Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ





Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ι Κ Η  Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α  Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο Υ  Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ


Γ΄ Σεπτεμβρίου & Αβέρωφ 11, 104 33 Αθήνα Τηλ.: 210 82 51 555 Fax. 210 82 51 179


   
 


                                                                                      Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2015
                                                                                                                Προς

                                                                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                  
                                                                                      ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
                                                                                       ΚΑΙ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ.
                                                                                         ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  &  ΘΡΑΚΗΣ                                                  
                                                       

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 26/29-01-2015 εγγράφου σας, με το οποίο μας θέσατε ερωτήματα αναφορικά με την επιστολή που αποστείλαμε προσφάτως στα μέλη σας για την υπόθεση της ίσης μισθολογικής μεταχείρισης με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, σας επισημάνουμε τα ακόλουθα: 


Στην από 12 Ιανουαρίου 2015 επιστολή μας ενημερώσαμε τα μέλη σας για την δικαστική πορεία της υπόθεσης της ίσης μισθολογικής μεταχείρισης και ειδικότερα σας πληροφορήσαμε για το ύψος του αιτούμενου για τον καθένα σας ποσού και για την ημερομηνία συζήτησης της σχετικής αγωγής. 

Σας αποστείλαμε επίσης και ένα καινούργιο πληρεξούσιο εργολαβικό, καθώς από την ημερομηνία υπογραφής του παλαιού εργολαβικού έως και σήμερα έχει μεταβληθεί τόσο η σύνθεση του γραφείου μας όσο και η νομική του μορφή (δικηγορική εταιρεία). Προκειμένου λοιπόν να κατοχυρωθεί η δικηγορική μας αμοιβή, δεδομένου ότι το εργολαβικό δίκης πρέπει να εξασφαλίζει και τα δύο μέρη (εντολείς και εντολοδόχους), σας αποστείλαμε το νέο πληρεξούσιο εργολαβικό, η υπογραφή του οποίου είναι αναγκαία για τη συνέχιση της από πλευράς μας νομικής υποστήριξης της υπόθεσης. 

Η μόνη ουσιώδης αλλαγή που επέρχεται με την υπογραφή του νέου εργολαβικού, το οποίο σημειωτέον αντικαθιστά το προηγούμενο, είναι αποκλειστικά προς όφελος σας, καθώς μειώνεται το ύψος της δικηγορικής μας αμοιβής. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στο παλαιό εργολαβικό αναφερόταν ότι ως δικηγορική αμοιβή συμφωνείται ποσοστό 10% επί του ποσού κατά το οποίο θα ωφεληθεί ο εντολέας, επί της ουσίας δηλαδή 10% επί του μεικτού ποσού, στο νέο εργολαβικό το ποσοστό της αμοιβής μας μειώθηκε με δική μας αποκλειστικά οικειοθελή βούληση σε 10% επί του ΚΑΘΑΡΟΥ ποσού. 
Όπως μάλιστα αναφέρουμε και σε επιστολή που αποστείλαμε στο Σωματείο Δυτικής Μακεδονίας, την οποία και σας επισυνάπτουμε, το ποσοστό της δικηγορικής μας αμοιβής θα υπολογιστεί επί του καθαρού ποσού που θα προκύψει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων και του αναλογούντος φόρου. Εξυπακούεται φυσικά ότι αμοιβή θα λάβουμε μόνο στην περίπτωση που λάβετε κι εσείς χρήματα από τη συγκεκριμένη αιτία.

Επιπροσθέτως, στο νέο εργολαβικό εξειδικεύουμε και αναλύουμε τις περιπτώσεις με τις οποίες εξομοιώνεται η εξωδικαστική επίλυση της υπόθεσης, η πραγμάτωση της οποίας ούτως ή άλλως θεωρείται επιτυχής περαίωση της υπόθεσης σύμφωνα και με το παλαιό εργολαβικό.

Το πληρεξούσιο που σας αποστείλαμε ασφαλώς και αναφέρεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην υπόθεση της ίσης μισθολογικής μεταχείρισης με το μόνιμο προσωπικό και όχι στην υπόθεση των 176 € για το οποίο έχετε υπογράψει ξεχωριστό εργολαβικό. Τέλος, εντός του πληρεξουσίου-εργολαβικού εμπεριέχεται και εξουσιοδότηση να λαμβάνουμε εκ μέρους σας τα αναγκαία για τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης έγγραφα. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συζήτηση των αγωγών για την εξομοίωση των μισθών τον Μάιο του 2015 θα γίνει από μέρους του γραφείου μας μόνο για όσους θα έχουν αποστείλει το νέο πληρεξούσιο εργολαβικό. 
Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ 
                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΠΙΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ