Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Εκλείδη Τσακαλώτο για την έγκριση των πιστώσεων και την πρόσληψη των 876 ΠΠΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ  Τ.Κ 69100 
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                       
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
E mail : ipapanast@gmail.com



ΠΡΟΣ : 1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                           
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  9                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   23/02/2019


ΘΕΜΑ :  Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για την έγκριση των πιστώσεων και την πρόσληψη των 876 ΠΠΥ 




Χθες Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στα πλαίσια  επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών  στη Δράμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου  με τον Υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο το Διευθυντή του κ. Σπύρο Παπακωνσταντίνου και του Βουλευτή κ. Χρήστου Καραγιαννίδη για την έγκριση των πιστώσεων που αφορούν την πρόσληψη των 876 επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης . 

Ενημερώσαμε τον Υπουργό  για τις δυο ΠΥΣ που εγκρίθηκαν από το ΓΛΚ, για την πρόσληψη  230 Δοκίμων  Πυροσβεστών μέσω  πανελλαδικών και  56 Δοκίμων Πυροσβεστών του διαγωνισμού 725 /2011. 
Εν αντίθεση  εκκρεμεί η έγκριση των πιστώσεων του φακέλου 2/6645, ο οποίος κατατέθηκε μαζί με τους δύο προαναφερόμενους, ως αίτημα της Υπουργού κα. Γεροβασίλη  για την πρόσληψη 876 επιλαχόντων ως ΠΠΥ.

Βάση πληροφοριών μας έχει διαβιβαστεί για δεύτερη φορά προς έγκριση ο φάκελος  προς το ΓΛΚ από τα Υπουργεία ΠΡΟ. ΠΟ. και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς η πρόσληψη των 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  έχουν ενταχθεί πλέον στον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2019.
Και απομένει η έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων ώστε αυτές να ενταχθούν  στον προϋπολογισμό  του ΠΣ για το έτος 2019.

Ο Διευθυντής του Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώθηκε και  μας ανέφερε  ότι το αίτημα δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα . 

Επί του θέματος  κ. Τσακαλώτος μας είπε ότι θα επικοινωνήσει με την κ. Γεροβασίλη για το θέμα και θα ενημερωθούμε για την όποια εξέλιξη.

Επιμείναμε, επισημάναμε και δώσαμε υπόμνημα ώστε να γνωρίζει και ο Υπουργός, ότι Οικονομοτεχνική μελέτη που συνοδεύει το αίτημα της πρόσληψης των 876, προϋπολογίζει επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ποσού της τάξης των 19,35 εκατ. για το έτος  2019,   το πραγματικό όμως που απαιτείτε είναι πολύ μικρότερο από το αρχικό .

Διότι  από το αρχικό ποσό των 19,35 εκατ. που έχει προϋπολογιστεί στη μελέτη του ΑΠΣ, θα πρέπει να αφαιρεθούν οι υπάρχουσες εγκεκριμένες πιστώσεις για την 6μηνη εργασία αντίστοιχου αριθμού ατόμων ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, οι οποίες φαίνονται στον υπάρχων προϋπολογισμό του ΠΣ για το έτος 2019, καθώς επίσης και οι 3 μήνες του ταμείου ανεργίας μετά τη λύση των συμβάσεων, έτσι το πραγματικό ποσό που επιβαρύνει το Κρατικό προϋπολογισμό είναι κατά το ήμισυ από το αρχικό  που αναφέρεται στην προαναφερόμενη μελέτη .




Ζητήσαμε από τον κ. Τσακαλώτο  την έγκριση του υπόλοιπου των πιστώσεων που απαιτούνται για την πρόσληψή των 876 συναδέλφων, πλέον έμπειρου και έτοιμου προς διάθεση προσωπικού, καθώς  προέχει η εθνική ασφάλεια της χώρας λόγω αυξημένων αναγκών, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού μας για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με έμπειρο προσωπικό στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο για την νέα αντιπυρική περίοδο .

Συνάδελφοι πιστεύουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ενέργειες προς επίλυση του θέματος, για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε .


                                                                         Με τιμή το                                                                                                                                                    Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                 ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                                       κιν. 6948775363