Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συναντήσεις του Σωματείου Α.Μ.Θ. στην Αθήνα





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)

ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com

 

                     ΠΡΟΣ :  1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  1. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

                                     2. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  62                                                                                   ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   10/02/2015

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Χθες, Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου 2015 και μέσα στα πλαίσια της τακτικής που ακολουθεί το Σωματείο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ,  όσο αφορά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας,  πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση με τους 11 εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειάς μας, εξ αυτών οι 8 νεοεκλεγέντες  . 
            Κατά τη συνάντηση που διήρκησε 1,5 ώρα, μας δόθηκε η δυνατότητα    να θέσουμε τα τρέχοντα προβλήματα, να  αναπτύξουμε τις προτάσεις μας  και να τους ενημερώσουμε εκτενέστερα  ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή  προσπάθεια και από πλευράς τους, προς την εξεύρεση λύσεων για την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία  των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος , σε συνάρτηση πάντα με την καλύτερη δυνατή  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Μετά την ανάπτυξη των θεμάτων, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, εύλογα ερωτήματα από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, πράγμα που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε πιο αναλυτικοί και να καταθέσουμε τα επιχειρήματά μας για το κάθε θέμα ξεχωριστά. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι γνωστά και πρόκειται για τα παρακάτω:

- Συμβασιούχοι Πυροσβέστες εκτός ρύθμισης . Βασική προϋπόθεση η συνέχεια της εργασίας μέχρι συνταξιοδοτήσεως, όσων δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
- Ένταξη στον πίνακα των επιλαχόντων όσων εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2008 - 2009 και δεν υπήρχε εξίσου  η δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.  
- Άμεση εφαρμογή του Νόμου 3938/2011 για την απορρόφηση των επιλαχόντων του διαγωνισμού, στο σύνολό τους πλέον, πράγμα που έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
- Το θέμα της μονιμοποίησης των Πενταετών Πυροσβεστών στο σύνολό τους, ώστε να δρομολογηθεί στην πραγματικότητα η ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος. 
- Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Στο σύνολό τους, έχουν υποστηρίξει τις θέσεις μας και βασική τους επιδίωξη είναι όσο το δυνατόν συντομότερα να διευθετηθούν τα ζητήματα ώστε να συγκροτηθεί και να ομογενοποιηθεί στην πραγματικότητα το Πυροσβεστικό Σώμα.
Είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από τα θεωρεία της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Κου Γιάννη Πανούση. Μετά από την τοποθέτησή του , που ουσιαστικά αναφέρθηκε σε δυο σημεία , κρίναμε αναγκαίο να τον ενημερώσουμε άμεσα για επιπλέον θέματα τα οποία όπως έδειξε τελικά η πορεία , δεν ήταν γνώστης. Συναντηθήκαμε μαζί του αρχικά στο χώρο της Βουλής και ο ίδιος μας πρότεινε ραντεβού μαζί του, το οποίο προγραμματίστηκε  το ίδιο απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Βουλή , ενημερώσαμε και τους υπόλοιπους βουλευτές της περιφερείας μας . 
            Κατόπιν ακολούθησε  συνάντηση με τη το συντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Χατζηλάμπρου παρουσία του κ. Χρήστου Καραγιαννίδη , από τον οποίο ζητήθηκε η μεσολάβηση του ώστε να τεθούν τα θέματα που μας απασχολούν στην κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ παράλληλα του ζητήθηκε να παραβρεθεί στη καθορισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον κ.  Πανούση .

Για την συνάντηση με τον Υπουργό και το Διευθυντή του θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σας.




                                                                      Με τιμή
                                                          το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                  του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                                     


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                  ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ

    καν.  6948401282  & 750942                                                        κιν. 6988615400  & * 715400     



 Ανάρτηση από τη Βουλή