Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΠΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες πενταετείς πυροσβέστες

Σε συνέχεια τις ηλεκτρονικής μας και τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας ενημερώνω ότι το δικηγορικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει την δικαστική μας διεκδίκηση είναι τις Κ.Μαρίας Μαγδαλινής Τσίπρα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου έγινε με πολλή αυστηρά κριτήρια ,κατόπιν έρευνας αγοράς και με τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων συναδέλφων.
    Όλα αυτά τα χρόνια ,εμείς οι πενταετείς πυροσβέστες που  είχαμε ηλικία 40 χρονών και πάνω (όταν ψηφίστηκε ο νόμος 3938/2011) ήμασταν και θα ήμαστε για πολλά χρόνια ακόμα στην πρώτη γραμμή του πυροσβεστικού σώματος.Δεν μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός,γιατί κάποιοι αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς ,ότι θα είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων ενώ έχουμε όλα τα προσόντα (τυπικά,φυσικά και πνευματικά)  και ορισμένοι πολύ περισσότερα,σε
συνδυασμό με την πολυετή μας εμπειρία που αντί να την εκμεταλλευτούν την απαξιώνουν ότι μειονεκτούμε σε σχέση με τους υπόλοιπους μας συναδέλφους 
τριετείς και μόνιμους.

   Την πενταετία που πέρασε ,περιμέναμε αγωνιωδώς την αδικία την οποία υποστήκαμε από το νόμο 3938/2011με κάποια τροπολογία να αποκατασταθεί.
Αυτό όμως δεν έγινε.Βλέποντας αυτήν την κατάσταση  και καθώς ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα παγιώνοντας μία μη αποδεκτή κατάσταση και για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων το επόμενο διάστημα,πήραμε την πρωτοβουλία και επισκεφθήκαμε την δικηγόρο -εργατολόγο Κ Τσίπρα.Άκουσε με προσοχή όλα μας τα επιχειρήματα και μας έστειλε την παρακάτω επιστολή  την οποία  σας επισυνάπτω.
Συνάδελφοι -Συναδέλφισσες έχοντας εξαντλήσει όλα σχεδόν τα περιθώρια διαλόγου με την πολιτική ηγεσία και παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική δράση,η δικαστική διεκδίκηση είναι ο μόνος ίσως δρόμος που μας απομένει προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μεγάλη αδικία που γίνετε εις βάρος μας.
  Όσοι συνάδελφοι συμμερίζονται τις δικές μας αγωνίες και επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια δικαστική διεκδίκηση ,παρακαλώ να δηλώσουν συμμετοχή
από 3-04-2017 εως τις 12-04-2017.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1)Η παραπάνω ενέργεια αφορά τους ΠΠΥ οι οποίοι κατά τον χρόνο ψήφισης του νόμου 3938/2011 ήταν γεννημένοι από 1-11970 και κάτω(1969,1968..........1962,...........)χωρίς όριο, με μοναδική προϋπόθεση να υπάρχει το απολυτήριο ΛΥΚΕΙΟΥ.

2)Το ποσό των 300 € θα δοθεί σε τρεις δόσεις σε διάστημα 3 μηνών.Η πρώτη δόση των 100 € θα πρέπει να καταβληθεί παράλληλα με την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντός δηλαδή από 3-4-2017 εως 12-4-2017.(το ποσό έχει σχέση με έναν αριθμό ατόμων περίπου 200)

3)Τα 100 € θα πρέπει να καταβληθούν στα ΕΛΤΑ σε ΑΠΛΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ στην παρακάτω διεύθυνση:
ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΩΝ 11
ΤΚ 10682
ΑΘΗΝΑ

4)Στη συνέχεια, στην απόδειξη την οποία θα λάβετε από τα ΕΛΤΑ, θα αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας και το τηλέφωνό σας και θα την στείλετε με fax 
στο γραφείο τις Κ.Τσίπρα στο παρακάτω νούμερο.:210 3302323 ή θα την σκανάρετε και θα την στείλετε στο παρακάτω  email:mtsipra@otenet.gr
Όσοι κάνετε την κατάθεση στείλτε με ένα sms στο 6948743166 ή ένα email στο tp461969@yahoo.gr με το ονοματεπώνυμό σας ,το κινητό σας και τον αριθμό τις απλής ταχυδρομικής επιταγής.

5)Όσοι κάνετε την κατάθεση σε συνεννόηση με το γραφείο της Κ. Τσίπρα θα σας αποστέλλετε για να υπογράψετε ένα πληρεξούσιο το οποίο θα πρέπει να υπογράψετε και να το στείλετε άμεσα στο παραπάνω δικ. γραφείο.

6)Υπεύθυνη για εμάς στο γραφείο της Κ. Τσίπρα είναι η Κ. Άννα Μαρία Δάρα.

7)Το τηλέφωνο της Κ. Τσίπρα 210 3302240


   Με τιμή 
Τύλλιος Πέτρος
     ΠΠΥ
ΣΈΡΡΕΣ 31-03-2017





Ενημερωτικό από το Δικηγορικό Γραφείο της κα. Τσίπρα για τους Π.Π.Υ. άνω των 40









Πληρεξούσιο - Ενημερωτικό Σημείωμα Εντολέως - Εξουσιοδότηση  




ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ

Η Δικηγόρος Αθηνών Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα του Βαΐου, κάτοικος Αθηνών, οδός Μαυρομματαίων αριθμ. 11, αναλαμβάνει δια του παρόντος την κάτωθι υπόθεση του/της (όνομα) ….................…………… (επώνυμο) ………………… (πατρώνυμο) ……............... (διεύθυνση) ………............................. (τηλέφωνο) …….............................:
  1. Ο εντολέας είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ……………… εκπαίδευσης και ηλικίας …… ετών. Ο εντολέας αναθέτει δια του παρόντος στην ανωτέρω εντολοδόχο δικηγόρο την εντολή, όπως επιδιώξει δικαστικά και εξώδικα, την κατάταξή του/της σε θέση μονίμου προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος με το βαθμό του Πυροσβέστη.
  2. Η εντολή αυτή αφορά στην εκπροσώπηση του εντολέα και παράσταση της εντολοδόχου δικηγόρου κατά τη διενέργεια κάθε απαιτούμενης κατά την κρίση της δικαστικής ή εξώδικης ενέργειας, ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου ή διοικητικής αρχής, φυσικού ή νομικού προσώπου (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή εκπροσώπου της διοικήσεως και κυρίως κατά τη διενέργεια των εξής πράξεων: α) την άσκηση ομαδικής αιτήσεως εντάξεως στο μόνιμο προσωπικό, β) την άσκηση αιτήσεως ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και γ) την υποβολή αναφοράς ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν η υπόθεση αχθεί ενώπιον ανώτερου Δικαστηρίου, η αμοιβή της πληρεξούσιας δικηγόρου, καθώς και τα δικαστικά έξοδα, συμφωνούνται εκ νέου από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ

(Όνομα) (Επώνυμο) (Πατρώνυμο)
………………….. ……………….. …………………..

(Υπογραφή)
…………………………….






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΤΟΛΕΩΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ




ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ/ΑΓΑΜΟΣ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ
ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
(προβλήματα υγείας, άλλης φύσεως προβλήματα κ.α.)

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΕΙΧΑΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΝΔΙΚΟ
ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ;

ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ


ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ:

  1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.
  2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (Η’ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ),
  3. ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ κ.α.)
  4. ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (π.χ. δίπλωμα οδήγησης, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ)
  5. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ.
  6. ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ.
  7. ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ  ποσό το οποίο συμφωνήθηκε να πληρωθεί σε τρεις (3) δόσεις σε βάθος τριών μηνών, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ και αποστολή απόδειξης καταβολής ταχυδρομικώς μαζί με το παρόν πληρεξούσιο και τα λοιπά δικαιολογητικά).


…………………….. ……………………..
Ημερομηνία Υπογραφή




Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Η Σ Η

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ………………………… ………………………….. του ………………………, κάτοικος ……………………………, οδός ……………………………., αριθμ. …….. (Α.Δ.Τ. ……………………/…..-….-…. Α.Τ. ………………..), με Α.Φ.Μ.: ……………………………., Δ.Ο.Υ.: ………………………. εξουσιοδοτώ δια της παρούσης την 1) δικηγόρο Αθηνών Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα του Βαϊου (ΑΜ ΔΣΑ: 21969), κάτοικο Αθηνών, οδός Μαυρομματαίων, αριθμ. 11, 2) τον Δικηγόρο Αθηνών Ερμόλαο Μαϊδώνη (ΑΜ ΔΣΑ: 33770), κάτοικο Αθηνών, οδός Πτολεμαίων, αριθμ. 2-4, 3) την ασκούμενη δικηγόρο Αθηνών Χριστίνα – Ιωάννα Γούλα του Αποστόλου (ΑΜ ΔΣΑ: 51508) κάτοικο Αμαρουσίου, οδός Κυκλάδων, αριθμ. 3, 4) τον ασκούμενο δικηγόρο Αθηνών Δαίδαλο – Βασίλειο Δάρα του Αντωνίου (ΑΜ ΔΣΑ: 53121) κάτοικο Νέου Ψυχικού, οδός Παμπούκη, αριθμ. 8, όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου μεταβούν ενώπιον της αρμοδίου υπηρεσίας του πυροσβεστικού σώματος και προβούν στην κατάθεση της αιτήσεως μου περί εντάξεως στο μόνιμο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.
Τους ως άνω εξουσιοδοτώ όπως υποβάλλει κάθε αίτημα, προβούν σε ερωτήσεις, παρακολουθήσουν την υπόθεση ένταξης μου και εν γένει προβούν σε κάθε πράξη αναγκαία για την περάτωση της ως άνω εντολής ακόμη και αν δεν ορίζεται ρητά δια της παρούσης.

Αθήνα, …./……/2017
Ο/Η εξουσιοδοτών/ούσα