Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Μ.Θ. ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

                 ΠΡΟΣ              
1. ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ    
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ                                                                                            
3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π              

                                                                                                                                                                       
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 79                                                                                          ΚΟΜΟΤΗΝΗ   05/08/2014


ΘΕΜΑ  :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συνάδελφοι,
Με αφορμή της καθόδου μας στην Αθήνα για τη συνάντηση των προέδρων, και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν και προγραμματισμένες συναντήσεις του Σωματείου μας.
Τη Δευτέρα 04/08/2014, επισκεφθήκαμε τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Κο  Αφάλη και τέθηκε το θέμα των πεζοπόρων τμημάτων.                                                
Ο ίδιος μας ανέφερε ότι είναι γνώστης του θέματος , καθώς είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφό μας και σε ερώτηση μας πως προτίθεται να διευθετήσει το θέμα μας ανέφερε ότι μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση του θέματος ,  ώστε  να αποσυμφορηθούν οι Υπηρεσίες - έδρες των πεζοπόρων τμημάτων , να ενισχυθούν όμορες υπηρεσίες που έχουν έλλειψη  σε προσωπικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνάρτηση με τη  διευκόλυνση των συνάδελφων που μετακινούνται καθημερινά από τις έδρες κατοικίας τους .

Παράλληλα τον ευχαριστήσαμε για τη διάθεση του νέου Πυροσβεστικού οχήματος που διέθεσε στο Π.Κ της Θάσου.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπασπιστή του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Κο Δημακογιάννη, για το θέμα του επιδόματος επικίνδυνου και ανθυγιεινού.             Μας ανέφερε ότι μετά από διεξοδικό έλεγχο των νομικών συμβούλων του Υπουργείου μας , στην εισήγηση  έπρεπε να αναφερθούν οι κωδικοί των αντίστοιχων ΚΑΕ, πράγμα που θεωρείται αναγκαίο σε περίπτωση που τελικά δοθεί το επίδομα ώστε να εκταμιευθεί το αντίστοιχο ποσό από αυτές . Έχουν γίνει  οι απαραίτητες διορθώσεις και απομένει η υπογραφή του Υπουργού ώστε στη συνέχεια να διαβιβαστεί στα συναρμόδια Υπουργεία για την έγκρισή του.

Ακόμη, επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και μας ενημέρωσαν ότι αναμένουν την εισήγηση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για  την έγκριση - συνυπογραφή του και εφόσον υπάρξει θετική έκβαση αυτών , στη συνέχεια θα  προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών.
Καλό είναι όταν η εισήγηση φύγει από το Υπουργείο μας και πάρει  πρωτόκολλο από τα συναρμόδια Υπουργεία για το οποίο θα σας ενημερώσουμε ,  λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας της 11ης  Αυγούστου για την συνυπογραφή της Κ.Υ.Α. , της στενότητας και πίεσης  χρόνου , θα πρέπει να υπάρξουν και από πλευράς μας οι αντίστοιχες πιέσεις  για να προλάβουμε τα χρονικά όρια και να έχουμε τελικά θετική έκβαση .

Κατόπιν, το πρόγραμμά μας είχε συναντήσεις στη Βουλή , στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Β' θερινού τμήματος όπου μας υποδέχθηκαν η Κα Ευγενία Βαμβακά, η Κα Αυλωνίτου Ελένη και ο Κος Ζαχαριάς Κωνσταντίνος.
Ενημερώσαμε για την υπάρχουσα κατάσταση στο επίμαχο θέμα της απορρόφησης των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και συζητήσαμε εξίσου το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
'Όσο αφορά το πρώτο ζήτημα, θα κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να απαντηθεί άμεσα και να πράξουμε τα δέοντα στη συνέχεια και όσο αφορά το δεύτερο θέμα, ζητήσαμε να ασκηθεί πίεση ώστε να συνυπογραφεί το συντομότερο δυνατό η ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία καθώς ο χρόνος μας πιέζει με καταληκτική ημερομηνία.

Θα ακολουθήσει εκ νέου έγγραφο ώστε να σας ενημερώσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας όχι μόνο ως Σωματείο , αλλά ως σύνολο Σωματείων, καθώς όπως έχει γίνει αντιληπτό κάποιοι περιμένουν το μάννα εξ ουρανού.      
Όταν αντιληφθούν ότι ο μάχιμος αγώνας και όχι ο λεκτικός είναι αυτός που φέρνει το αποτέλεσμα , τότε ίσως να είναι πολύ αργά για όλους μας.




                                                                         Με τιμή το                                                                                  
                                                             Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                          
                                                                     του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                        ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    κιν.  6948401282  & 750942                                                            κιν. 6939058135 & * 701023