Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στην Κόρινθο & Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Κορίνθου

Στην Κόρινθο μετέβη σήμερα, 14.11.2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου της πόλης, καθώς και με φορείς της Εκκλησίας. Επίσης επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς και με τους επικεφαλείς των Πυροσβεστικών Αρχών Πελοποννήσου. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια στην Κόρινθο ήταν στην Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου.

Συνάντηση με τους επικεφαλείς των Πυροσβεστικών Αρχών Πελοποννήσου

Η συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Γιόβα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Πύραρχο κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο και Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε επίσης στο κτίριο της Διεύθυνση Αστυνομίας. Οι επικεφαλείς της Υπηρεσίας συζήτησαν με τον κ. Υπουργό για τις συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και για θέματα πυροπροστασίας της περιοχής. Ο κ. Κικίλιας, δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο που επιτελεί η Υπηρεσία και τόνισε θα εξετάσει επισταμένως όλα τα θέματα που του ετέθησαν. Απευθυνόμενος προς τον Διοικητή και τους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα ξεχωριστή επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί συμβάλετε σε μία συνολική προσπάθεια και πετύχατε αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν από τους περισσότερους ως ακατόρθωτο. Συμβάλατε στην ασφάλεια όλων μας και στην καλή εικόνα της χώρας μας διεθνώς κάτι που διαπίστωσαν και οι 21.000.000 τουρίστες που φιλοξενήσαμε στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. ο 2014, υπήρξε απόλυτη βελτίωση στο αποτέλεσμα το οποίο επιτεύχθηκε. Είχαμε 44,6% λιγότερες καμένες εκτάσεις το 2014 σε σύγκριση με το 2013, που κατά γενική ομολογία υπήρξε χρονιά σταθμός για την αντιπυρική προστασία της Ελλάδος. Το ποσοστό των καμένων εκτάσεων είναι μειωμένο κατά 71% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων 16 ετών, δηλαδή από το 1998 που ανέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα τη δασοπυρόσβεση. Είναι ένα έργο που πετύχατε με συνεργασία, με επαγγελματισμό και πολύ αγάπη στην αποστολή που καλείστε να φέρετε εις πέρας».

Πηγή : Prisma news



Ενημέρωση Μελών - Σωματείο Κορίνθου  Σάβ, 15/11/2014 

Κόρινθος: 14/11/2014                                                                                                         Αρ.Πρωτ:15

ΘΕΜΑ: <<Ενημέρωση Μελών>>

Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κορινθίας κ.Δήμα Χρήστου, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προ.Πο. κ.Κικίλια Βασίλειο στην Π.Υ. Κορίνθου την οποία επισκέφθηκε σήμερα, ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει συναντήσεις - συζητήσεις παρά μόνο ενημέρωση.

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που ακολούθησε, ζητήσαμε από τον κ.Υπουργό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ζητήματα που μας απασχολούν έντονα ως κλάδο, γνωρίζοντας ότι είναι γνώστης των ζητημάτων αυτών από τις επανειλλημένες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας.

Στην απάντηση του ο Υπουργός μας επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί επαρκώς από την Ομοσπονδία μας για τα θέματά μας, κάνοντας μας ταυτόχρονα γνωστό ότι το συντομότερο δυνατό θα καλέσει την Ομοσπονδία μας σε εκ νέου συζήτηση για την προώθηση των λύσεων που προτίθεται να δώσει.

Για Το Σωματείο Κορίνθου

Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας