Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μεγάλη φωτιά καίει δάσος στη Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων




Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων και καίει μεγάλη δασική έκταση μεταξύ Καλοχωρίου και Κονισκού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Καλοχωρίου, η φωτιά ξεκίνησε στη 1.30΄ περίπου πιθανότατα από κάδο σκουπιδιών και έχει κάψει μέχρι στιγμής μεγάλες εκτάσεις χορολιβαδικής και δενδρόφυτης έκτασης.

Πριν περάσει τον δρόμο του Καλοχωρίου και επεκταθεί στο δάσος προς Κονισκό, η φωτιά πρόλαβε να κάψει μια κτηνοτροφική μονάδα και μελίσσια.








Δεκάδες οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούν αυτή την ώρα, ενώ στη μάχη κατά την φωτιάς συνδράμει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Την επιχείρηση συντόνισε αρχικά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βαγγέλης Τσιορλίδας, ενώ αργότερα κατέφθασαν στο σημείο της φωτιάς ο Περιφερειάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας και ανώτερο στέλεχος του Αρχηγείου. Η φωτιά έχει σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, έχει πάρει μεγάλη έκταση και συνεχώς δυναμώνει, ενώ υπάρχουν και πολλές εστίες.

Οι επίγειες προσπάθειες των 130 περίπου ανδρών της Πυροσβεστικής θα συνεχιστούν ολόκληρη τη νύχτα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την κατάσβεση ενισχύουν δυνάμεις από τον νομό Τρικάλων, από τη Θεσσαλονίκη, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τον Βόλο.

Η φωτιά έχει καταστρέψει και το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ. Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Δήμου, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς από νωρίς, δήλωσε πως μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Καλοχώρι και στη Νέα Ζωή, όμως τα υπόλοιπα χωριά των Τυμφαίων σήμερα θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κόττης και ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Χρήστος Πίσσιας.


πηγή : tameteora.gr