Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Έγγραφο του Σωματείου προς απάντηση συκοφαντικής επιστολής της ΠΟΠΥΣΥΠ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ      
 Τ.Κ 69100                      
  ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302     
 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr     




ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  560                                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ :  04/01/2019

ΠΡΟΣ :
1.   Αξιότιμο κ. Αμανατίδη Ιωάννη Υφυπουργό Εξωτερικών
2.   Αξιότιμη κα. Παπανάτσιου Αικατερίνη  Υφυπουργό Οικονομικών
3.   Αξιότιμο κ. Σγουρίδη Παναγιώτη Αντιπρόεδρο ΑΝ.ΕΛ.
4.   Αξιότιμο κ. Καραγιαννίδη Χρήστο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Δράμας
5.   Αξιότιμο κ. Ακριώτη Γεώργιο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ευβοίας
6.   Αξιότιμο κ. Βέττα Δημήτριο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φθιώτιδος
7.   Αξιότιμη κα. Γκαρά Αναστασία Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Έβρου
8.   Αξιότιμο κ. Εμμανουηλίδη Δημήτριο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Καβάλας
9.   Αξιότιμη κ. Θελερίτη Μαρία Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Κορινθίας
10. Αξιότιμο κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καβάλας
11. Αξιότιμο κ. Παπαφιλίππου Γεώργιο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καβάλας
11. Αξιότιμο κ. Ρίζο Δημήτριο  Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Έβρου
12. Αξιότιμο κ. Ριζούλη Ανδρέα Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αχαϊας
14. Αξιότιμο κ. Ψυχογιό Γεώργιο Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας  

Σχετ. υπ αριθ. Πρωτ. 3013  28/12/2018 της Π.Ο.Π.ΥΣΥ.Π.
ΘΕΜΑ :  Διευκρινιστικό έγγραφο προς απάντηση συκοφαντικής επιστολής της ΠΟΠΥΣΥΠ
Σχετικά με το έγγραφο που σας απέστειλε η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π) και θέμα  (Προς ενημέρωση σας για την ανύπαρκτη νομικώς συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ένωση σωματείων) και τους ισχυρισμούς της όπως είναι διατυπωμένη επ΄ ακριβώς στο έγγραφο της   ( ποτέ μα ποτέ δεν έπραξαν συμφώνως του ΑΚ και του συνδικαλιστικού νόμου για να αποχωρήσουν τα σωματεία τους από την ΠΟΠΥΣΥΠ και να  ιδρύσουν άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική ένωση … όποτε τους βολεύει εμφανίζονται μεμονομένως ως σωματεία τάχα έκτος της δυνάμεως της ΠΟΠΥΣΥΠ, παρά το ότι ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ ) .
Σας γνωρίζουμε επίσης το υπ. Αριθ. Πρωτ.1034  στις  29/08/2015  της ίδιας συνδικαλιστικής οργάνωσης το οποίο και σας επισυνάπτουμε απευθυνόμενο  τότε προς : 1) Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ  2)  Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη Χαρά με θέμα  « Παροχή διευκρινήσεων » με το οποίο τότε ενημερώνανε  περί του αντιθέτου , δηλαδή ότι τα   Σωματεία μας δεν άνηκαν στην δύναμη της Ομοσπονδίας .
Και για να είμαστε ακριβείς σας παραθέτουμε  ακριβώς τις παραγράφους  που επίσης μας αφορούν, όπως  είναι διατυπωμένες σε αυτό :   ( προκειμένου να διαφυλάξουμε από την μεριά μας το Κύρος, τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας μας να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:  Τα Σωματεία που εκπροσωπούσαν οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση σας δεν ήταν πάνω από 6 με 7 εκ των οποίων μόνο 2 ανήκουν στην δύναμη της ομοσπονδία μας και τα υπόλοιπα είτε δεν ανήκουν είτε διαγράφηκαν . )

Με μια απλή ανάγνωση των δυο αυτών εγγράφων τους, αντιλαμβάνεστε ότι το ίδιο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που τότε μας διέγραψε,   τώρα μας θεωρεί μέλη του .
Θεωρούμε ότι η διαγραφή μας, επήλθε με υπαιτιότητα του τότε δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου της (Ομοσπονδίας),  μετά το ενυπόγραφο απαξιωτικό, προσβλητικό  και συκοφαντικό   ύφος του εγγράφου  αυτού, απευθυνόμενο  προς τρίτους για  Σωματεία μέλη της, τα   οποία ήταν και είναι νόμιμα και συνδικαλιστικά  ενεργά. 

Σας γνωρίζουμε ως Σωματείο, μετά την  αποστολή της  εν λόγω συνδικαλιστικά απαράδεκτης επιστολής διαγραφής μας, εκφράσαμε τη βούλησή μας πρώτα μέσα από τα  θεσμικά μας όργανα     ( Δ.Σ.  και Γ.Σ. ) και στη συνέχεια με πλήθος εγγράφων μας, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον  δεν θέλουμε να ανήκουμε σε μια τέτοια δευτεροβάθμια συνδικαλιστική που δε σέβεται την ελευθερία  άποψης, λόγου  και έκφρασης μελών της.
Δεν μπορεί να εκπροσωπούμαστε από ένα συνδικαλιστικό φορέα που  καπελώνει  κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια,  καταπατά δημοκρατικά δικαιώματα,  μας απαξιώνει,  στρέφετε εναντίον μας  και  απαιτεί  τις συνδρομές αφού μας έχει διαγράψει … Χάνοντας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, στρεφόμενη με απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς κατά Σωματείων και προσώπων, θεωρώντας ότι με αυτού του τύπου συκοφαντικής αλληλογραφίας, θα απομονώσει    και θα αποκόψει κάθε μας επαφή, με τις πολιτειακές αρχές και τους εκπροσώπους αυτής .

  • Καμιά νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να αποτρέψει τη συνεργασία άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Καμιά νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να αποτρέψει τη διεκδίκηση επίλυσης εργασιακών ζητημάτων μελών, άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου .
  • Καμιά νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να αποτρέψει ή  να υπαγορεύσει το διάλογο κάθε πολιτειακής αρχής και εκπροσώπων αυτής με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου . 
  • Καμιά νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να επαίρεται την αποκλειστικότητα και αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου , όταν έχει χάσει τα 2/3 της δύναμης της .


Σας γνωρίζουμε ότι τα Σωματεία που δεν ανήκουν  στη δύναμη της Ομοσπονδία,  συνεργάζονται  επί σειρά ετών μετά τη διαγραφή τους, συνδικαλιστικά και αγωνιστικά .
Ως συνδυασμός με την επωνυμία Πανελλαδική Ένωση Σωματείων, έχουμε συμμετάσχει δυο φορές  (2016 – 2018) στις εκλογές αιρετών για τα συμβούλια μεταθέσεων, που έγιναν στις κατά τόπους υπηρεσίες ανά την Ελλάδα .
Και τις δυο φορές, ως Πανελλαδική Ένωση Σωματείων έχουμε συγκεντρώσει τις προτιμήσεις σχεδόν των  2/3 των συναδέλφων Πανελλαδικά συγκεντρώνοντας επίσημα τα παρακάτω  ποσοστά:  

Εκλογές  αιρετών για τα συμβούλια μεταθέσεων 2016 έλαβαν :
1)     Πανελλαδική Ένωση Σωματείων  61,29%  
2)     Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΠΥΣΥΠ)   38,71%

Εκλογές αιρετών για τα συμβούλια μεταθέσεων 2018 έλαβαν :
1)     Πανελλαδική Ένωση Σωματείων  58,35%  
2)     Πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΟΠΥΣΥΠ   30,75%

Κυρίες  κύριοι,  Υφυπουργοί και Βουλευτές
Σαν Σωματείο νόμιμο – ενεργώ όλα αυτά τα χρόνια,  είχαμε έχουμε και θα έχουμε ως σκοπό τη διασφάλιση, προαγωγή, προάσπιση και εξύψωση της εργασιακής κατάστασης των μελών μας.
Καμία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί  να μας υποδείξει, ή να μας εμποδίσει, ή να μας στερήσει, το δικαίωμα της ελευθερίας, κινήσεων, συνεργασιών,  άποψης, έκφρασης και  διαλόγου προς όφελος  των μελών μας .
Λυπούμαστε πολύ για τον τρόπο που επιχειρούν ορισμένοι << συνάδελφοι >>  συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου μας, που αντί να ενδιαφερθούν για την επίλυση ζητημάτων, αναλώνονται με την αποστολή  προσβλητικής και συκοφαντικής   αλληλογραφίας κατά Σωματείων και προσώπων προς όφελος τους, ισχυριζόμενοι ψευδός ότι ανήκουμε στη δύναμή τους.

Πιστεύουμε ότι με το έγγραφο μας, να διαφωτίσαμε κάποιες πτυχές και να έγιναν κατανοητοί οι λόγοι  ύπαρξης αυτής της αλληλογραφίας,  αλλά και ο απώτερος σκοπός της .
Για οτιδήποτε προκύψει στη διάθεση σας, ευχαριστούμε για την κατανόηση σας … 

                                                                                   Με τιμή για το                                                                                         Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                      ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                         κιν.  6948401282  & *750942                                                                        κιν. 6956306588






Έγγραφο της Ομοσπονδίας το 2015 

που διαγράφει Σωματεία γιατί έτσι 

αποφάσισαν ...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com
Αριθ. Πρωτ : 1034                                                                 Αθήνα: 29.08.2015

                                                                             
Προς : 1) Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ
          2) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Καφαντάρη Χαρά
                                                                             
Κοιν/ση: Σωματεία Μέλη
Θέμα: « Παροχή διευκρινήσεων »
Αξιότιμοι κύριοι και συνάδελφοι του τμήματος σωμάτων ασφαλείας του Σύριζα,
πληροφορηθήκαμε την συνάντηση που πραγματοποιήσατε στις 26/8/2015 με αντιπροσωπεία 19 Σωματείων Π.Π.Υ και Συμβασιούχων Πυροσβεστών όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.
Θεωρούμε ωφέλιμο στα πλαίσια της ειλικρίνειας και εντιμότητας που διακατέχει την έως τώρα συνεργασία μεταξύ του τμήματος σας και την ομοσπονδία μας, αλλά και προκειμένου να διαφυλάξουμε από την μεριά μας το Κύρος, τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας μας να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

Τα Σωματεία που εκπροσωπούσαν οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση σας δεν ήταν πάνω από 6 με 7 εκ των οποίων μόνο 2 ανήκουν στην δύναμη της ομοσπονδία μας και τα υπόλοιπα είτε δεν ανήκουν είτε διαγράφηκαν. Επίσης στην Ομοσπονδία μας δεν υπάρχει παράταξη με την ονομασία <<Ανασυγκρότηση ΠΠΥ και Συμβασιούχων>> αφού τόσο το Σωματείο όσο και οι εκπρόσωποι εργαζομένων που την αποτελούσαν ανήκουν στα σωματεία που έχουν διαγραφεί. Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς ότι και να μην είχε διαγράφει το παραπάνω Σωματείο πως γίνεται να στηρίζουν μια παράταξη Σωματεία που δεν ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδία μας....

Επί της ουσίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι πέρα από τα φυσικά πρόσωπα των Σωματείων τους δεν είχαν καμία σχέση, αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση για την εκπροσώπηση του κλάδου των Συμβασιούχων και των Π.Π.Υ και να σας υπενθυμίσουμε ότι αποκλειστικά η Αρμοδιότητα και η ευθύνη υπόκειται εκ του νόμου στην αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση δηλ. την Ομοσπονδία μας.

Προφανώς και Ο λόγος που σας ανέφεραν ότι σχετίζονται με την ομοσπονδία μας δεν είναι άλλος από την επιδίωξη τους να τύχουν μεγαλύτερης εύνοιας, προσοχής και αποδοχής από αρχές και θεσμούς εκμεταλλευόμενοι το ότι εκπέμπει και απορρέει το όνομα , το κύρος,
οι αρχές, το ήθος και η ιστορική διαδρομή της Ομοσπονδίας μας.

Προφανώς και για τον παραπάνω λόγο και σας παραπλάνησαν όταν θεωρητικά ο καθένας από αυτούς σας ανέφερε ότι εκπροσωπεί και ένα Σωματείο αλλά τις επωνυμίες των 19 Σωματείων Πέρα από 6 με 7 δεν θα σας στις ανέφεραν και δεν θα τις μάθετε ποτέ.

Παρά ταύτα, θεωρούμε ότι πράξατε ορθά από την μεριά σας όπως θεωρούμε ότι αρμόζει σε ένα υπεύθυνο, αξιόλογο και δημοκρατικό τμήμα το οποίο οφείλει να συνδιαλέγεται και να ενημερώνει με ειλικρίνεια και εντιμότητα κάθε αντιπροσωπεία εργαζομένων όποια και να είναι, απ όπου και αν προέρχεται.

Άλλωστε δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται…. από τον ποιό <<χαζό>> μπορεί να ακούσεις κάτι το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο.



Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                  Aνδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                               Τηλ: 6986131046









Πρόσφατο έγγραφο της Ομοσπονδίας στο οποίο απαντάμε ...   τώρα μας θεωρεί μέλη, γιατί έτσι αποφάσισαν ...
διαβάστε  τα συμπεράσματα δικά σας 



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (Β.Α.Σ.:712/2004)
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Αθήνα - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.popysyp.gr - Email: pospid@gmail.com

Αριθ. Πρωτ : 3013                                             Αθήνα: 28.12.2018
Αρ. Σελίδων :3
                                                                                                                                                         Προς :
1.Αξιότιμο κύριο Ακριώτη Γεώργιο
Βουλευτή Ευβοίας
2.Αξιότιμο κύριοΑμανατίδη Ιωάννη
Υφυπουργό Εξωτερικών
3.Αξιότιμο κύριο Βέττα Δημήτριο
Βουλευτή Φθιώτιδος
4.Αξιότιμη κυρία Γκαρά Αναστασία
Βουλευτή Εβρου
5.Αξιότιμο κύριο Εμμανουηλίδη Δημήτριο
Βουλευτή καβάλας
6.   Αξιότιμη κυρία Θελερίτη Μαρία
Βουλευτή Κορινθίας
7.Αξιότιμο κύριο Καραγιαννίδη Χρήστο
Βουλευτή Δράμας
8.Αξιότιμο κύριο Μορφίδη Κωνσταντίνο
Βουλευτή Καβάλας
9.Αξιότιμη κυρία Παπανάτσιου Αικατερίνη
Υφυπουργό Οικονομικών
10.Αξιότιμο κύριο Παπαφιλίππου Γεώργιο
Βουλευτή Καβάλας
11.Αξιότιμο κύριο Ρίζο Δημήτριο
Βουλευτή Εβρου
12.Αξιότιμο κύριο Ριζούλη Ανδρέα
Βουλευτή Αχαϊας
13.Αξιότιμο κύριο Σγουρίδη Παναγιώτη
Πρώην Υφυπουργό Υποδομών μεταφορών και δικτύων
14.Αξιότιμο κύριο Ψυχογιό Γεώργιο
Βουλευτή Κορινθίας  


Θέμα: « ορθή επανάληψη του υπ αριθμ πρωτ. 3012/21.12.2018 Προς ενημέρωση σας για την ανύπαρκτη νομικώς συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ΄΄ ένωση σωματείων ΄΄ »

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
σας γνωστοποιούμε χάριν της αποκαταστάσεως της αληθείας και της παύσεως της ψεύδους παραπληροφορήσεως περί υπάρξεως ενώσεως σωματείων
Καταρχάς σας κάνουμε γνωστόν, ώστε να γνωρίζετε, και να μην παραπλανηθείτε, ότι αυτοί, που διαδίδουν τα περί ενώσεως σωματείων είναι ο Παπαναστασίου Ίωάννης, πρόεδρος του σωματείου με την επωνυμία << Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας, Θράκης και Βορείου Αιγαίου >> και ο Παπαντώνης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του σωματείου με την επωνυμία << Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών >> με έδρα τα Μέγαρα, που ποτέ μα ποτέ δεν έπραξαν συμφώνως του ΑΚ και του συνδικαλιστικού νόμου για να αποχωρήσουν τα σωματεία τους από την ΠΟΠΥΣΥΠ και να  ιδρύσουν άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική ένωση ήτοι/δηλαδή ανήκουν τα σωματεία τους στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ και ουδεμία άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση υπάρχει νομίμως υφιστάμενη για του Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, τους πρώην τριετείς και τους συμβασιούχους του Ν3938/2011.

Μάλιστα όποτε τους βολεύει ο Παπαναστασίου και ο Παπαντώνης κάνουν χρήση στις ανακοινώσεις τους αυτής της ανυπόστατης νομικώς ενώσεως σωματείων την μια φορά με 14 σωματεία και την άλλη με 20 σωματεία και όποτε τους βολεύει εμφανίζονται μεμονομένως ως σωματεία τάχα έκτος της δυνάμεως της ΠΟΠΥΣΥΠ, παρά το ότι ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ απολαμβάνοντες τις υπεξαιρεθείσες συνδρομές, ύψους περίπου 30.000 ευρώ συμφώνως δικαστικής αποφάσεως εις βάρος των 6 κακόπιστων σωματείων μελών μας, που πράττουν ομού, και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε, ότι ο Παπαντώνης, πρώην Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΠ, και ο πρώην Ταμίας της , καταστατικώς συνυπεύθυνοι, δεν παρέδωσαν το οικονομικό αρχείο της ΠΟΠΥΣΥΠ, παρά το ότι μάλιστα υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση υπέρ μας.

Ήτοι τα εν λογω σωματεία μέλη μας απλώς για να συγκαλύψουν τα υπεξαιρεθέντα παριστάνουν, ότι ανήκουν σε φορέα  ένωση σωματείων, η οποία όμως είναι νομικώς ανύπαρκτη !!!!με νομικώς ανύπαρκτα όργανα της εξ ου και νομικώς ανύπαρκτο ψηφισθέντα λόγο τους αφού είναι νομικώς ανύπαρκτη η γενική συνέλευση της και δεν υπάρχουν καν όργανα αυτού του ανυπόστατου νομικού πρόσωπου με την επωνυμία ταχα ένωση σωματείων. Αν σας αναφέρουν περί ενώσεως τους ζητήστε τους το καταστατικό της εν λόγω ενώσεως τους .

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί και Υφυπουργοί είναι συνδικαλιστική αλητεία η παραβασις του ΑΚ και του συνδικαλιστικού νόμου, που ορίζει, ότι όπως συλλογικώς με απόφαση της γενικής συνελεύσεως μπαίνει ένα πρωτοβάθμιο σωματείο στην δύναμη της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, εν προκειμένω της ΠΟΠΥΣΥΠ , έτσι με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει η αποχώρησις των καθώς επίσης ορίζει για την σύννομη σύσταση συνδικαλιστικής ενώσεως και σύννομη λειτουργία της με σύννομα όργανα, όπου αμφότερες τέτοιες ενέργειες γίνονται για την απόλαυση των άνω δικαστικώς αναγνωρισθέντων υπεξαιρεθέντων συνδρομών μας και αποκρύψεως του οικονομικού αρχείου μας και επιπροσθέτως εμφανιζόμενοι ως συννόμως πράττοντες.

Επίσης σε όσους εμφανίζονται τοιουτοτρόπως οι εν λόγω κύριοι παρά την θέληση τους φυσικά τους κάνουν ηθικούς εννοησιακούς συνεργούς τους στην επίτευξη των ως άνω παράνομων σκοπών τους, και διδαχούς του ομοίως πράττειν με αυτούς. 

Πράγματα απαγορευμένα σε ένα κράτος δικαίου, από το απλό φιλότιμο των πολιτών του και τους νόμους φυσικά, τους οποίους σε ένα κράτος δικαίου, όπως η πατρίδα μας με το Συνταγμα μας του 1975,ως ισχύει, οφείλουμε να τους σεβόμεθα όλοι. 

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος       Πέπλης Λ.  Στυλιανός