Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Πολιτικός εκβιασμός η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας


Παρασκηνιακές προσπάθειες για να συγκεντρωθούν οι 12 που λείπουν από τους 180




Νέα παρέμβαση με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ - 
«Ενώπιον των ευθυνών τους οι βουλευτές»


«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους βουλευτές να μην «σύρουν τη χώρα σε εκλογές», έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους», σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες εκλογές, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους ΑΝΕΛ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «αυτό που λέει είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος». 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

«Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» συμπλήρωσε.

Ο Αντ.Σαμαράς έθεσε ξεκάθαρα τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, λέγοντας πως «κανένας βουλευτής δεν δικαιούνται να πει ότι δεν ήξερε, η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει εκείνους που δεν θα εκλέξουν Πρόεδρο» και «το 'παρών' (σ.σ. στην ψηφοφορία  της Δευτέρας) θα έχει επάνω το ονοματεπώνυμό τους, θα τους θυμάται ο κόσμος και κυρίως η Ιστορία».

«Άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» διεμήνυσε ο Αντ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Ο λαός καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια». 

Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αναθεώρηση του Συντάγματος, για διαπραγμάτευση για το χρέος, για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις, πρέπει να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα» επισήμανε, τονίζοντας: «Είμαι ο μόνος πρωθυπουργός στη μεταπολεμική Ελλάδα που σχημάτισα σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας από τη δεξιά έως την αριστερά». 

«Έχουμε κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ. Αυτό σημαίνει συναίνεση στην πράξη, όχι στην θεωρία» υπογράμμισε, ενώ ειδικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως πρέπει να προχωρήσει, ώστε η χώρα να έχει ένα «Σύνταγμα ριζοσπαστικό, χωρίς τις αγκυλώσεις που σήμερα μας ταλαιπωρούν, να ψηφίσουμε ένα Σύνταγμα για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της ισονομίας».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ολόκληρο το πρόγραμμά του βασίζεται σε μονομερείς ενέργειες. «Όσο περισσότερο ακούνε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο φρήττουν» είπε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό. 


«Ακόμη και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί πιστοληπτική τους ικανότητα και οι δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί». Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ονειρεύεται» αλλαγή συσχετισμών.

Πηγή : Το Βήμα