Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έγγραφο του Αρχηγείου για τις αλλαγές σύμφωνα με το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176 Α΄16-12-2015) στις αποδοχές Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης

Σύμφωνα με το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176 Α΄16-12-2015) υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των  αποδοχών βάσει τον νέων πινάκων που ισχύουν για  Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  και Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ  
    1.  Τα  (Μ.Κ.) μισθολογικά κλιμάκια  καθορίζονται πλέον σε 13 και για τις δύο κατηγορίες εκπαίδευσης (Δ.Ε.)  δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υποχρεωτική εκπαίδευση (Υ.Ε.) .   Ο βασικός μισθός πλέον καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευση (Δ.Ε.) (Υ.Ε.) και  τα χρόνια υπηρεσίας οπότε βάσει αυτών των δυο σε εντάσσει στο ανάλογο (Μ.Κ.) σύμφωνα με  το νέο πίνακα. Η μισθολογική εξέλιξη όλων αναστέλλεται μέχρι της 31-12-2017 και ενεργοποιείται  από τις 1-1-2018 .
    2. Οικογενειακής Παροχής 
    3. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 
    4. Επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθορίων περιοχών στις (31-3-2016 θα επανακαθοριστούν οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του). 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 
ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 
Στο εξής καθορίζονται από την κατηγορία εκπαίδευσης (Δ.Ε.) (Υ.Ε.) και το μισθολογικό κλιμάκιο που ανήκει ο καθένας (βάση του νέου πίνακα). 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 
ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΩΝ - ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 
Στο εξής καθορίζονται από την κατηγορία εκπαίδευσης (Δ.Ε.) (Υ.Ε.) και το μισθολογικό κλιμάκιο που ανήκει ο καθένας (βάση του νέου πίνακα). 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 
  1. Οφειλές υπαλλήλων από καταβληθείσης αποδοχές ή αποζημιώσεις επιστρέφονται εφάπαξ χωρίς προσαυξήσεις και η επιστροφή του ποσού που μπορεί να παρακρατηθεί σταδιακά μέχρι του 1/10 των καθαρών αποδοχών του υπαλλήλου .
  2. Ρυθμίσεις περιπτώσεων  που ο βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες  αποδοχές είναι χαμηλότερες από αυτές που δικαιούται ο υπάλληλος  μέχρι 31-12-2015 η διαφορά διατηρείται ως προσωπική 


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  
  1. Οφειλές δεν οφείλονται για υπηρεσία που δεν παρασχέθηκε καθόλου ή εν μέρη από υπαιτιότητα 
  2. Περιπτώσεις απουσίας του απασχολούμενου λόγω ασθενείας 
  • Επίδομα ασθενείας
  • Αξίωση των μισθωτών για πληρωμή και δικαιούμενων αποδοχών 
  • Εργατικό ατύχημα