Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Έγγραφο του Σωματείου στον Υπουργό & Υφυπουργό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των ΠΠΥ στο Πυροσβεστικό Προσωπικό


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 

Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                          

Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr            E mail : ipapanast@gmail.com &  adiamantakis@gmail.com



ΠΡΟΣ : 1.     Υπουργό  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιαννίδη        minister@civilprotection.gr

              2.      Υφυπουργό  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  κ. Ευάγγελο Τουρνά  

deputyminister@civilprotection.gr


             

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  136                                                                                          ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   23/02/2023



ΘΕΜΑ :  Ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των ΠΠΥ στο Πυροσβεστικό Προσωπικό 


Αξιότιμοι κ. Υπουργέ κ. Υφυπουργέ 


Πριν την έναρξη της περσινής αντιπυρικής περιόδου, υπήρχαν δεσμεύσεις από τη φυσική και πολιτική ηγεσία μας, για την ολοκλήρωση ενός πάγιου αιτήματος του κλάδου μας από το 2014 για ομογενοποίηση του προσωπικού, με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Προσωπικό .

Η διαδικασία τελικά ξεκίνησε με την υπ. Αριθ. 3Φ.100.4 διαταγή του πρώην Αρχηγού στης 04/01/2023 , με την οποία συγκροτήθηκε επιτροπή για την εξέταση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με την ένταξη  των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ως Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων, ή οποία θα ολοκλήρωνε το έργο της εντός ενός μηνός ήτοι στης 04/02/2023 υποβάλλοντας σχετική εμπεριστατωμένη έκθεση στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού.

Η ενέργεια αυτή ήταν η πρώτη πραγματική θετική κίνηση μετά από έντεκα χρόνια λειτουργίας του θεσμού, θα επέφερε την πλήρη ισότητα μεταξύ των κατηγοριών που υφίστανται στο Πυροσβεστικό Σώμα και θα εξάλειφε την πολύχρονη, κατάφωρη αδικία που επιδέχονται οι  Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ΠΠΥ αφού ασκούν τα ίδια καθήκοντα,  εργάζονται σε 24ωρη βάση, άλλα αμείβονται με διαφορετικό μισθολόγιο που  δεν συνάδει στην φύση της εργασίας  που παρέχουν, το οποίο μισθολόγιο δεν εφαρμόζεται σε καμιά κατηγορία Πενταετούς Υποχρέωσης παρά μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα. (πρλ ΟΠΥ, ΕΠΟΠ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ, ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ κτλ.)

Η ανισότητα αυτή του διαφορετικού μισθολογίου, λογικό είναι να επιφέρει και διαφορετική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  συνταξιοδότηση με περισσότερα χρόνια υπηρέτησης, σε μεγαλύτερη ηλικία με χαμηλότερο ύψος συντάξεως , διαφορές που δεν έπρεπε να υπάρχουν μεταξύ δύο προσώπων που παρέχουν την ίδια εργασία στον ίδιο φορέα. 

Μετά από μια σιωπηρή παράταση είκοσι ημερών , από την ημερομηνία που έπρεπε η Επιτροπή να υποβάλλει τις προτάσεις και με την φημολογία ότι δεν θα συνεχίσει το έργο της , η ανησυχία μεταξύ των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης είναι έντονη και δικαιολογημένη εφόσον τους δόθηκε το δικαίωμα να προσδοκούν επιτέλους την καταξίωση τους με την ένταξη τους στο Πυροσβεστικό Προσωπικό στο οποίο ανήκουν και εργάζονται επί δεκαετίες, ουσιαστικά, όμως τελικά έχουν μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις και όχι τα ίδια δικαιώματα.

Γνωρίζεται ο χρόνος που διανύουμε είναι κρίσιμος, διότι βρισκόμαστε εν όψη προεκλογικής περιόδου και με την προκήρυξη των  εκλογών  και τη διάλυση της Βουλής σταματά κάθε νομοθετικό έργο .

Σαν συνδικαλιστική οργάνωση υποβάλαμε τις προτάσεις μας επί του θέματος μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, και αναμένουμε από τότε το πόρισμα της επιτροπής και στην συνέχεια την ολοκλήρωση της διαδικασίας .

Παρακαλούμε για  ενημέρωση μας στην όποια εξέλιξη της όλης διαδικασίας, αν δηλαδή υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους σας να ολοκληρώσετε την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, πριν την προκήρυξη των εκλογών .   

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας παρακαλούμε για ενέργειες σας  .

      

                                                                       Με τιμή για το                                                                   

                                                 Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  

           τηλ.  6948 401282                                                                                  τηλ.  6948775363