Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μια ακόμα κόντρα της Ομοσπονδίας με Σωματείο μέλος της και παραίτηση καθ΄υπόδειξη της ... φυσικά το ζητούμενο γίνεται άμεσα αντιληπτό, από στις δυο επιστολές ... Έτσι αντιλαμβάνεται το προεδρείο της Ομοσπονδίας , τη διαφύλαξη την προαγωγή και τη διαφώτιση των Σωματείων μελών της

Η τακτική του προεδρείου της Ομοσπονδίας πάγια και διαρκείς ... όταν υπάρχει κάποια διαμαρτυρία - διαφωνία ή άλλη άποψη από Σωματείο μέλος της ... το βάζει απέναντι και προσπαθεί να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα αντί να λύσει. 
Ο τρόπος συνήθεις και προσφιλής ... όποιο Σωματείο τολμήσει να βγάλει ανακοίνωση και να διαμαρτυρηθεί για κάτι που θεωρεί λάθος ... ακολουθούν έγραφα και όχι μόνο(βλέπε παραίτηση) για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων εις βάρος του και τη σπορά διχόνοιας και διάσπασης στους κόλπους του .

Αν νομίζεται ότι με αυτό τον τρόπο διοικείται την Ομοσπονδία είστε σε τελείως λάθος δρόμο ... αν συνεχίσετε να εκπροσωπείτε με αυτόν τον τρόπο στο τέλος θα μείνετε μόνη σας να εκπροσωπείτε μόνο τους εαυτού σας. 
Αν νομίζετε ότι οι αντίπαλοί σας είναι τα Σωματεία κάνετε επίσης λάθος ... μακάρι να δείχνατε τόση σθεναρότητα και εκεί που πρέπει, θα λύνατε και κανένα πρόβλημα .

Αν πάλι αυτό είναι το όνειρό σας, συνεχίστε καλά το πάτε ... καταφέρατε μέσα σε δυόμιση χρόνια να στρέψετε τα μισά Σωματεία εναντίον σας, να σπάσετε στα δυο ενεργά Σωματεία για να έχετε υποστηρικτές, να δημιουργήσετε καινούρια υπό την επήρεια σας για να κάνετε κουμάντο και τέλος αφήσατε Σωματεία στην τύχη τους να διαλυθούν ...

Αν αυτά λέει το καταστατικό της Ομοσπονδίας στο άρθρο 2 Σκοποί της Ομοσπονδίας ... τότε έχετε μεγάλη επιτυχία αυτά τα δυόμιση χρόνια διοίκηση σας ... Συγχαρητήρια Μπράβο σας !!!



Απάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Αριθ. Πρωτ :1384                                             Αθήνα: 10.05.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                       Προς :
                                                               Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Θέμα: « Απάντηση στο υπ΄ αρίθμ. 71/03-05-2016 έγγραφο σας »

      Αγαπητοί Συνάδελφοι,

      Με έκπληξη διαβάσαμε τα γραφόμενα σας στην ενημέρωση μελών σας με αριθμό πρωτοκόλλου 71/03-05-2016, η οποία είναι ανυπόγραφη.

      Δεν μπορούμε, να κατανοήσουμε την διαμαρτυρία σας περί της μη παρευρέσεως μας στην διεξαχθείσα Γενική Συνέλευση σας. Σαφώς έχετε δίκαιο, ότι σας ζητήσαμε να αλλάξετε την ημερομηνία, ώστε να μπορούμε να παρευρεθούμε λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας σε ραντεβού με την πολιτική μας ηγεσία.
    Σας είχαμε όμως δηλώσει εξαρχής και εγκαίρως, ότι θα πρέπει να καταβάλλετε ένα ποσό από την συνδρομή σας του 2016, για να μπορούν να μετακινηθούν τα μέλη του Δ.Σ. και να παρευρεθούμε στην Γενική σας Συνέλευση λόγω της καθυστερήσεως του ΟΑΕΔ να κάνει την επιχορήγηση και λόγω του ότι το ταξιδιωτικό γραφείο, που συνεργαζόμαστε, δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, διότι υφίστατο ένα υπόλοιπο.
    Εσείς επιλέξατε να μην τα καταβάλετε, ούτε έστω το σχετικό ποσό για τα έξοδα της μεταβάσεως μας εκεί και έτσι δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε, παρά το ότι μας υποσχεθήκατε, ότι, πριν την Γενική Συνέλευση σας, θα κάνατε κάποια καταβολή .
    Όλα τα παραπάνω έγιναν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας ή το αμφισβητείτε και αυτό;
    Αγαπητοί συνάδελφοι παραπονείστε, ενώ σας είναι γνωστό ήδη από το Συνέδριο, ότι η Ομοσπονδία έχει οικονομική στενότητα!! Τί πρέπει να σας πούμε και πώς πρέπει να σας το πούμε, για να γίνει κατανοητό, ότι η Ομοσπονδία δεν έχει άλλους πόρους πλην των σχετικών συνδρομών των Σωματείων μελών της;
    Σχολιάζετε, ότι παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. σε Γενικές Συνελεύσεις άλλων Σωματείων -μελών. Δεν σας κακίζουμε, διότι δεν γνωρίζετε. Μάθετε λοιπόν, ότι τα αναφερόμενα από εσάς Σωματεία -μέλη κατέβαλαν ένα ποσό στην Ομοσπονδία, για την κάλυψη των σχετικών εξόδων, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του Δ.Σ. να παρευρεθούν εκεί. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός και επιλεκτικές ενέργειες της Ομοσπονδίας απέναντι σε συγκεκριμένα Σωματεία –μέλη, ούτε κατά διάνοια.
    Στην Γενική σας Συνέλευση, όπως γνωρίζουμε, παραιτήθηκε ο Πρόεδρος σας και δεν έχει αντικατασταθεί. Μπορείτε να μας πείτε, ποιός υπογράφει το έγγραφο αυτό, που έχετε εκδώσει;
    Και φυσικά, όπως σας είναι γνωστό, ένα μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανήκει στο Σωματείο σας και δεν θα πρέπει να υποτιμάτε τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία αποστέλλει μέλη του Δ.Σ. προς εκπροσώπηση της σε Γ.Σ. των Σωματείων μελών της και δεν είναι απαραίτητα ο Πρόεδρος ή ο Γ. Γραμματέας.
    Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, γιατί μάλλον το έχετε ξεχάσει, ότι, όπου ζητήσατε την βοήθεια της Ομοσπονδίας για τα εργασιακά σας ζητήματα, τα οποία δεν ήταν και λίγα, η Ομοσπονδία ήταν εκεί και μάλιστα τα επέλυσε, πράγμα το οποίο εσείς παραβλέπετε.
    Θα έπρεπε λοιπόν να επιδεικνύετε τον σεβασμό, που αρμόζει, και να μην επιρρίπτετε στην Ομοσπονδία τις συνέπειες των δικών σας πράξεων .
   Η Ομοσπονδία, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αγωνίζεται για όλους τους Συναδέλφους, τους οποίους εκπροσωπεί, χωρίς καμιά διάκριση και με το να στοχοποιείται η Ομοσπονδία δεν ωφελείται κανείς.

                                          Με εκτίμηση,
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                      Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                     Τηλ: 6972 624450

Υπογραφή πάλι Βλαχογεώργου  ... τέτοιες επιστολές μόνο  Πρόεδρος και Αναπλ. Γεν. Γραμματέας  υπογράφει τελικά ... τυχαίο ???


Παραίτηση του Φώτη Κοτσιώνη από το Δ.Σ. της Ένωσης Ιωαννίνων  
Συνάδελφε Φώτη 

Ο χρόνος που επέλεξες να εκφράσεις την αντίθεση σου , ο τρόπος   σύνταξης της επιστολής παραίτησης σου, φανερώνουν τον υποβολέα σου, που δεν είναι άλλος από το προεδρείο της Ομοσπονδίας 
Επίσης φανερώνουν τον τρόπο λειτουργίας και το τρόπο σκέψης του Δευρεροβάθμιου Συνδικαλιστικού μας οργάνου που μόνο εκπροσώπηση δεν το λες αυτό ...
Το μόνο που είναι δικό σου σε αυτή την επιστολή παραίτησης σου, είναι η υπογραφή σου ... δικαίωμα σου φυσικά και αφού την έβαλες , αποδέχεσαι την επιστολή και δεν πέφτει σε κανέναν μας λόγος .

 Μια συμβουλή  
Ορθό είναι αυτά που νιώθεις να τα εκφράζεις  εσύ ο ίδιος και όχι οι άλλοι για σένα ... όταν εκπροσωπείς οφείλεις να έχεις άποψη και λόγο για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, να είσαι παρόν όταν διαφωνείς ή θέλεις να παραιτηθείς και τέλος να σέβεσαι αυτούς που σε στήριξαν , σε ανέδειξαν και σε έστειλαν ως εκπρόσωπό τους στην Ομοσπονδία ... 
Αν θέλεις πραγματικά να λέγεσαι εκπρόσωπος τους...

Ομοσπονδία δίχως ενεργά Σωματεία δεν είναι Ομοσπονδία ούτε επάλξεις υπάρχουν ούτε αγώνας μπορεί να γίνει ...