Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Μ.Θ. ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 2008 - 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com

ΠΡΟΣ :

1.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ  κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ  ΧΡΗΣΤΟ   ckaragiannidis@parliament.gr    
2.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΚΑΒΑΛΑΣ  κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ  diemmanou@gmail.com
3.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΚΑΒΑΛΑΣ  κ.  ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΗΛΙΑ  ioannidishlias11@gmail.com
4.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΚΑΒΑΛΑΣ κα ΤΣΑΝΑΚΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  tsanakal@yahoo.gr
5.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΕΒΡΟΥ  κα. ΓΚΑΡΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  natasagara@gmail.com
6.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΕΒΡΟΥ κ. ΡΙΖΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ  rizossufli@gmail.com    
7.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΕΒΡΟΥ κ. ΚΑΪΣΑ  ΓΕΩΡΓΙΟ
8.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΞΑΝΘΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ  ΕΥΣΤΑΘΙΟ   stathisgianakidis@gmail.com
9.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΞΑΝΘΗΣ  κ. ΑΊΧΑΝ  ΖΕΊΜΠΕΚ   zeybek@parliament.gr
10. ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ moustafamoystafa@gmail.com
11. ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ  karayiousouf@parliament.gr  
12. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ κ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ  xatzilamprou@parliament.gr
13. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ κα. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  m.triantaf@parliament.gr
14. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ κ. ΚΩΤΣΙΟ ΘΩΜΑ
15. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κα. ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
16. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΛΑΠΑ ΣΠΥΡΟ
17. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
18. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κα. ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
19. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕΊΚΟΠΟΥΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
20. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ κα. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ  aKavadia@hotmail.com
21. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΊΑΣ κα. ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ maria.kanello@gmail.com


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ   2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ  3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  73                                                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   12/03/2015


ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 2008 - 2009 


           Διαγωνισμός Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  ( ΝΟΜΟΣ 3938/2011 )
Εκτός ρύθμισης όσοι εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2009 ή υπηρετούσαν στο στράτευμα κατά τα έτη  2008 – 2009 - 2010

Δυνάμει της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671οικ/ Φ.300.2/28.7.2011 απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα " Προκήρυξη  διαγωνισμού για την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης", όπως αυτή πραγματοποιήθηκε , εξαιρούσε την κατηγορία όσων εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες κατά το έτος 2009.


Σύμφωνα με μία μικρή μελέτη ως προς τη νομική προσέγγιση του θέματος και αν αυτό αποτελεί αρωγή προς την κατεύθυνση ώστε να στηρίξετε την πρότασή μας αυτή, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υφίσταται ισορροπία μεταξύ έννομων αγαθών όπως δεν υφίσταται και αναλογία μεταξύ του δικαιώματος πρόσβασης στην εργασία και ένταξης στην Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που έχουν υπηρετήσει και έχουν ασκήσει ενεργά καθήκοντα στις πρόσφατες αντιπυρικές περιόδους ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Ουσιαστικά δηλαδή αποκλείστηκαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Κατά συνέπεια παραβιάζετε  "Η Αρχή της Αναλογικότητας" και είναι άδικο για τους Συναδέλφους που διαθέτουν και την πείρα, κατέχουν και τη φυσική κατάσταση, διαθέτουν και την ετοιμότητα και κυρίως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να είναι ενεργοί, να έχουν αποκλειστεί από το να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα. Δύναται λοιπόν μεταξύ του έννομου δικαιώματος και του αγαθού πρόσβασης στην εργασία , στα πλαίσια της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και της λυσιτελούς και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος που αφορά στην ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος να αξιοποιεί έτοιμο προσωπικό για τις ανάγκες και τις επιχειρήσεις του.


        'Έτσι λοιπόν η πρότασή μας - προκειμένου για την άμεση επίλυση του ζητήματος - προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση μιας πανομοιότυπης διαδικασίας , που υλοποιήθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν και αφορούσε την κατηγορία αυτή των Συναδέλφων που μέχρι το πέρας του διαγωνισμού δεν κατείχαν απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου .

  
Για να θυμίσουμε την ενέργεια αυτή σας αναφέρουμε πιο αναλυτικά:

         Κατατέθηκε στη Βουλή, μία εκπρόθεσμη αιτιολογική έκθεση που αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Με την προτεινόμενη τροπολογία επιχειρείται η αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε εις βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών με το άρθρο 15     παρ. 3 Ν.3938/2011, οι οποίοι ένεκα του γεγονότος ότι δεν κατείχαν απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της αριθμ. πρωτ. 34671οικΦ.300.2/28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση. 

         Η πολιτεία αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά των Εποχικών Πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης και υπό τον όρο ότι απέκτησαν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών τους παρ' έχει κατ' εξαίρεση και ενόψει της ιδιαιτερότητας της περιπτώσεως την δυνατότητα να προσκομίσουν μέσα σε προθεσμία 30 ημερών τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις του νόμου και της προκήρυξης να προσληφθούν κατά τη σειρά κατάταξής τους μετά από πιστοποίηση των προσόντων τους."

       'Έτσι, με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη επετεύχθει η προσθήκη νέας παραγράφου στο άρθρο 98 παρ. 6 του  Ν. 4249/2014 και προστέθηκαν οι συνάδελφοι στον πίνακα των Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης:


   Νόμος 4249 αναδιάρθρωση του Π.Σ άρθρο 98 παράγραφος 6

     " 6. Εποχικοί Πυροσβέστες της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011, εφόσον έχουν αποκτήσει και προσκομίσουν σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος Νόμου, Απολυτήριο τίτλου Γυμνασίου και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και προσόντα της ως άνω παραγράφου εντάσσονται στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας και κατόπιν πιστοποίησης των προσόντων τους. "

       Σύμφωνα λοιπόν με τα ως άνω και πατώντας στα χνάρια της, προτείνουμε μία αιτιολογική έκθεση που αποτελεί και την πρότασή μας όσων εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009, ευελπιστώντας ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη προκειμένου να αρθούν παραβιάσεις αρχής της ισότητας, της αρχής αναλογικότητας ή Δημοσίου συμφέροντος. Πρόταση που θα εξασφαλίσει και θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και ουσιαστικά θα εντάξει έμπειρο προσωπικό στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος , άμεσα αξιοποιήσιμο και αποτελεσματικό. 



ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΣΩΝ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟ 2009

         Με την παρούσα αιτιολογική έκθεση, επιχειρείται η αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε σε βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών με το άρθρο 15 παρ. 3 Ν. 3938/2011, οι οποίοι ένεκα του γεγονότος ότι εισήχθησαν το 2009  και δεν κατείχαν την απαιτούμενη εμπειρία κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671 οικ Φ.300.2 / 28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε υπέβαλλαν αιτήσεις που όμως δεν έγιναν δεκτές. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά των Εποχικών Πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης , και θέλοντας να αξιοποιήσει έτοιμο προσωπικό για τις ανάγκες και τις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και εφόσον έχουν ήδη αποκτήσει μια 6ετή πολύτιμη εμπειρία σε πάσης φύσης συμβάντα και φυσικά εξακολουθούν να είναι ενεργοί , ζητάμε να τους παρασχεθεί κατ' εξαίρεση η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον πίνακα Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, με την προσκόμιση βεβαίωσης των εκάστοτε Διοικήσεων , που θα αποδεικνύεται η συνεχής ενεργό δράση τους κατά τα έτη 2009-2014 στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς να εξαιρούνται όσοι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπηρέτησαν στο στράτευμα.

         Οι τελευταίες 3 γραμμές τονίζονται ιδιαίτερα καθώς υφίσταται κατηγορία συναδέλφων που εργάστηκαν το 2008, και κατά τα έτη 2009 ή 2010, κλήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις , διασφαλίζοντας την παραμονή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα με Υπεύθυνη Δήλωση που ανέφεραν ότι επιθυμούν να παραμείνει κενή η θέση τους έως ότου εκπληρώσουν την θητεία τους στο στράτευμα και να επιστρέψουν σε αυτό. 'Έγινε αποδεκτό από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και συνέχισαν κανονικά την εργασία τους μετά θητείας, μέχρι και σήμερα. 

      ‘Έχοντας υπόψη ότι η Κυβέρνηση έδειξε τη διάθεση να άρει την όποια αδικία στους εργαζόμενους , κρίναμε ότι είναι αναγκαίο να σας παρουσιάσουμε και αυτή τη διάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. 

        Η προηγούμενη Κυβέρνηση εκτοξεύοντας προεκλογικά πυροτεχνήματα μας ενέπαιζε με υποσχέσεις του τύπου ότι με την επανεκλογή τους, άμεσα θα το περάσει ως Υπουργική τροπολογία. 

Εμείς από αυτή την κυβέρνηση, ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μας. 



                                                                        Με τιμή το                                                                                                                
                                                               Διοικητικό Συμβούλιο
                                                             του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                            ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                             κιν. 6988615400  & * 715400    








ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών             τηλ. 6948 401282      email : ipapanast@gmail.com


Αθήνα  12/03/2015

ΠΡΟΣ :  

1.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ  κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ  ΧΡΗΣΤΟ   ckaragiannidis@parliament.gr     
2.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ  κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ  diemmanou@gmail.com
3.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ  κ.  ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΗΛΙΑ  ioannidishlias11@gmail.com
4.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ κα ΤΣΑΝΑΚΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  tsanakal@yahoo.gr
5.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ  κα. ΓΚΑΡΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  natasagara@gmail.com
6.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ κ. ΡΙΖΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ  rizossufli@gmail.com     
7.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ κ. ΚΑΪΣΑ  ΓΕΩΡΓΙΟ
8.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ  ΕΥΣΤΑΘΙΟ   stathisgianakidis@gmail.com
9.   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ  κ. ΑΊΧΑΝ  ΖΕΊΜΠΕΚ   zeybek@parliament.gr
10. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ moustafamoystafa@gmail.com
11. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ κ. ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ  karayiousouf@parliament.gr    
12. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ κ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ  xatzilamprou@parliament.gr
13. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ κα. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  m.triantaf@parliament.gr
14. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ κ. ΚΩΤΣΙΟ ΘΩΜΑ
15. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κα. ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
16. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΛΑΠΑ ΣΠΥΡΟ 
17. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
18. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κα. ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
19. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕΊΚΟΠΟΥΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ 
20. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ κα. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ  aKavadia@hotmail.com
21. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΊΑΣ κα. ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ maria.kanello@gmail.com 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ  2. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π


ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 2008 - 2009 



Διαγωνισμός Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης   ( ΝΟΜΟΣ 3938 /2011 )
Εκτός ρύθμισης όσοι εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2009 ή υπηρετούσαν στο στράτευμα κατά τα έτη  2008 – 2009 - 2010

Δυνάμει της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671οικ/ Φ.300.2/28.7.2011 απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα " Προκήρυξη  διαγωνισμού για την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης", όπως αυτή πραγματοποιήθηκε , εξαιρούσε την κατηγορία όσων εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες κατά το έτος 2009.

Σύμφωνα με μία μικρή μελέτη ως προς τη νομική προσέγγιση του θέματος και αν αυτό αποτελεί αρωγή προς την κατεύθυνση ώστε να στηρίξετε την πρότασή μας αυτή, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υφίσταται ισορροπία μεταξύ έννομων αγαθών όπως δεν υφίσταται και αναλογία μεταξύ του δικαιώματος πρόσβασης στην εργασία και ένταξης στην Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που έχουν υπηρετήσει και έχουν ασκήσει ενεργά καθήκοντα στις πρόσφατες αντιπυρικές περιόδους ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες. Ουσιαστικά δηλαδή αποκλείστηκαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Κατά συνέπεια παραβιάζετε  "Η Αρχή της Αναλογικότητας" και είναι άδικο για τους Συναδέλφους που διαθέτουν και την πείρα, κατέχουν και τη φυσική κατάσταση, διαθέτουν και την ετοιμότητα και κυρίως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να είναι ενεργοί, να έχουν αποκλειστεί από το να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα. Δύναται λοιπόν μεταξύ του έννομου δικαιώματος και του αγαθού πρόσβασης στην εργασία , στα πλαίσια της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και της λυσιτελούς και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος που αφορά στην ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος να αξιοποιεί έτοιμο προσωπικό για τις ανάγκες και τις επιχειρήσεις του.

    'Έτσι λοιπόν η πρότασή μας - προκειμένου για την άμεση επίλυση του ζητήματος - προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση μιας πανομοιότυπης διαδικασίας , που υλοποιήθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν και αφορούσε την κατηγορία αυτή των Συναδέλφων που μέχρι το πέρας του διαγωνισμού δεν κατείχαν απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου .
  
Για να θυμίσουμε την ενέργεια αυτή σας αναφέρουμε πιο αναλυτικά:

   Κατατέθηκε στη Βουλή, μία εκπρόθεσμη αιτιολογική έκθεση που αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Με την προτεινόμενη τροπολογία επιχειρείται η αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε εις βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών με το άρθρο 15 παρ.3 Ν.3938/2011, οι οποίοι ένεκα του γεγονότος ότι δεν κατείχαν απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της  αριθμ. πρωτ. 34671οικΦ.300.2/28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά των Εποχικών Πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης και υπό τον όρο ότι απέκτησαν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών τους παρ' έχει κατ' εξαίρεση και ενόψει της ιδιαιτερότητας της περιπτώσεως την δυνατότητα να προσκομίσουν μέσα σε προθεσμία 30 ημερών τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις του νόμου και της προκήρυξης να προσληφθούν κατά τη σειρά κατάταξής τους μετά από πιστοποίηση των προσόντων τους."

   'Έτσι, με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη επετεύχθει η προσθήκη νέας παραγράφου στο άρθρο 98 παρ. 6 του Ν. 4249/2014  και προστέθηκαν οι συνάδελφοι στον πίνακα των Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης:

   Νόμος 4249 του Π.Σ άρθρο 98 παράγραφος 6

" 6. Εποχικοί Πυροσβέστες της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011, εφόσον έχουν αποκτήσει και προσκομίσουν σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος Νόμου, Απολυτήριο τίτλου Γυμνασίου και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και προσόντα της ως άνω παραγράφου εντάσσονται στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας και κατόπιν πιστοποίησης των προσόντων τους. "

   Σύμφωνα λοιπόν με τα ως άνω και πατώντας στα χνάρια της, προτείνουμε μία αιτιολογική έκθεση που αποτελεί και την πρότασή μας όσων εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009, ευελπιστώντας ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη προκειμένου να αρθούν παραβιάσεις αρχής της ισότητας, της αρχής αναλογικότητας ή Δημοσίου συμφέροντος. Πρόταση που θα εξασφαλίσει και θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και ουσιαστικά θα εντάξει έμπειρο προσωπικό στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος , άμεσα αξιοποιήσιμο και αποτελεσματικό. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΣΩΝ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟ 2009

   Με την παρούσα αιτιολογική έκθεση, επιχειρείται η αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε σε βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών με το άρθρο 15 παρ. 3 Ν. 3938/2011, οι οποίοι ένεκα του γεγονότος ότι εισήχθησαν το 2009  και δεν κατείχαν την απαιτούμενη εμπειρία κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671 οικ Φ.300.2 / 28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε υπέβαλλαν αιτήσεις που όμως δεν έγιναν δεκτές. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά των Εποχικών Πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο, την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης , και θέλοντας να αξιοποιήσει έτοιμο προσωπικό για τις ανάγκες και τις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και εφόσον έχουν ήδη αποκτήσει μια 6ετή πολύτιμη εμπειρία σε πάσης φύσης συμβάντα και φυσικά εξακολουθούν να είναι ενεργοί , ζητάμε να τους παρασχεθεί κατ' εξαίρεση η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον πίνακα Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, με την προσκόμιση βεβαίωσης των εκάστοτε Διοικήσεων , που θα αποδεικνύεται η συνεχής ενεργό δράση τους κατά τα έτη 2009-2014 στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς να εξαιρούνται όσοι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπηρέτησαν στο στράτευμα.

Οι τελευταίες 3 γραμμές τονίζονται ιδιαίτερα καθώς υφίσταται κατηγορία συναδέλφων που εργάστηκαν το 2008, και κατά τα έτη 2009 ή 2010, κλήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις , διασφαλίζοντας την παραμονή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα με Υπεύθυνη Δήλωση που ανέφεραν ότι επιθυμούν να παραμείνει κενή η θέση τους έως ότου εκπληρώσουν την θητεία τους στο στράτευμα και να επιστρέψουν σε αυτό. 'Έγινε αποδεκτό από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και συνέχισαν κανονικά την εργασία τους μετά θητείας, μέχρι και σήμερα. 

‘Έχοντας υπόψη ότι η Κυβέρνηση έδειξε τη διάθεση να άρει την όποια αδικία στους εργαζόμενους , κρίναμε ότι είναι αναγκαίο να σας παρουσιάσουμε και αυτή τη διάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. 
Η προηγούμενη Κυβέρνηση εκτοξεύοντας προεκλογικά πυροτεχνήματα μας ενέπαιζε με υποσχέσεις του τύπου ότι με την επανεκλογή τους, άμεσα θα το περάσει ως Υπουργική τροπολογία. 
Εμείς από αυτή την κυβέρνηση, ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μας. 
  

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Παπαναστασίου  Ιωάννης
κιν.  6948401282  & *750942

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ