Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια απάντηση σε όσα γράφονται δια της πλαγίας σε φιλικά blog (περί διασπαστών Νο 2) και όχι ευθαίως στην επίσημη ιστοσελίδα


Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια



Οι αλεπούδες δεν μπορούν ν’ ανεβαίνουν όπου τους αρέσει. Ωστόσο, δοκίμασε κάμποσες φορές. Πιάστηκε από δω, πιάστηκε από κει, τίποτα δεν κατάφερνε. Καθότανε μόνο κάτω, σήκωνε τα μάτια της στα σταφύλια, τα κοίταζε καλά καλά κι ο καημός τους την έτρωγε.
  
Έτσι απελπισμένη, για να παρηγορηθεί, κορόιδεψε η ίδια τον εαυτό της:
- Δε βαριέσαι, δεν πειράζει, ας πάμε παρακάτω… Εξάλλου, αυτά δεν τρώγονται. Αγίνωτα  είναι ακόμη…
Τα σταφύλια, ακούγοντάς τη, μοιάζανε να την ειρωνεύονται, να την περιγελούν:
- Ακούς εκεί… Είμαστε, λέει, άγουρα ! Εμείς, κυρα-αλεπού, αγίνωτα  δεν είμαστε. Γλυκά, σαν το μέλι, είμαστε! Μα, αφού δε μας φτάνεις, τι να πεις… μας λες αγίνωτα, για να ξεγελάσεις την ανημποριά σου!

Πιστεύω να είναι κατανοητοί ρόλοι , της αλεπούς , των  σταφυλιών ... όσο για τα  κρεμαστάρια εδώ είναι όλο το νόημα.... 

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης 
& Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com

Αθήνα  31/08/2015   


«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»

Το χειρότερο είναι πως όταν , αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε ανίκανοι ,  
( να ακούσουμε άλλες απόψεις , να συνεργαστούμε  , να συνεννοηθούμε , να βρούμε κοινούς στόχους και να ζητήσουμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε )  τότε αναγκαζόμαστε να υποβιβάζουμε μέσα μας τα αντικείμενα των επιθυμιών μας.

Κάπου μέσα μας όμως  ξέρουμε , πως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Νοιώθουμε όμως πως μ’ αυτόν τον τρόπο σώζουμε κάπως την κατάσταση … δηλαδή , προσπαθούμε  να υπερασπιστούμε αυτή την πορεία μας ως σωστή , άσχετα αν δεν είναι  … χωρίς να ενημερώνουμε  για το σκεπτικό μας όπως θα έπρεπε , προσπαθώντας  πάντα να  επιβάλουμε την άποψή μας άσχετε αν είναι αποδεκτή ή όχι  … 

Επακόλουθο  αυτής της κατάστασης είναι αντί να αποδεχθείς λοιπόν την αδυναμία σου, «χρίζεις» τα έξω πράγματα ανάξια λόγου ! 
Και  προχωράς βάσει αυτής της εξαναγκασμένης πίστης σου  «ότι αυτό που επέλεξες είναι το σωστό» θεωρώντας  όλους  τους άλλους που εκπροσωπείς  ως δεδομένους  , μη σκεπτόμενους  , χωρίς  άποψη , λόγο και προπάντων ως κακόβουλους και  κακοπροαίρετους γιατί  δεν συνηγορούν στις δικές σου επιδιώξεις … αυτό σημαίνει ότι υπάρχει  έλλειψη αποδοχής της πραγματικότητας . 

Οπότε η έλλειψης αποδοχής της πραγματικότητας , συνήθως  έχει ως επακόλουθο   :Το « Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»

Αν κάποιος φανεί ανεπαρκής σε κάποιο θέμα, σίγουρα υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να τον αναπληρώσει

Συμπερασματικά,  απ’ ότι φαίνεται ισχύουν και τα δυο τινά που αναφέραμε σε προηγούμενο έγγραφό μας , ότι   ο αποπροσανατολισμός να νομίζουν  καλά κρατεί και  η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας … 

Τα περί διασπαστών Νο 2 ... το αφήνουμε στην κρίση σας ... εμείς εδώ είμαστε άλλοι δεν το καταλαβαίνουν ...

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.



Παπαναστασίου  Ιωάννης

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ