Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση και απάντηση από το Σωματείο Μακεδονίας Θράκης & Β. Αιγαίου, για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας με το ζόρι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                                  Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302    
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr    
E mail : ipapanast@gmail.com

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  233                                          ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   26/03/2017

ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας με το ζόρι 

Συνάδελφοι της Ομοσπονδίας σα Σωματείο  που δεν ανήκει στην δύναμη σας, εδώ και καιρό  πάψαμε να ασχολούμαστε μαζί σας γιατί σπαταλούσαμε άδικα το χρόνο μας στη μεταξύ μας  αλληλογραφία, η οποία δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα .

Το δε χρόνο μας φροντίσαμε να τον αφιερώσαμε σε ποιο ουσιαστικό και χρήσιμο, όπως η ενασχόληση μας με τα προβλήματα ... κάτι που έχετε ξεχάσει διότι η μόνη σας ενασχόληση πλέον είναι  οι αγωγές,  ασφαλιστικά μέτρα, δικαστικές αποφάσεις κατά Σωματείων, που να περισσέψει χρόνος για τα εργασιακά .

Πιστεύουμε ότι και εδώ έχετε πρωτοτυπήσει  διατηρώντας τα σκήπτρα σε Πανελλαδικό επίπεδο, ως Ομοσπονδία να στρεφόμενη κατά Σωματείων .

Το θέατρο του παραλόγου, αυτό της εκπροσώπησης με το ζόρι άλλη πρωτοτυπία, προφανώς και έχετε καταλάβει  αυτά που σας είπαμε και σας γράψαμε, άλλο είναι το ζητούμενο .

Οι λόγοι όμως που σας ωθούν να συνεχίζεται να ισχυρίζεστε ότι μας εκπροσωπείται, είναι από κάθε άλλη φορά ποιο ξεκάθαροι, διότι οι μάσκες έπεσαν στις 13 Μαρτίου 2017 .
Η σύγκλιση του Συμβουλίου των Προέδρων τελικά αλλού  αποσκοπούσε, γιατί την ίδια μέρα της συνάντησης προέδρων, φροντίσατε να καταθέσετε και τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά 8 Σωματείων, διεκδικώντας τις συνδρομές  των ετών 2015, 2016 και 2017.

Σωματεία τα όποια είχατε διαγράψει το 2015 και από τα οποία σήμερα ζητάτε με  κομψό πάντα τρόπο (βλέπε ασφαλιστικά μέτρα) τις συνδρομές  τους , διότι οι συνδρομές από τα εναπομείναντα Σωματεία πλέον δεν αρκούν για τα δικαστικά σας έξοδα . 

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που καλείτε τους προέδρους για ξεκάρφωμα ... αυτό το  διαπιστώσαμε από το εν λόγω έγγραφό σας, στη μια από τις δυο παραγράφους της ενημέρωσης μελών σας ... τελικά καταγράψατε τις αντιρρήσεις και διαφωνίες των Σωματείων  ως προς τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας , φυσικά αυτές θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ. σε μέλλοντα χρόνο, το οποίο θα αποφανθεί και θα βγάλει το πόρισμα ... Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει το μελάνι από την παράγραφο που καταγράψατε τις αντιρρήσεις και διαφωνίες των Σωματείων και στην επόμενη, άλλο ένα Σωματείο στο στόχαστρο της Ομοσπονδίας ... 

Α) Το Σωματείο Σάμου Ικαρίας που με τρόπο προκλητικό και αντισυναδελφικό εξέδωσε έγγραφο  με το οποίο ενημερώνει ότι δεν θα παραστεί στη συνάντηση προέδρων  Και συνεχίζει η ενημέρωση της Ομοσπονδίας απαντώντας στο Σωματείο ... Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης ... εδώ το έχετε τερματίσει !!!
Μάλλον εσείς σαν Ομοσπονδία δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα τίποτα ... για τις αβάντες στους Υπουργούς του τύπου (χαμηλά τη μπάλα) και τις 10ημερες προθεσμίες για την έγκριση των Θεσμών που δίνεται , δεν σας φταίνε τα Σωματεία .
Συνεχίζοντας απτόητοι την ενημέρωση μελών για τη Συνάντηση Προέδρων γράφετε απευθυνόμενοι στο Σωματείο Σάμου Ικαρίας ...  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έτσι κάποιοι συνάδελφοι εφαρμόζουν την εκπροσώπηση των συναδέλφων βλέποντας και κυνηγώντας φαντάσματα ... Ενώ εσείς τα καλά παιδιά, δεν γνωρίζεται τίποτα από αυτά !!!
Αυτά γίνονται μόνο από τους κακοπροαίρετους στα Σωματεία όχι από την Ομοσπονδία, που τα πάντα εν σοφία εποίησεν και κατάφερε κάτι το μοναδικό να έρθει σε ρίξει με τα μισά και παραπάνω Σωματεία του κλάδου μας  γιατί λέει λειτουργούν αντικαταστατικά ... το πρόβλημα μήπως είναι δικό σας και δεν το έχετε καταλάβει ακόμα ; 
Να πάμε στο ρεζουμέ της ενημέρωσης μελών για τη Συνάντηση Προέδρων,  που δεν είναι άλλο από τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα της Ομοσπονδίας σε Σωματεία ...

Β) Σας ενημερώνουμε, ότι χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή για δέσμευση λογαριασμών για τις παρακρατηθείσες και μη αποδοθείσες συνδρομές στην Ομοσπονδία μας από τα επτά παρανομούντα σωματεία, που συμπεριφέρονται αντικαταστατικά. Όσον αφορά την σκευωρία περί τάχα διαγραφέντων σωματείων από την Ομοσπονδία αποδεικνύεται από την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων ότι πρόκειται απλώς για μη οικονομικά ταχτοποιημένα σωματεία , τα οποία είναι τα εξής και δεν έχουν αποδώσει την συνδρομή τους από το έτος 2015 παρά το ότι αυτή έχει παρακρατηθεί από:

1. Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών με έδρα τα Μέγαρα
2. Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας Αρκαδίας.
3. Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας .
4. Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών -Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Η πείρου - Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
5. Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου .
6. Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με έδρα το Κιάτο.
7. Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών με έδρα την Ναύπακτο.

Γ) Όσο για το Δικαστήριο του Βόλου σας γνωστοποιούμε ότι το δικαστήριο απέρριψε εσφαλμένως για τυπικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς πράγμα, το οποίο θα ξανακριθεί μετά την άσκηση αναίρεσης.

Δ) Όσον αφορά την υπόθεση προσβολής των αρχαιρεσιών του Σωματείου Μεγάρων αντιλαμβάνεστε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε την περιφορά της κάλπης για δύο μήνες και να θέτει τους δικούς του νόμους για τις εκλογές άρα πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε τα δέοντα.

Ε) Συνημμένως σας παραθέτουμε την απόφαση επί της προσφυγής από το Πρωτοδικείο του Βόλου και την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων .

Από στις 2 σελίδες  του εγγράφου σας μόνο  2 παράγραφοι αφορούν τη συνάντηση των προέδρων,  το υπόλοιπο έγγραφο είναι αφιερωμένο, στα Σωματεία .

Αυτό το χρόνο που αφιερώνετε σε τέτοιου είδους ενέργειες αν τον αφιερώνατε στα εργασιακά τα περισσότερα από τα προβλήματα θα είχαν  λυθεί ... πάρτε το αλλιώς, ποτέ δεν είναι αργά ...

Δε μας είπατε όμως, ποια Σωματεία παραβρέθηκαν στη συνάντηση και ποια είναι τελικά  τα Σωματεία που εκπροσωπείται .

                                                                              Με τιμή για το                                                                                                                      Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                      ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                   κιν.  6948401282  & *750942                                                     κιν. 6988615400  & * 715400Έγγραφο της Ομοσπονδίας που απαντάμε με θέμα Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προέδρων - και προσφυγές

Αριθ. Πρωτ : 2165                                                                                      Αθήνα: 24.03.2017
Αρ. Σελίδων : 2

Προς :Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προέδρων- και προσφυγές»

Με κόκκινο η ενημέρωση για τη συνάντηση
     Συνάδελφοι στις 13-03-2017 στο ξενοδοχείο ΔΕΛΦΟΙ στην Αθήνα, παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση της ΠΟΠΥΣΥΠ 20 από τα 31 σωματεία μέλη της ομοσπονδίας μας παρά το ότι εκλήθησαν και τα μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Δεν παραβρέθηκε αδικαιολογήτως κανένα από τα μη οικονομικά τακτοποιημένα σωματεία, απουσίαζαν δύο σωματεία λόγω σοβαρών προβλημάτων και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα το σωματείο Νοτιοδυτικής Ελλάδος μέσω το προέδρου του κ Γεωργίου Οικονομόπουλου, παρόλο που δεν ανήκει στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ. Η συνάντηση διήρκησε περί τις οχτώ ώρες, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από τους παρευρισκόμενους.

    Στο πρώτο μέρος της συζήτησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση από το προεδρείο και κατατέθηκε εισήγηση (βλέπετε συνημμένο έγγραφο, το οποίο κοινοποιούμε σε εσάς ) από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για όλες τις κινήσεις που πραγματοποίησε η ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ψήφιση της “ντροπολογίας” που σε καμία περίπτωση δεν αποδέχτηκε το συνδικάτο μας.
Στη συνέχεια εξέφρασαν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων επί των πεπραγμένων της ομοσπονδίας έως σήμερα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους όπως τους ζητήθηκε, για την καλύτερη προώθηση των αιτημάτων και την επίτευξη των στόχων μας.


Με πράσινο η ενημέρωση για τις προσφυγές 
Στο δεύτερο μέρος δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν οι τυχόν αντιρρήσεις και διαφωνίες των Σωματείων κυρίως ως προς τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας αλλά και την βελτίωση αυτού.
    Κατεγράφησαν όλες οι προτάσεις και οι απόψεις των παρευρισκομένων οι οποίες θα αξιολογηθούν από το ΔΣ. Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το συνδικάτο μας δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από την τήρηση του Νόμου κι όλες οι κινήσεις μας είτε αφορούν τους ΠΠΥ είτε τους Συμβασιούχους θα αποσκοπούν στην πλήρη εργασιακή τους αποκατάσταση. Ήδη ο νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης απεργίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

   Τέλος θα σταθούμε στον σωματείο Σάμου Ικαρίας, που ήταν το μοναδικό σωματείο αδικαιολογήτως απόν και δεν φτάνει αυτό αλλά με έγγραφο του μέλος του ΔΣ του εν λόγω σωματείου, κος Γεώργιος Κανάγιος ζήτησε να παρευρεθεί στην συνάντηση των Πρόεδρων με έξοδα δικά του και το σωματείο Σάμου Ικαρίας με τρόπο προκλητικό και αντισυναδελφικό εξέδωσε έγγραφο χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και το οποίο συντάχθηκε στις 10/03/2017 αλλά αναφέρει ότι αποφασίστηκε στις 12/03/2017 και δηλώνει, ότι δεν εγκρίνει την αντιπροσώπευση του από το εν λόγω μέλος του ΔΣ του Σωματείου αν και παρευρέθηκε με δικά του έξοδα. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έτσι κάποιοι συνάδελφοι εφαρμόζουν την εκπροσώπευση των συναδέλφων βλέποντας και κυνηγώντας φαντάσματα.(συνημμένα τα έγραφα)

   Σας ενημερώνουμε, ότι χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή για δέσμευση λογαριασμών για τις παρακρατηθείσες και μη αποδοθείσες συνδρομές στην Ομοσπονδία μας από τα επτά παρανομούντα σωματεία, που συμπεριφέρονται αντικαταστατικά. Οσον αφορά την σκευωρία περί τάχα διαγραφέντων σωματείων από την Ομοσπονδία αποδεικνύεται από την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων ότι πρόκειται απλώς για μη οικονομικά ταχτοποιημένα σωματεία ,τα οποία είναι τα εξής και δεν έχουν αποδώσει την συνδρομή τους από το έτος 2015 παρά το ότι αυτή έχει παρακρατηθεί από:

1. Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών με έδρα τα Μέγαρα
2. Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας Αρκαδίας.
3. Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας .
4. Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών -Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Η πείρου - Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
5. Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου .
6. Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με εδρα το Κιάτο.
7. Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών με έδρα την Ναύπακτο.

    Όσο για το Δικαστήριο του Βόλου σας γνωστοποιούμε ότι το δικαστήριο απέρριψε εσφαλμένως για τυπικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς πράγμα, το οποίο θα ξανακριθεί μετά την άσκηση αναίρεσης.
     Όσον αφορά την υπόθεση προσβολής των αρχαιρεσιών του Σωματείου Μεγάρων αντιλαμβάνεστε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε την περιφορά της κάλπης για δύο μήνες και να θέτει τους δικούς του νόμους για τις εκλογές άρα πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε τα δέοντα.

    Συνημμένως σας παραθέτουμε την απόφαση επί της προσφυγής από το Πρωτοδικείο του Βόλου και την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων .

Με μαύρο τα συμπεράσματα δικά σας 

                                                               Συναδελφικά
                                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                             Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                           Τηλ: 6976911880
Το έγγραφο της Ομοσπονδίας για την Συμβουλίου των Προέδρων, που καλεί  τα 31 Σωματεία για να δέση το γλυκό της εκπροσώπησης  και να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα .

Αριθ. Πρωτ : 2124                                                                                     Αθήνα: 06.03.2017

Αρ. Σελίδων : 1
Προς :
Σωματεία μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Άμεση σύγκλιση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Συμβουλίου των Προέδρων καθώς και αυξημένη επαγρύπνηση για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων καθώς και ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας»

 
   Οι Πρόεδροι ή σε περίπτωση κωλύματος τους οι αντικαταστάτες τους των Δ.Σ. των 31 Πρωτοβαθμίων Σωματείων Μελών της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. υποχρεούνται να παρευρεθούν στην Αθήνα για την σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων. Όσον αφορά την ημερομηνία, ώρα και τόπο θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

                                                               Συναδελφικά
                                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                             Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                           Τηλ: 6976