Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Μ.Θ.& Β.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                           
Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302       
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                    E mail : ipapanast@gmail.com





ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  170                                                                                  ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   08/12/2016


ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Από πλευράς Σωματείου το Σεπτέμβριο στάλθηκε εκ νέου στους Βουλευτές που είχαν υπογράψει την Τροπολογία που αφορούσε τους Επιλαχόντες και τους 2009 και ζητήθηκε η επαναπροώθηση της σε άλλο νομοσχέδιο.

Η συγκεκριμένη Τροπολογία όπως γνωρίζεται, ενώ είχε κατατεθεί στις 19/02/2016 στη Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ενώ είχε  τη θετική εισήγηση του Α.Π.Σ. στα δυο από τα τρία σκέλη που δεν είχαν άμεση οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό στις 22/02/2016 αποσύρθηκε .

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 σε ενημέρωση μας  αναφέραμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ κ. Νικόλαος Τόσκας επισκεύθηκε απρόοπτα υπηρεσία στο Ν. Έβρου και σε ερώτηση Απορρόφηση Επιλαχόντων  ΠΠΥ μας απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων . 

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του  κ. Καραγιαννίδη που είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο, η συζήτηση δεν έγινε διότι απουσίαζε, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ .

Την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής κ. Καραγιαννίδης με αφορμή όλα τα παραπάνω γεγονότα είχε συνομιλία στη Βουλή με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ.  Τόσκα, του έθεσε τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και συνεχίζουν να εκκρεμούν καθώς  τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά πλέον .  

  • Για την Ανανέωση του πίνακα επιλαχόντων του απάντησε ότι είναι θετικός, υπάρχει περιθώριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά περιμένει την έγκριση του  κ. Χουλιαράκη . 
  • Για τη μονιμοποίηση ανέφερε ότι θα μονιμοποιηθούν περίπου 2200 άτομα και οι υπόλοιποι θα ανανεώσουν τη θητεία   .


Προς ενημέρωση σας, γιατί εξακολουθούν να ακούγονται πολλά σενάρια περί του αντιθέτου, τα οποία είχαν ακουστεί και στο παρελθόν σε κρίσιμες φάσεις σε ζητήματα που αφορούσαν τον κλάδο μας και το μέλλον αυτού .

Σας γνωρίζουμε επίσης τα ερωτήματα της  Επίκαιρης Ερώτησης του  κ. Καραγιαννίδη, έχει προγραμματιστή να απαντηθούν από τον Υπουργό στη Βουλή την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016  .

Θέματα Επίκαιρης Ερώτησης:

1. Ποιες άμεσες ενέργειες θα προωθήσει, ώστε να παραταθεί η ισχύς του πίνακα επιλαχόντων για το εύλογο χρονικό διάστημα των δύο ετών, με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Μαζί με το θέμα για την παράταση του πίνακα θα τεθεί και το θέμα των συναδέλφων του 2009 που περιμένουν την ένταξή τους σε αυτών, καθώς είναι σκέλος της ερώτησης . 
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία της μη αναλογικής αύξησης των ηλικιακών ορίων των ΠΠΥ, με δεδομένο ότι ο Ν. 3938/2011 δεν προβλέπει τρίτη ανανέωση θητείας.


Αυτό που μένει είναι να περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και την απάντηση του Υπουργού στα θέματα της Επίκαιρης Ερώτησης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016  . 

Για οτιδήποτε νεότερο , θα βγει και ανάλογη ενημέρωση .


 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ                  ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ                                                                 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ     ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ



                                                                        Με τιμή για το                                                                                                                     Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                       
    κιν.  6948401282  & *750942                                                           κιν. 6988615400  & * 715400