Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι αναφορές των πιλότων των ελικοπτέρων που επιχειρούν στην διάσωση των επιβαινόντων του Νόρμαν Ατλάντικ


Η κατάσταση που αντιμετώπισαν στην πρώτη τους προσπάθεια νωρίς το πρωί να φθάσουν στο φλεγόμενο πλοίο οι πιλότοι των ελικοπτέρων των Sea Hawk του ΠΝ και Super Puma της ΠΑ   ήταν ένας “καιρικός Αρμαγεδώνας”!

Οι πιλότοι των δύο ελικοπτέρων ανέφεραν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων:

Ισχυρότατες αναταράξεις λόγω θυελλωδών ανέμων, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση και ορατότητα μικρότερη των 2 μιλίων!

Οι εντολές για ματαίωση της αποστολής και επιστροφή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ήταν άμεσες αν και οι χειριστές προσπάθησαν για αρκετή ώρα να παρατείνουν την πτήση τους.

Αυτή την ώρα τα ελληνικά ελικόπτερα έχουν προσεγγίσει την περιοχή μαζί με ιταλικά ελικόπτερα με ιταλικό ελικόπτερο να αναφέρει ότι έκανε και την πρώτη αεροδιακομιδή.

Κάθε ελικόπτερο μπορεί να πετάξει περίπου 4 ώρες συμπεριλαμβανομενου και του χρόνου επιστροφής του στην Κέρκυρα ενώ σε κάθε πτήση τους μεταφέρουν έξι έως οχτώ άτομα το πολύ.

Η μεταφορά θα γίνεται από το φλεγόμενο πλοίο σε κάποιο από τα παραπλέοντα πλοία με την κάθε μεταφορά θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Αυτό που ανησυχείς τους επιτελείς εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες είναι ο πιθανός μαζικός πανικός που θα προκληθεί στους εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο πλοίο ανθρώπους. 

Όλοι όπως είναι λογικό θα θέλουν να ανέβουν στο ελικόπτερο. Και αυτό ενδεχεομένως να προκαλέσει πανικό που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr