Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

"Κηδεία" στο Προεδρικό Μέγαρο με αιχμές Α.Σαμαρά κατά του Συντάγματος



Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, ενώ φαίνεται ότι απορρίπτει τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του να παραιτηθεί και να πάει στις εκογές με υπηρεσιακό σχήμα.

"Έφτασε η μεγάλη στιγμή" είπε ο κ. Παπούλιας μόλις είδε τον κ. Σαμαρά για να λάβει την απάντηση: "Η Βουλή διαλύεται πρόωρα. Δεν τις ήθελε ο λαός, οι εκλογές γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια" (δηλαδή αρνείται την συνταγματική διαδικασία, η οποία φυσκά προβλέπει ακριβώς αυτό: Να διαλύεται η Βουλή οταν δεν εκλέγεται ΠτΔ!). Και ο κ. Παπούλιας απάντησε: "Οταν πρόκειται για την ασφάλεια του έθνους πρέπει να μπαίνει μπροστά η πατρίδα και όχι τα κόμματα. Ευχομαι το καλύτερο".

Ο Κ.Παπούλιας, ο Πρόεδρος των Μνημονίων και πρώην "υπουργός Εξωτερικών της Μιμής" φυσικά δεν θα μπορούσε να πει κάτι καλύτερο. Ακόμα κι ένα βήμα πριν από την έξοδο του στήριξε τις αντεθνικές επιλογές του με την αθρόα υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων που προκάλεσαν όλεθρο στην Ελλάδα.

Χθες έγινε κομματική σύσκεψη στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού με την συμμετοχή και αυτοδιοικητικών στελεχών. Σήμερα στις 5.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Στόχος είναι να κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός και να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων που είναι πολύ χαμηλή.Πρακτικά η ΝΔ θα παλαίψει για να φτάσει το "αξιοπρεπές"  22%

Στην πορεία προς τις κάλπες η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει να πάει με σκληρή αντιπαράθεση κάτι που θα έχει βέβαια ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η εκλογική της βάση.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού λέει ότι υπάρχουν τρία σενάρια:

- το πρώτο να χάσει με μικρή διαφορά

- το δεύτερο να χάσει με διαφορά πάνω από 4 μονάδες χωρίς να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία (σ.σ.: το πιθανότερο κατά την εκτίμησή μας)

-το τρίτο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πετύχει αυτοδυναμία.

Το ζήτημα είναι που θα σταθεί η ΝΔ. Κάτω από το 20%, περί το 22% ή θα καταφέρει το ιδανικό για την παρούσα συγκυρία να προσεγγίσει το 24% των ευρωεκλογών; Πάνω από αυτό το ποσοστό είναι πρακτικά αδύνατον να κινηθεί.

Το ποσοστό που θα συγκεντρώσει θα κρίνει και τις μετεκλογικές εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όσο και να προσπαθήσει να εκλέξει "σαμαρικούς" βουλευτές ο Α.Σαμαράς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αποχαιρετά την ηγεσία του κόμματος...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr