Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση για την μονιμοποίηση – συγκατάθεση συναδέλφων ΠΠΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 
Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                  
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr  
 E mail : ipapanast@gmail.com & adiamantakis@gmail.com




ΠΡΟΣ : ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΠΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  121                                                                                   ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   02/01/2023


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την μονιμοποίηση – συγκατάθεση συναδέλφων ΠΠΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε, μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε ως Σωματείο, στις  8/12/2022, ο Αρχηγός μας Αντιστράτηγος ΠΣ  κ. Αλέξιος  Ράπανος , μας δήλωσε την πρόθεσή του, να προτείνει την ένταξή μας δηλαδή την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, ένα πάγιο αίτημα μας από το 2014, με την προϋπόθεση να υπάρχει συναίνεση των Σωματείων. Επίσης, σε συνάντηση που προηγήθηκε αυτής, ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α.  κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου μαζί με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Στυλιαννίδη τον κ. Φίλλιπο Σαββίδη, μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν  τις προτάσεις του Αρχηγείου, τις οποίες θα προωθήσουν στον Υπουργό και στην συνέχεια στην Κυβέρνηση έτσι ώστε να νομοθετηθεί και να προχωρήσει η ένταξή μας .   

Πραγματοποιήσαμε, λοιπόν συνάντηση μεταξύ των Σωματείων τα οποία στηρίζουν το συνδυασμό Πανελλαδική Ένωση Σωματείων Πενταετών Πυροσβεστών στα συμβούλια μεταθέσεων εδώ και χρόνια, και η  απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνα θετική, προς την μονιμοποίηση μας, την οποία και παραδώσαμε στις 21/12/2022 στον  Αρχηγό, έτσι ώστε να υποβάλλει τις προτάσεις του  για την ένταξή μας  στο μόνιμο προσωπικό για   να αρθεί αυτή η πολύχρονη αδικία, που δημιουργήθηκε από την ένταξη μας ως ΠΠΥ, λόγω του ότι η μισθοδοσία μας απορρέει από το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο δεν συνάδει με την φύση της εργασίας μας.

Συνεπώς όσοι Συνάδελφοι συμφωνούν με την πρόταση αυτή, πρέπει μέσω των Σωματείων τους να δηλώσουν την συναίνεσή τους έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας λόγω των επικείμενων εκλογών. Όσοι συνάδελφοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο Σωματείο, αν το επιθυμούν μπορούν να στείλουν την συναίνεση τους στα e-mail ipapanast@gmail.com   &   adiamantakis@gmail.com   που αναγράφονται στο έγγραφο έτσι ώστε να τα συγκεντρώσουμε και να τα αποστείλουμε στο Αρχηγείο.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι μας δίνεται μια ευκαιρία έστω και αργά την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να πληρωνόμαστε ισάξια της εργασίας που παρέχουμε, να έχουμε την αντίστοιχη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια καλύτερη σύνταξη. Συνεπώς πρέπει να κινήσουμε γρήγορα την διαδικασία αυτή, γιατί πλην του χρόνου που μας πιέζει, έχουμε τους αδαείς και κακοπροαίρετους που δεν ξέρουν την διαφορά του τι σημαίνει «σκέψη» και τι σημαίνει «πρόταση», καθώς και αυτούς που ενώ αυτοί μονιμοποιήθηκαν με τους κοινούς μας αγώνες, μας ενημερώνουν δήθεν από συναδελφικό ενδιαφέρον ότι δεν μας συμφέρει. Αυτούς όμως τους συνέφερε.  

Για οποιαδήποτε εξέλιξη μπορείτε να ενημερώνεστε  από το blog του Σωματείου μας  pyrosvestesamth.blogspost.gr.       

                                                                     Με τιμή για το                                                                    

                                                 Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  

           τηλ.  6948 401282                                                                                  τηλ.  6948775363