Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου του Χρήστου Καραγιαννίδη Βουλευτή Δράμας για την απαξιωτική απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις εκκρεμούσες προσλήψεις επιλαχόντων Π.Π.Υ στο Πυροσβεστικό Σώμα


     




ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου

Χρήστος Καραγιαννίδης  
Βουλευτής Δράμας                                                  10-3-2014

Θέμα: Αναιτιολόγητη και απαξιωτική η απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις εκκρεμούσες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Στις 6 Μαρτίου συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, με θέμα την εκκρεμή εφαρμογή του άρθρου 15 παρ.6 του Ν.3938/2011. Συγκεκριμένα, παρά τον εν λόγω ψηφισθέντα νόμο, εδώ και 2 χρόνια, δεν έχει πραγματοποιηθεί η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που δημιουργήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα παρά μόνο από 225 μόνιμους Πυροσβέστες που στην παρούσα φάση εκπαιδεύονται στη Σχολή Βιλλίων. Συνεπώς, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα όφειλε να είχε ήδη δρομολογήσει την πρόσληψη 225 επιπλέον Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τον Πίνακα Επιλαχόντων που ισχύει εδώ και 2 χρόνια.
Κατά τη συζήτηση της ερώτησης ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Δένδιας, περιορίσθηκε στο να μας  πληροφορήσει ότι «κατά την άποψη του Υπουργείου δεν προκύπτει από το γράμμα του νόμου δέσμευση του Υπουργείου για περεταίρω προσλήψεις από τον κυρωμένο Πίνακα Επιλαχόντων, πέραν τον ήδη προσληφθέντων». Χωρίς καμιά αιτιολόγηση, χωρίς καμιά περεταίρω εξήγηση, με περίσσια όμως την ειρωνεία και το χλευασμό απέναντι στην επιμονή μας να αιτιολογήσει την παράκαμψη του νόμου και τις αντιφάσεις από την ίδια τη διοίκηση του Υπουργείου.
Ο κ.Δένδιας, ως επικεφαλής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, απέδειξε περίτρανα ότι δε φέρει κανένα σεβασμό απέναντι στους ψηφισθέντες νόμους, ότι δε σέβεται την κοινοβουλευτική διαδικασία όποτε αυτή παίρνει τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι ναπολεόντειας δραστηριότητας. Αντιλαμβάνεται μάλλον τα υπουργικά του καθήκοντα ως δραστηριότητες πέρα και πάνω από τους νόμους και το κράτος δικαίου. Αντιλαμβάνεται, επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα ως προσωπική του περιουσία, απαξιώνοντας την αποστολή και τους υπηρετούντες σε αυτό. Δε δίστασε, μάλιστα, να μας κατηγορήσει για παραποίηση της απάντησης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, παρότι διαβάστηκε αυτολεξεί από εμάς.
Ξέχασε, όμως, ότι ο βοναπαρτισμός προϋποθέτει τη λαϊκή αποδοχή και, ευτυχώς, στην περίπτωση της κυβέρνησης, οι μέρες της αφθονίας της είναι μετρημένες!