Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Συναντήσεις στο Αρχηγείο του προεδρείου του Σωματείου για εργασιακά θέματα.


Με τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ. Μάριο Αποστολίδη



  Με τον διευθυντή Επιτελικού Σχεδιασμού Αρχηπύραρχο κ. Νικόλαο Μπάλση


Θέσαμε το θέμα της ομογενοποίησης για την οποία η  διαδικασία ξεκίνησε με την υπ. Αριθ. 3Φ.100.4 διαταγή του πρώην Αρχηγού στης 04/01/2023 , με την οποία συγκροτήθηκε επιτροπή για την εξέταση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ως Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων, ή οποία θα ολοκλήρωνε το έργο της εντός ενός μηνός ήτοι στης 04/02/2023 υποβάλλοντας σχετική εμπεριστατωμένη έκθεση στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού.
Η ενέργεια αυτή ήταν η πρώτη πραγματική θετική κίνηση από τη φυσική μας ηγεσία μετά από έντεκα χρόνια λειτουργίας του θεσμού, που θα επέφερε την πλήρη ισότητα μεταξύ των κατηγοριών που υφίστανται στο Πυροσβεστικό Σώμα και θα εξάλειφε την πολύχρονη, κατάφωρη αδικία που επιδέχονται οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης .
  • Με την ομογενοποίηση του προσωπικού ρυθμίζοντας ζήτημα που αφορούν την μισθολογική εξέλιξη, ασφάλεια σε περίπτωση τραυματισμού η ανάρρωσης, βαθμολογική εξέλιξη, μάχιμη πενταετία, ηλικία συνταξιοδότησης.
  • Την ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών με προσωπικό και την ανάγκη απορρόφησης από τη δεξαμενή των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών με αύξηση του ορίου ηλικίας .
  • Την μετατροπή των προσωποπαγών θέσεων των ΠΠΥ σε οργανικές.
  • Την ανανέωση των συμβάσεων των Συμβασιούχων Πυροσβεστών του 2019 .