Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη φωτιά στο Καρπενήσι: Απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία .... Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας




Η πυρκαγιά μαίνονται κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Καρπενήσι, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.



Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στη διασταύρωση του Κεφαλοβρύσσου και επεκτάθηκε στο βουνό, όπου είναι χτισμένες κατοικίες και ξενοδοχεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εμφανίζεται καθυσηχαστική ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά σε βαθμό που να καταστραφούν οικίες και εγκαταστάσεις.
Τις φλόγες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής Καρπενησίου που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Ειδικότερα, στο σημείο αυτήν επιχειρούν πλέον μαζί με τις ενισχύσει 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με αναφορές, η φωτιά έκαψε μελίσσια και πάνω από δέκα κτηνοτροφικές μονάδες.




Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Σέτα της Εύβοιας, η οποία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσβατο και δύσκολα προσβάσιμο, έχουν ενισχυθεί με εναέρια μέσα.
Φωτιά και στην Αρκαδία
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Μάρκου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας.


Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιείς ρίψεις ένα αεροσκάφος τύπου «Πετζετέλ».

LamiaStar


Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017. Η πυρκαγιά στο μέτωπο της Σέττας βρίσκεται σε εξέλιξη τις βραδυνές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου



Η πυρκαγιά στο μέτωπο της Σέττας βρίσκεται σε εξέλιξη τις βραδυνές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 στο χωριό Σέτα του Δήμου Ερέτριας στην κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με το δελτίο της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής επιχειρούσαν οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες, 5 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 1 ερπυστριοφόρο.

Τα μέτωπα της φωτιάς το βράδυ της Κυριακής ήταν δύο, το ένα προς Μίστρο και το άλλο προς την Σέτα με το πρώτο να βρίσκεται σε ύφεση και να αντιμετωπίζεται σύμφωνα και με ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.

Η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ενημέρωσε ότι η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται ακόμα και τις νυχτερινές ώρες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και διοικητικού μηχανισμού.



Αναλυτικά η ενημέρωση της Δημάρχου Ερέτριας:

«Η πυρκαγιά στο Μαυρόπουλο- Σέττα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και των ανδρών της ΕΜΑΚ, που επιχειρούν από το πρωί, με 9 οχήματα, 150 πεζοπόρους πυροσβέστες, 2 αεροπλάνα canader και 1 ελικόπτερο,.συνεχίζει να μαίνεται.



Φεύγει το φως της ημέρας και η φωτιά ήδη , λόγω των δυνατών ανεμών μπήκε στο ελατοδάσος της Σέττας.

Ο Δημος, η Περιφερεια, η Πολίτικη Προστασία ,οι αιρετοί , όλοι εκεί , όμως η καταστροφή συνεχίζεται.

Οι άνεμοι που φυσούν δυνατά, μεταφέρουν με ταχύτητα τη φωτιά και δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι μέσα στις φλόγες και παλεύουν σώμα με σώμα...

Το ελατοδάσος κινδυνεύει . Το χωρίο είναι ασφαλές, άλλα η δύναμη της φωτιάς ανίκητη ακόμη.»