Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  &  ΘΡΑΚΗΣ

                           ΠΡΟΣ
                                                           
 1. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                                                                                                           Κ.  ΑΝΤΩΝΗ  ΣΑΜΑΡΑ                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                               
                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                    

 1. ΑΝΑΠΛ/ΤΗ ΥΠ/ΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                                           Κ. ΧΡΗΣΤΟ  ΣΤΑΪ ΚΟΥΡΑ
                                                 
 2. ΥΠ/ΡΓΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΜΕΤΑΡ/ΣΗΣ                
           Κ.  ΚΥΡΙΑΚΟ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  
                                                                   
 3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ                                                            
 & ΠΡΟ.ΠΟ  Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ  ΔΕΝΔΙΑ
                                                                                                                             
   ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 37                                                 ΚΟΜΟΤΗΝΗ   20/03/2014


ΘΕΜΑ :  ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1.500 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμφανής η αγανάκτησή μας για τις προεκλογικές πολιτικές της Κυβέρνησης σας , προκειμένου να "χρυσωθεί" το χάπι ενισχύοντας οικονομικά άνεργους και Σώματα Ασφαλείας, με το πρωτογενές πλεόνασμα που ισχυρίζεται η  κυβέρνηση  ότι απέκτησε η χώρα μας με τις θυσίες των Ελλήνων...( επιβάλλοντάς το και όχι με τη θέλησή τους) και όλα αυτά τα βαρύγδουπα  που χρησιμοποιεί προκειμένου να μας επιδεικνύει καθημερινά και αδιαλείπτως το έργο της ...
'Ένα από τα πολλά που έχετε καταφέρει λοιπόν, είναι να αφήσετε στο έλεος και να τίθεται θέμα επιβίωσης σε 300 Συμβασιούχους Πυροσβέστες και στις οικογένειες τους, από τους οποίους στερείται την πρόσληψη τους κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.... Αγνοώντας το Π.Δ 109/2013 που μόλις πέρυσι συνυπέγραψαν για την έκδοση του, συνυπολογίζοντας όλες τις υποχρεώσεις του μνημονίου, έγινε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη και προβλέπει την πρόσληψη 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών  για 5μηνη απασχόληση. Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργών Οικονομικών Κ. Σταϊκούρας ενέκρινε 1200 θέσεις, ενώ  εισήγηση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε την πρόσληψη 1500 ατόμων, όμως οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης σας    μειώνουν  κατά 20%...το προσωπικό αυτό που θα εργαστεί 5 μήνες το καλοκαίρι. Συνεπώς μιλάμε για απορρόφηση 1200 ατόμων από τα 1500 που απαιτούνται για την επάνδρωση των δασικών  περιπολικών στην επικράτεια..  Και μετά θα σωθεί η χώρα...... ξεχνώντας βέβαια ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν αυτή η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά με τις ζωές συναδέλφων μας, πολιτών, περιουσιών, και του εθνικού της πλούτου ….  το κόστος των δασικών πυρκαγιών … τότε που  η χώρα μας είχε γίνει  το επίκεντρο συζητήσεων όλων των Μ.Μ.Ε ανά των κόσμο, για τις καταστροφές που υπέστη και τις πληγές που προσπαθούσε να κλείσει.
Κύριε Πρωθυπουργέ ο κλάδος μας έχει υποστεί τα τελευταία 4 χρόνια όλες τις μειώσεις που προβλεπόταν από τα μνημόνια. Από 8 μήνες απασχόληση πλέον εργάζονται 5 μήνες. Μόλις πέρυσι κόπηκαν άλλες περίπου 300 θέσεις.
Ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των συναδέλφων.
Και γιατί δε μας αποσαφηνίζει κάποιος εκ των αρμοδίων :

1. Με ποιά οικονομικά κριτήρια αποδυναμώνεται τα  δασικά περιπολικά, που κύριο μέλημα τους, είναι η εποπτεία δασικών εκτάσεων  και η άμεση επέμβαση τους όταν αυτή απαιτηθεί ?

2. Με ποιά οικονομικά κριτήρια γίνονται εκπτώσεις στο τομέα της πρόληψης, όταν στο παρελθόν έχουμε πληρώσει σα χώρα τεράστια ποσά για την καταστολή δασικών πυρκαγιών και αποκατάσταση ζημιών από αυτές?

3. Με ποιά οικονομία καλύπτονται τα λειτουργικά και πάγια έξοδα - και όχι μόνο-  της σχολής των δοκίμων Πυροσβεστών στα Βίλλια, που ήδη λειτουργεί με τους πρώτους 225, όταν υποθετικά η μνημονιακή δέσμευση κάνει αναφορά για κλείσιμο των σχολών μέχρι το 2015 ? Κάνουμε χρήση του όρου εκεί που θεωρούμε ότι μπορούμε να δράσουμε ανενόχλητοι, δηλαδή στους αδύναμους.

4. Με ποιά κριτήρια και ποιά οικονομία θα προσλάβετε 500 μόνιμους Πυροσβέστες, καθώς είναι γνωστό ότι η έγκριση υπάρχει ήδη και είναι ζήτημα ημερών η ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα?

 5. Μετά την απαχθείσα  εφαρμοζόμενη πολιτική που βιώνουμε εδώ και χρόνια, αλλά και την αποδοχή σας  ότι τους έχετε πετσοκόψει τους μισθούς, λέτε... τώρα πριν τις επερχόμενες εκλογές ότι σας έχει προκύψει και πρωτογενές πλεόνασμα για να "βοηθήσετε" οικονομικά τους ανέργους και το ένστολο προσωπικό…. Πως ??? Κόβοντας 300 θέσεις ανέργων Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που περιμένουν να εργασθούν για 5 μήνες την φετινή αντιπυρική περίοδο ?

6. Αν αλήθεια σας ενδιαφέρει να αποκαταστήσετε πραγματικά τις όποιες αδικίες φροντίστε να μην στερείται το ψωμί από τις 300 οικογένειες που περιμένουν το 5μηνο εργασίας για να επιβιώσουν.

7. Αν αλήθεια επίσης σας ενδιαφέρει να αποκαταστήσετε τις αδικίες,  φροντίστε να μην κάνετε χρήση επαχθών όρων του μεσοπρόθεσμου στους αδύναμους κρίκους της όποιας εργασιακής κατηγορίας.

Επίσης, προς αποκατάσταση ζητάμε την εφαρμογή του Ν.3938/2011 άρθρο 15 της παρ. 6, διότι ενώ έχουν παρέλθει 2 έτη  δεν προέκυψε παρότι  το προβλέπει ο  νόμος, καμία απορρόφηση του 50% από τον πίνακα των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.  Μία λίστα επιτυχόντων οι οποίοι ήδη εργάζονται στο Σώμα για 5 μήνες μέχρι σήμερα και δεν έχουν προσληφθεί. Σε αντίθεση με τα όσα έχετε εξαγγείλει σαν κυβέρνηση για προτεραιότητα αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού προσλαμβάνονται με μετέπειτα διαγωνισμό μόνο μόνιμοι πυροσβέστες.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την πολιτική η οποία εφαρμόζετε , οδηγώντας τον κόσμο που εδώ και χρόνια με ρίσκο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα ήταν εκεί που ο τόπος , η χώρα, το χρειαζόταν... 'Έχετε καταφέρει να ντρεπόμαστε πλέον που γινόμαστε ουσιαστικά "επαίτες" της εργασίας μας και που εσείς δεν αναγνωρίζετε και δεν μπορείτε να εμπεδώσετε ότι είναι ο τρόπος ζωής μας...

Και τέλος να εύχεστε να μην γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη επιστημόνων που μιλούν για το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων 200 χρόνων και την εκδήλωση ακραίων φαινομένων με ότι αυτό συνεπάγεται .




                                                                              Με τιμή το                                                                                    
                                                                        Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                            του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ
    κιν.  6948401282  & 750942                                                               κιν.  6947402626 &  *786272