Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΖΗΤΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Κάλεσμα της ΕΑΚΠ Ηπείρου για άμεση έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων



Προς: Το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου
                                                                                        της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου
Κοιν/ση: Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η. 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Συνάδελφοι του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου  
 Στη συνεδρίαση του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, στις 6 Ιουνίου, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, περιλαμβάνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις στην περιφέρειά μας, μέσα στην αντιπυρική περίοδο, με όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος για τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα του χώρου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και του συστήματος πυρασφάλειας. Περιλαμβάνουν τη συμμετοχή και τη δράση του σωματείου μας, σε κινητοποιήσεις με συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, για τα κοινά αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων στις αρχές του Ιουλίου.
 Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να απαιτήσουμε από το προεδρείο και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, την άμεση πραγματοποίηση πανελλαδικών κινητοποιήσεων στη Βουλή, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το διεκδικητικό πλαίσιο που ψηφίστηκε και την κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο.
 Με βάση την απόφαση της Συνέλευσης, αλλά και την απόφαση του τακτικού Δ.Σ. της Ένωσης στις 6 Ιουνίου, καλούμε το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και στα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, για να δημιουργηθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αγωνιστικών δράσεων. Να πραγματοποιηθούν δυναμικές ένστολες πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε κεντρικό επίπεδο και να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με ανάλογη οργάνωση, περιοδείες, συνεντεύξεις τύπου και ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες.
 Η Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν υποχρέωση να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να οργανώσουν τον αγώνα των πυροσβεστών. Να υλοποιήσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα για αγωνιστικές δράσεις, που ενέκρινε η πλειοψηφία των συναδέλφων στο 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και αρνείται να τα υλοποιήσει το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Tα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
Βλάχος Δημήτριος – Καλούδης Βασίλειος – Κορτσινόγλου Ααρών

POLICENET