Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πρόκληση Επίκαιρης Ερώτησης από το Σωματείο Μ.Θ.& Β.Α. για Π.Π.Υ. και Επιλαχόντες

















Ερωτήματα προς τον Υπουργό :


1. Με δεδομένο των αριθμό των καταμετρηθέντων αιτήσεων Μονιμοποίησης και Ανανέωσης, που έχουν κατατεθεί, βάση της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 1637 09-06-2016 . Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το μέλη γενέσθαι μετά τη λήξει της 2ης 5ετίας για όσους ανανεώσουν  την θητεία και δεν  μονιμοποιηθούν .

2. Με δεδομένο ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των μονίμων πυροσβεστών αυξάνονται, η δυνατότητα των ΠΠΥ να επιτύχουν τη μονιμοποίησή τους, περιορίζεται εξαιτίας του δικού μας ηλικιακού ορίου που ισχύει βάση της παρ 8 του άρθρου 15 του 3938/2011, το οποίο ενώ θα έπρεπε να αυξηθεί αναλογικά με τα χρόνια προϋπηρεσίας που έχουν αλλά  και τα εναπομείναντα μέχρι συνταξιοδότησης ώστε να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αντιθέτως παραμένει σταθερό .

3. Με δεδομένο ότι ο πίνακας είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2016, παρόλα δεν υπάρχει πρόβλεψη   προκειμένου να παραταθεί η ισχύς του πίνακα επιλαχόντων για τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε αν προκύψουν κενά λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδοτήσεων να καλυφθούν από τους επιλαχόντες.

4. Υπάρχει πολιτική πρόθεση την αρμόδιο Υπουργό, ώστε την ύστατη στιγμή να ρυθμιστούν - διορθωθούν ζητήματα που αφορούν των κλάδο μας, για τα οποία υπάρχουν δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν ;