Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Για του λόγου το αληθές η Π.Ο.Π.Υ.Π έχει ιδρυθεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ οι διαδικασίες για την δημιουργία της έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Άνοιξη.

 Οι κομματικά εξαρτώμενοι συνδικαλιστές μας είναι αυτοί που ευθύνονται για την συνδικαλιστική διάσπαση που παρουσίασαν στην Επιτροπή της Βουλής οι Π.Π.Υ.
Δημοσίευση  FIREMAN στό Δευ 24 Feb 2014, 14:24

Επειδή στην ανάρτηση «ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 13/2/2014» ειπώθηκαν κάποια σχόλια για δημιουργία νέας Ομοσπονδίας  και καινούργιες διασπάσεις μεταξύ των Π.Π.Υ θα κάνω κάποιες διευκρινήσεις επί του θέματος.
Φυσικά θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο ikaria ότι και μένα μου είναι αδιάφορο το τι ισχυρίζεται η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση για το πόσους αντιπροσωπεύει από εν ενεργεία και μη συναδέλφους.
Σημασία έχει αν το αποτέλεσμα που θα υπάρξει από όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους θα είναι αυτό που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΠΥ.
Πρέπει να επισημάνω όμως ότι δεν προανήγγελλα την δημιουργία Ομοσπονδίας άλλα το ότι σύντομα θα κάνει επίσημα την εμφάνιση της.
Πριν καιρό είχα γράψει και για την ίδρυση του ΠΑνελληνίου ΣΩματείου Π.Π.Υ εξ Ιδιωτών  και πολλοί συνδικαλιστές γενικώς που υποτίθεται είναι στα πράγματα γελούσαν και κορόιδευαν.
Το ίδιο έγινε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Π.Π.Υ .
Για του λόγου το αληθές η Π.Ο.Π.Υ.Π έχει ιδρυθεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ οι διαδικασίες για την δημιουργία της έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Άνοιξη.
Πράγματι είχε προαναγγελθεί ότι θα εμφανιστεί μετά το συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π γιατί έτσι έπρεπε να γίνει.
Όμως η ανάγκη στο να μην υπάρξει και άλλη «διάσπαση» και να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ενωμένοι στην κρίσιμη αυτή περίοδο που γίνετε η αναδιάρθρωση του Π.Σ πήγε πίσω τις εξελίξεις.
Γι αυτό και μέσα στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενωτικής Συμμαχίας Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π υπάρχουν και μέλη από την Π.Ο.Π.Υ.Π είτε εν ενεργεία είτε εν δυνάμει.
Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι και στο καταστατικό της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και στο καταστατικό της Π.Ο.Π.Υ.Π έχει προβλεφτεί ο όρος Συνομοσπονδία εάν βέβαια θα είναι εφικτό.
Αυτό  εξαρτάται περισσότερο από την σημερινή ηγετική ομάδα της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π η οποία δυστυχώς δεν φαίνετε να  δείχνει με τις πράξεις της να θέλει κάτι τέτοιο.
Θέτει πάντα ως εμπόδιο σε μια τέτοια σχέση την θέση της στην Γ.Σ.Ε.Ε, ενώ η Π.Ο.Π.Υ.Π υποστηρίζει ότι η θέση των Π.Π.Υ πρέπει να είναι στην ΑΔΕΔΥ  ενώ το πιο βασικό είναι ότι οι «πόρτες» της Π.Ο.Π.Υ.Π είναι ανοιχτές για διάλογο με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο Π.Π.Υ μηδενός εξαιρουμένου που αγωνίζεται για το καλό των πενταετών πυροσβεστών χωρίς  κομματικές και ατομικές φιλοδοξίες.
Τα στελέχη της το μόνο που θέλουνε είναι η αποκατάσταση του συνόλου των εν ενεργεία Π.Π.Υ και όσο το δυνατόν περισσοτέρων επιλαχόντων από τον πίνακα επιτυχόντων.
Δεν είναι του δόγματος οι όλοι μόνιμοι ή κανένας άλλα σκοπός τους είναι η πλήρη αποκατάσταση όλων των συναδέλφων Π.Π.Υ με οποιοδήποτε τρόπο είναι αυτό εφικτό.
Έτσι και αλλιώς ο στόχος όλων είναι κοινός στην παρούσα φάση, έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε κυρίως για την πλευρά της ηγετικής σήμερα ομάδας της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Τέλος  για το αν η Π.Ο.Π.Υ.Π είναι και άλλη διάσπαση θα  πω ιστορικά κάποια γεγονότα για να μάθουν οι συνάδελφοι ότι:
Την Άνοιξη του 2012 ήταν όλα έτοιμα για να γίνει η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Π.Υ όμως κάποιοι κομματικά εξαρτώμενοι οι οποίοι και σήμερα έχουν το ίδιο πρόβλημα και βάζουν διαβάλματα στα μέλη της Π.Ο.Π.Υ.Π  από την πρώιν Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ, άσκησαν σκληρή κριτική και βέτο.
Για τον λόγο αυτό και με καθυστέρηση αρκετών μηνών μαζί με όσα τότε λεγόντουσαν για παράνομη αντιπροσώπευση πενταετών και αποκλειστικότητες από την  Ε.Π.Π.Υ.Ε, έγινε τελικά η μετατροπή του καταστατικού της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ σε Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και συμπεριέλαβε μέσα και τους Π.Π.Υ.
Ακολούθησε το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων τόσο από Π.Π.Υ από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π όσο και Δασοπυροσβεστών με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της, τουλάχιστον κατά το ήμισυ της αρχικής της δύναμης σε εν ενεργεία και πραγματικά όχι φανταστικά  μέλη.
Εάν δεν είχε αποτραπεί η δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Π.Υ από συνδικαλιστές κομματικά στελέχη κυρίως Π.Π.Υ, με την γνωστή προπαγάνδα του κανιβαλισμού κατά των συναδέλφων συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών, τώρα θα είχαμε Συνομοσπονδία Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ και μιας Π.Ο.Π.Υ.Π θα ήμασταν όλοι μαζί και θα είχαμε πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους μας.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!
FIREMAN

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ : Από το epoxikos.forumotion.



Τα σχόλια περιττεύουν τα συμπεράσματα δικά σας.........