Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μετανάστες βοήθησαν πυροσβέστες που έπεσαν σε γκρεμό με αυτοκίνητο !!!



Μαθήματα προσφοράς προς το συνάνθρωπο παρέδωσαν τέσσερις μετανάστες από το Ιράν χθες στην περιοχή Καράβα στο δρόμο προς το Μανταμάδο, βοηθώντας δύο εγκλωβισμένους πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, σε απότομη στροφή του συγκεκριμένου δρόμου το πυροσβεστικό όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαράδρα βάθους πέντε μέτρων. 

Στο όχημα επέβαιναν δύο πυροσβέστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο όχημα μετά την πρόσκρουσή του. Στο σημείο βρίσκονταν τέσσερις Ιρανοί οι οποίοι περπατούσαν από τη Συκαμνιά προς τη Μυτιλήνη. Άμεσα κατέβηκαν στην απότομη πλαγιά, προσέγγισαν το όχημα και προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες πυροσβέστες. Παρέμειναν εκεί και συνέδραμαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί και να παραλάβει το ασθενοφόρο τους δύο πυροσβέστες.

Ο Αστυνομικός Συμεών Δουκάκης που ήταν παρών στο συμβάν δήλωσε στην ΕΡΤ1 «Οι μετανάστες από το Ιράν βοήθησαν ουσιαστικά στον απεγκλωβισμό των πυροσβεστών και μάλιστα τραυμάτισαν τα χέρια και τα πόδια τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού. Τους ευχαρίστησα και τους έδωσα συγχαρητήρια για την πράξη τους προς τους συνανθρώπους τους που βρίσκονταν σε κίνδυνο».

Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης , και διαπιστώθηκε πως δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Οι Ιρανοί συνέχισαν με τα πόδια το ταξίδι τους για τη Μυτιλήνη.



Φωτογραφίες: Συμεών Δουκάκης

πηγή : lesvos news. gr