Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ   
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

                ΠΡΟΣ              
1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΠΥΣΥΠ      
2. Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΠΥΣΥΠ
                                             
         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                           
1. Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ                                  
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΜΕΛΗ                                              
3. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                  
                                                                                                                                 
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 39                                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ   04/04/2014

           ΘΕΜΑ  :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ   
 
Συνάδελφοι

Εκτός από έκπληξη, εκφράζουμε και την δυσαρέσκειά μας όσο αφορά την απάντησή σας σε εκλεγμένο μέλος του Σωματείου μας και επί σειρά ετών εκλεγμένο αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία , καθώς εκτός από υπεκφυγές και  δικαιολογίες, για το θέμα των εκλογών και ο τρόπος τον οποίο τις διαχειριστήκατε, δεν εντοπίσαμε κάτι ουσιαστικό ώστε να τεκμηριώνετε αυτή σας την πράξη..                      Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σύμφωνα με το υπ΄ αριθ. Πρωτ. 72  έγγραφο σας της  27/3/2014  , ενημέρωση  μελών, « ότι αρχίζει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων των Π.Π.Υ στα Συμβούλια μεταθέσεων ζητώντας να στηρίξουμε τον συνδυασμό Αγωνιστική Ενωτική Συμμαχία Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π  ο οποίος απαρτίζεται από μέλη της Ομοσπονδία μας », όπως υποστηρίξατε...   Αντί αυτού γίνεται αντιληπτό ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα λεγόμενά σας και μάλιστα  εξαπολύετε απειλές , ελλείψει επιχειρημάτων καθώς αυτόβουλα συμπεριλάβατε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συγκεκριμένους συναδέλφους που έχουν εναντιωθεί κατά του Σωματείου Ανατολικής Μακεδονίας &  Θράκης  και πέραν αυτού , στρέφονται με διάφορους χαρακτηρισμούς και λασπολογίες εναντίον του.           Αυτό σημαίνει - και δε σας τιμά - ότι δεν δύνασθε να υπερασπιστείτε τα Σωματεία - Μέλη σας που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, εκτός και αν διακυβεύονται κάποια "άλλα" συμφέροντα και αντίκεινται στις προσδοκίες σας.
           Συνάδελφοι οι οποίοι αντιτίθενται στους όρους και τις προϋποθέσεις ενός Σωματείου, ΔΕΝ είναι δυνατόν να αποδέχονται και την Ομοσπονδία στην οποία ανήκει, αυτό λέει η λογική... Συνεπώς η κίνησή σας να τους συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιο της Ομοσπονδίας και μάλιστα να διαπραγματεύεστε και τη στήριξη αυτών , αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται ως κίνηση παράτυπη και αδικαιολόγητη .
           Η ύπαρξη του καταστατικού της Ομοσπονδίας,   προφανώς   σας αφήνει αδιάφορους ,  καθώς επιλεκτικά " απειλείτε" για την εφαρμογή του,  εξαπολύοντας  απειλές ,  ελλείψει επιχειρημάτων, κατά συναδέλφου  μας  και κατ επέκταση του Σωματείου μας, για την επιστολή διαμαρτυρίας του, επισημαίνοντάς σας, τα αυτονόητα.
           Κατά συνέπεια λοιπόν, ως  Σωματείο σεβόμενο  το  καταστατικό του αλλά και αυτό της Ομοσπονδίας που είναι μέλος της,   με ευθύνη   των λόγων και των πράξεών του,  όπως αυτά πάντα το χαρακτηρίζουν,  θα ήταν ανέντιμο  να μην πάρουμε θέση.

           Με αυτές τις πρακτικές  δεν κουμαντάρετε το καράβι που λέγεται Ομοσπονδία , κύριοι...  είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε  στις προκλήσεις  της σημερινής εποχής .

            Η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα είναι πλέον απαραίτητα συστατικά  να παραχθεί έργο στην  Ομοσπονδία, με όσους πραγματικά έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα .

Για τα υπόλοιπα περί απειλών  δεν υπάρχει διάθεση να δώσουμε περαιτέρω έμφαση....


                                                                       Με τιμή το                                                                                    
                                                      Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                     του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ
  κιν.  6948401282  & * 750942                                                         κιν.  6947402626  & *786272