Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ενημέρωση μελών, εφ όλης της ύλης για ενέργειες και προτεραιότητες του Σωματείου στο ΠΚ Θάσου


Ενημέρωση μελών εφ όλης της ύλης ...

Η φετινή αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε , μας βρίσκει με λιγότερα προβλήματα εν σύγκρισή με την περσινή . Η πολιτική και φυσική ηγεσία στάθηκαν δίπλα μας και δώσανε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αφορούσαν το προσωπικό του ΠΣ ,  οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε . Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς Σωματείου ώστε να λυθούν στο σύνολο τους αυτά . Ενημερώσαμε όλους τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε, για τις ενέργειες οι οποίες είναι σε εξέλιξη προς επίλυση και τις προτεραιότητες σε αυτά .



Θέματα - ενέργειες - προτεραιότητες


1. Ρύθμιση  Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης που διανύουν την δεύτερη 5ετή θητεία για την εξασφάλιση  συνέχισης του εργασιακού τους βίου .

2.  Απορρόφηση των υπό ένταξη συναδέλφων Εποχικών Πυροσβεστών στον πίνακα Επιλαχόντων Επιτυχόντων

3.  Αξιοποίηση των συναδέλφων Εποχικών εκτός ρύθμισης , ως προσωπικό του Π.Σ. που θα διατίθεται, πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων του, για την υποβοήθηση και υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας . 

4.  Αναγνώριση του απολυτηρίου τίτλου λυκείου και ένταξη αυτών στην ανάλογη κατηγορία εκπαίδευσης .

5.  Αποσαφήνιση των καθηκόντων των Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης μετά την εφαρμογή του 24ωρου και ένταξη τους στο βαθμολόγιο ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας .

6.  Αναγνώριση του χρόνου εργασίας ως Εποχικοί και Πενταετής όσων εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό .

7.  Αναγνώριση του επιδόματος επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας των Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης βάση του ενιαίου μισθολογίου που είναι ενταγμένοι 

8. Ηλιακή διάκριση ένταξης στο μόνιμο προσωπικό  Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης.