Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Έγγραφο του Σωματείου στον Υπουργό για την ένταξη των ΠΠΥ στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις και δεν είχαν υπερβεί το 40 ο έτος της ηλικίας τους.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)      

 ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ      Τ.Κ 69100         ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302

Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr            E mail : ipapanast@gmail.com


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  387                                                                                     ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   29/06/2021

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη    

E mail  : kepik@mopocp.gov.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.  Νίκο Χαρδαλιά   

E mail : nickhard21@yahoo.gr  ,  info@gscp.gr


        

 ΘΕΜΑ :  Ένταξη  των ΠΠΥ στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις και δεν είχαν υπερβεί το 40 ο έτος της ηλικίας τους.


Κ. Υπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 συστάθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού, με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις και μάλιστα για τον λόγο αυτό συστάθηκαν 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών. 

Στους  Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 15 του ως άνω νόμου, χορηγείται το δικαίωμα ανανέωσης της πενταετούς θητείας τους, εφόσον υποβάλουν έξι τουλάχιστον μήνες πριν τη συμπλήρωση της 5ετίας, αίτηση και έχουν κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. Η δε διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση Σας. 

Με απόφαση Σας, επίσης, καθορίζονται τα αντίστοιχα θέματα που αναφέρονται στην ένταξη των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό κατά την παράγραφο 8 του άρθρου 15 του ιδίου ως άνω νόμου, όπου  ορίζεται ότι οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.  

Με βάση τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των ως άνω άρθρων, τόσο οι αιτήσεις ανανέωσης  της θητείας για όσους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψής τους είχαν ηλικία άνω των 40 ετών, όσο και οι αιτήσεις για την ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό για όσους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης κατά τον χρόνο υποβολή της αίτησής πρόσληψής τους είχαν ηλικία κάτω των 40 ετών και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου πρέπει, λαμβανομένου υπόψη ότι η πενταετής θητεία για όσους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης προσλήφθηκαν αρχικά στις 10.2.2012 και ανανέωσαν κατόπιν αίτησής τους την πενταετή θητεία τον Φεβρουάριο του έτους 2017 η οποία λήγει στις 10.2.2022, να υποβληθούν τουλάχιστον έξι μήνες πριν, δηλαδή να υποβληθούν τον Σεπτέμβριο 2021. 

 

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τα ανωτέρω, και κατόπιν πληθώρας ερωτημάτων από μέλη μας, σας υποβάλουμε το εξής ερώτημα : 

Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν το έτος 2012 και έχουν ήδη ανανεώσει κατόπιν αίτησής τους μία φορά την θητεία τους το 2017, δικαιούνται, αντί να αιτηθούν την ανανέωση της θητείας τους για άλλα πέντε έτη, να αιτηθούν αυτή τη φορά την ένταξη τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψής τους  δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους ;   

Παρακαλούμε,  όπως μας απαντήσετε εγγράφως επί του ως άνω ερωτήματός μας, προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας που πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις του νόμου για την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.


                                                                         Με τιμή για το                                                                                                                          Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                    ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ