Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ Π.Π.Υ.

Η Ομοσπονδία στις 21/8/2014 στην υπ. αριθ. 300 ενημέρωση μελών έκανε αναφορά για την αποστολή του σχεδίου της Κ.Υ.Α για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη  στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης .  




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Μέλος ΓΣΕΕ- www.pospid. – e-mail:pospid@gmail.com
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ-Τ.Κ. 19100-ΤΗΛ.-FAX:22960 29144

Μέγαρα: 21-08-2014                                                                        Αρ. Πρωτ: 300

Προς: Σωματεία-Μέλη                 
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»

Με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η διαδικασία ένταξης επαγγελμάτων στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών.
Ο λόγος, όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, είναι ότι έχουν αποσταλεί για συνυπογραφή στα Υπουργεία Δ. Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, Κ.Υ.Α. από όλα τα Υπουργεία, με πολλαπλάσιο στο σύνολο αριθμό υποψηφίων για ένταξη επαγγελμάτων από τον προβλεπόμενο και έτσι το κόστος ξεπερνά κατά πολύ το ύψος της δαπάνης που είχε ορισθεί για τους δικαιούχους του επιδόματος αυτού.
Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταρρύθμισης και Εργασίας, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, για να αξιολογήσει και να εισηγηθεί ποια επαγγέλματα θα ενταχθούν, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας του κάθε επαγγέλματος και έως ότου συμπληρωθεί το ανώτερο ποσό της δαπάνης που θα ορισθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωσή μας το σχέδιο της Κ.Υ.Α. το οποίο είχε σταλεί από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αφορά το σύνολο των συναδέλφων (μάχιμοι-οδηγοί) και πλέον η ένταξή μας επαφίεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Δ. Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε:
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς συναδέλφων, πέραν της μισθοδοσίας τους, έως και εκατό περίπου ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούν εκκρεμότητες αποζημιώσεων για το έτος 2012.
Όσον αφορά το έτος 2013 (Νοε-Δεκ) έχουν αποσταλεί οι καταστάσεις από το Αρχηγείο Π.Σ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                     Βλαχογεώργος Αλέξανδρος



Και η απάντηση  σε αναφορά των Βουλευτών κ.κ Κ. Βερβιδάκη και Ν. Νικολόπουλου στις 8/10/2014 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν έχει λάβει το σχέδιο της Κ.Υ.Α από το αρμόδιο Υπουργείο μας , που διαψεύδει και τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας για το εν λόγω επίδομα .







Η απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη σε αναφορά του Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου για την προτεινόμενη χορήγηση του επιδόματος  επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης 






Με με την  υπ. αριθ 460 ενημέρωση μελών της , η Ομοσπονδία στης 17/10/2014 αναφέρει επίσης ότι :
Από την πλευρά μας, όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, κάθε φορά που υπάρχει η οποιαδήποτε εξέλιξη ή επίσημη πληροφορία στα εργασιακά μας ζητήματα, σας ενημερώνουμε εγκαίρως.
Σκοπός μας είναι, να παρέχουμε σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και όχι να δημοσιεύουμε ανακοινώσεις για δήθεν ενέργειές μας και πληροφορίες παρουσιάζοντας για εμάς μια εικονική πραγματικότητα.
Γιατί,  για το  θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , ενώ έχουν απαντηθεί  οι αναφορές Βουλευτών από τα αρμόδια Υπουργεία εδώ και  αρκετές ημέρες , έχουμε σιγή  ιχθύος  από την Ομοσπονδία ,  
Αυτή είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση