Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ενημέρωση μελών για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 

Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302  Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr    

E mail : ipapanast@gmail.com & adiamantakis@gmail.com

ΠΡΟΣ :   ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                          

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  105                                                                                    ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   12/12/2022


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε, ότι παρά την καθυστέρηση, οχτώ ετών, από την κατάθεση, της αγωγής, το 2014  με αίτημα την αναδρομική επιστροφή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που αφορά τους οδηγούς για τα έτη 2012-2013 καθώς και την κατάθεση, της αγωγής, το 2019, η οποία καθυστέρησε τέσσερα χρόνια, με αίτημα την αναδρομική επιστροφή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που αφορά τους οδηγούς για τα έτη 2018-2019, έχουν εκδοθεί και για τις δύο αγωγές θετικές αποφάσεις υπέρ μας, δηλαδή ότι δικαιούμαστε την επιστροφή του επιδόματος.

Αναμένουμε την απόφαση του Δημοσίου , εάν θα ασκήσει έφεση, όποτε πάμε σε εκδίκαση της υπόθεσης σε Εφετείο, παρά το ότι υπάρχει δεδικασμένο και σε αυτόν τον βαθμό, υπέρ μας , συνεπώς το μόνο που θα κερδίσει είναι χρόνος , κάτι που αποθαρρύνει αρκετούς που διεκδικούν χρήματα από το Δημόσιο , να μην συνεχίσουν τις αγωγές . 

Εάν δεν ασκήσει έφεση και τελεσιδικήσει η απόφαση, τότε προχωράει, η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων. 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σε περιπτώσεις διεκδίκησης επιστροφής χρημάτων από το Δημόσιο αυτή ισχύει για τα δύο τελευταία χρόνια , συνεπώς έχουμε κερδισμένα τέσσερα χρόνια, συνεπώς για να μην χάσουμε και άλλα πρέπει να καταθέσουμε αγωγή πριν τις γιορτές για τα έτη 2021-2022 .   

Όποτε στέλνω στο e-mail όλων αυτών  που συμμετείχαν και θέλουν να συμμετέχουν ,τα δικαιολογητικά που πρέπει να μου αποστείλουν  έως την Πέμπτη για να προλάβουμε να καταθέσουμε την αγωγή και να μην χάσουμε έναν χρόνο ακόμη ή τα στέλνει μόνος του αλλά η  μαζική αποστολή θα διευκολύνει την γρήγορη κατάθεση της αγωγής. 

Η συμμετοχή του καθενός είναι δικαίωμα του και προαιρετική, απλά επαναλαμβάνω ότι όσοι θα συμμετέχουν θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα έως την Πέμπτη για να μην καθυστερήσουν και τους υπολοίπους.    

                                                      Με τιμή για το                                                                      

Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  

           τηλ.  6948 401282                                                                                  τηλ.  6948775363