυτή τη στιγμή καίγεται το δάσος που βρίσκεται πάνω από την πόλη. Δεν έχει καεί κάποιο σπίτι αλλά αυτή τη στιγμή απειλούνται ποιμνιοστάσια που βρίσκονται μέσα στο βουνό. Υπάρχει συνδρομή από εναέρια και επίγεια μέσα. Υπάρχει μια αναστάτωση από τους κατοίκους αυτή τη στιγμή γιατί η φωτιά ξεκίνησε δίπλα από τα σπίτια τους. Ενδεχομένως να είναι εμπρησμός ή αμέλεια αλλά αυτό θα το δει η πυροσβεστική. Για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της φωτιάς είναι θέμα καθαρά της φοράς του ανέμου».

lamia-fotia__2_

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονται με την ώρα. Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται 24 οχήματα  με 72 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και  δύο αεροσκάφη.

lamia-fotia__4_

Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας: «Η φωτιά προέκυψε εσκεμμένα και είναι εγκληματική ενέργεια…»

lamia-fotia__5_

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι έντονοι άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσβεση ωστόσο η άμεση επιχείρηση που στήθηκε με επείγεια και εναέρια μέσα ήταν ικανή να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έφευγε προς τα πάνω το βουνό. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν σπίτια, περιουσίες αλλά και ποιμνιοστάσια παρότι η φωτιά πλησίασε τις δεξαμένες. Η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και των αρμόδιων αρχών της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκόμενων ήταν ικανή να δώσει αποτελέσματα χωρίς να δημιουργηθούν μεγάλα ζητήματα. Η κατάσταση πλέον είναι υπό έλεγχο» τόνισε στο Lamianow.gr ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. 



Οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν νότια και νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης.