Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.,κου Καζαντσίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κο Τόσκα .... ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ...

Αριθ. Πρωτ : 2290                                                                                     Αθήνα: 15.06.2017
                                                                                                                Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                                                       Προς :
                                                                                                         Σωματεία- μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
      Σε ολιγόλεπτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, την 10-06-2017, μεταξύ του Αντιπροέδρου της ΠΟΠΥΣΥΠ, κου Νικολάου Καζαντσίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κου Νικολάου Τόσκα, και κάτω από την πίεση του χρόνου, σε θέματα, που ερωτήθηκε ο κος Υπουργός από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, για τον κλάδο μας, απήντησε τα εξής:
      Για τα θέματα των Συμβασιούχων, που θέλουν άμεση επίλυση καθώς τα περιθώρια είναι στενά, απάντησε θετικά στην ανανέωση των Συμβάσεων των Συμβασιούχων και για του χρόνου, 2018, ήτοι για ένα επιπλέον χρόνο και όσον αφορά την ανανέωση της λίστας υπήρξε εκ μέρους του μια διστακτικότητα.
      Όσο για την μονιμοποίηση των τριετών Πυροσβεστών δεσμεύτηκε, πως στα επόμενα τρία χρόνια αυτή θα έχει ολοκληρωθεί και ενδέχεται και πριν από την λήξη της τριετίας.

                                                          Με εκτίμηση,
                                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                   Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                  Τηλ: 6976911880


ΣΧΟΛΙΟ 
ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ: 

Ενημέρωση μελών για τις συναντήσεις της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δημοσιεύθηκε : 28 Απρίλιος 2016
Αριθ. Πρωτ : 1372                                     Αθήνα: 28.04.2016
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                       Προς :
                                                          Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση μελών για τις πραγματοποιηθείσες συναντήσεις της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
  Όπως μας είχε υποσχεθεί στην τελευταία συνάντηση μας στις 02/03/2016, και σας είχαμε ενημερώσει σχετικώς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/04/2016 η αναμενόμενη συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. με τον Ανάπλ.Υπουργό Προ.Πο κο Ν. Τόσκα.

       Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 21/04/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κό Π. Κουρουμπλή.
       Στην συνάντηση συζητήσαμε εκ νέου για τα προβλήματα του κλάδου μας, και ζητήσαμε από τον κο Κουρουμπλή την παρέμβαση του στους υφισταμένους του Ανάπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ώστε να χρονολογηθούν ενέργειες για την υλοποίηση τους.
        Ο κος Κουρουμπλής υποσχέθηκε, ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Προ.Πο και τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας, ώστε άμεσα να προγραμματιστούν ενέργειες, για να αποκατασταθούν, όσο γίνεται περισσότερα από αυτά και εξέφρασε για άλλη μία φορά την θετικότητα του κατά κύριο λόγο για το καθηκοντολόγιο, την ανανέωση της λίστας επιλαχόντων καθώς και την πρόσληψη 150 επιλαχόντων εξ αυτών. Για τα δύο πρώτα θέματα μάλιστα ήταν σύμφωνος να περάσουν σε τροπολογία στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά με την σύμφωνη γνώμη του κου Τόσκα.
       Την Δευτέρα 25/04/2016 συναντηθήκαμε με τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού για τα εργασιακά θέματα και με τον Διευθυντή του Υπουργού Επικρατείας κου Ν. Παππά, όπου τους θέσαμε όλα τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας και αμφότεροι μας υποσχέθηκαν, ότι θα είναι αρωγοί στα δίκαια αιτήματα μας μέχρι της οριστικής επιλύσεως τους.
       Η επόμενη συνάντηση έγινε την Τρίτη 26/04/2016 στο Υπουργείο Προ. Πο με τον κο Ν. Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Προστασίας του Πολίτη και τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασιας κο Καπάκη Ιωάννη.
Σε ότι αφορά την μονιμοποίηση και την ανανέωση της θητείας των Π.Π.Υ. μας ανέφεραν, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία και ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπεται από τον Νόμο. Ωστόσο για να Πραγματοποιηθεί πριν την λήξη της 5ετιας καταλυτικός παράγοντας είναι το κλείσιμο της συμφωνίας και η αξιολόγηση της Χώρας. Για τους εναπομείναντες Π.Π.Υ, που δεν πληρούν τα κριτήρια Μονιμοποίησης Υποσχέθηκε, ότι η ανανέωση της Θητείας τους θα συνοδεύεται και με την εναρμόνηση του καθηκοντολογίου τους.
       Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του αιτήματος μας σχετικά με την ανανέωση της λίστα των επιλαχόντων ο κος Τόσκας προέτρεψε τον νομικό Σύμβουλο του και τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας να το επεξεργαστούν και να το προσεγγίσουν θετικά για να Πραγματοποιηθεί. Την τελική του απάντηση ωστόσο δεσμεύτηκε να μας την δώσει τις επόμενες ημέρες.
       Επίσης ο κος Γενικός μας ενημέρωσε ότι το Π.Δ για την πρόσληψη των Συμβασιούχων βρίσκεται στο Γραφείο του κου Χουλιαράκη και απομένει η τελευταία υπογραφή για την ολοκλήρωση του και ότι το περιεχόμενο του δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα σκοπίμως κακοπροαίρετα διαδίδονται(μονοετή ανανέωση) αλλά θα αφορά 1500 άτομα για 3 έτη (2016,2017,2018).
      Επιπλέον ζητήσαμε από τον κο Τόσκα και τον κο Καπάκη να επιταχυνθεί η διαδικασία της πρόσληψης των Συμβασιούχων και να προσληφθούν εντός Μαΐου. Ο κος Τόσκας έδωσε θετική εισήγηση για να συμβεί αυτό στον κο Καπάκη και δήλωσε, ότι ο ίδιος θα κάνει παρεμβάσεις στον κο Χουλιαράκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
       Επίσης υποσχέθηκε για τους Συναδέλφους που πάνε σχολείο, ότι θα εκδοθεί σχετική διαταγή, όπου θα διευκολύνονται στην φοίτηση τους οι συνάδελφοι για όλο το χρόνο. Για τα άλλα θέματα ήταν προς το παρόν αρνητικός και δεσμεύτηκε, ότι θα είμαστε σε συνεργασία για όλες τις κανονιστικές πράξεις, που μας αφορούν.

ΣΧΟΛΙΟ: Συνάδελφοι ποιο κάτω δωστε βάση στα συμπερασματα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, είναι σαν το κερασακι στην τούρτα. ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΧΑΜΗΛΑ 

       Τέλος, από την μεριά μας, το κλίμα και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Προ. Πό. χαρακτηρίζονται θετικά, διότι με την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Προ. Πό. απέναντι μας θα ικανοποιηθεί ένα σημαντικό ποσοστό των αιτημάτων μας και άρα στην πορεία θα έχουμε λιγότερα αιτήματα να διαχειριστούμε, οπότε θα είμαστε πιο άμεσοι και πιο αποτελεσματικοί επίσης και ως προς αυτά.
                            Με εκτίμηση,
                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος              Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                            Τηλ: 6945956027

ΣΧΟΛΙΟ: 
Αν συγκρίνουμε τις 2 ανακοινώσεις  απο τις υποσχέσεις 14 μήνες τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. 
Το μόνο που έχει αλάξει είναι ο Γ.Γραμματέας της ΠΟΠΥΣΥΠ

 Αναδημοσίευση : Forest Firefighters Greece