Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση του Σωματείου με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Παπακώστα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ
Τ.Κ 69100 
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                       
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
E mail : ipapanast@gmail.com


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 61                                                                                 ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   21/05/2019

ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση μελών για την συνάντηση του Σωματείου με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Παπακώστα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνονται οι Stratos Tsoupras και Giannis Papanastasiou, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Στις  19/5/2019 στα πλαίσια περιοδείας στην Καβάλα της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κα. Παπακώστα και κατά την επίσκεψη του στην ΠΥ Καβάλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας. 
Την οποία και ευχαριστήσαμε εκ μέρους όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε για τις προσπάθειες του Υπουργείου και την επίλυση μέρους χρόνιων εργασιακών θεμάτων που ήταν σε εκκρεμότητα,  όπως το 24ωρο των ΠΠΥ,  την πρόσληψη των 876 επιλαχόντων του πίνακα ως ΠΠΥ,  την τροπολογία ένταξης μεταγενέστερα στον πίνακα όσων έχουν πλέον τα κριτήρια του νόμου, την ενίσχυση του ΠΣ με την πρόσληψη 962 νέων  συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών .

Η φετινή αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε , μας βρίσκει με λιγότερα προβλήματα εν σύγκρισή με την περσινή.

 Έγινε  ένα σημαντικό βήμα με σκοπό τη  μείωση αυτών των ανισοτήτων και ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων του  προσωπικού αυτού, που όλα αυτά τα χρόνια  ενώ η προσφορά του είναι μεγάλη,  οι υπάρχουσες διαφοροποιήσεις και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει, μόνο προβλήματα δημιουργούν τόσο στην καταξίωση του, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του ΠΣ. 

 Από τη μια, οι όποιες   διαφοροποιήσεις  (σε καθήκοντα, μισθολόγιο, βαθμολόγιο κ.α) λειτουργούν  ως τροχοπέδη στην προσωπική πρόοδο του προσωπικού αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος  όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται .
Από την άλλη, αποδεικνύεται καθημερινά  ότι πλέον οι προκλήσεις,  ολοένα αυξάνουν και διαρκώς γίνονται συνθετότερες στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έτσι η αξιοποίηση του έμψυχου αυτού δυναμικού, χωρίς διακρίσεις και τοποθέτηση αυτού, ανάλογα με την  κατάρτιση, τις σπουδές, την εμπειρία , με σκοπό τη βελτίωση  των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, είναι πλέον επιβεβλημένη όσο κάθε άλλη φορά 
Οφείλουμε από κοινού να οργανώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα του οίκου μας. τώρα που το Π.Σ. αποτελεί το βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας .

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα θέλαμε να καταβληθεί από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια , ώστε να λυθούν στο σύνολο τους όσα εργασιακά θέματα εκκρεμούν ….

 Ενημερώσαμε την Υφυπουργό  γι αυτές  τις εκκρεμότητες  που απομένουν να ρυθμιστούν ώστε να εξαλειφτούν οι όποιες διαφοροποιήσεις .

Θέματα  - προτεραιότητες

1. Ρύθμιση  Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης που διανύουν την δεύτερη 5ετή θητεία για την εξασφάλιση  συνέχισης του εργασιακού τους βίου .
2. Απορρόφηση των υπό ένταξη συναδέλφων Εποχικών Πυροσβεστών στον πίνακα Επιλαχόντων Επιτυχόντων
3. Αξιοποίηση των συναδέλφων Εποχικών εκτός ρύθμισης , ως προσωπικό του Π.Σ. που θα διατίθεται, πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων του, για την υποβοήθηση και υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας . 
4. Αναγνώριση του απολυτηρίου τίτλου λυκείου και ένταξη αυτών στην ανάλογη κατηγορία εκπαίδευσης .
5. Αποσαφήνιση των καθηκόντων των Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης μετά την εφαρμογή του 24ωρου και ένταξη τους στο βαθμολόγιο ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας .
6. Αναγνώριση του χρόνου εργασίας ως Εποχικοί και Πενταετής όσων εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό .
7. Αναγνώριση του επιδόματος επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας των Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης βάση του ενιαίου μισθολογίου που είναι ενταγμένοι 
8. Ηλιακή διάκριση ένταξης στο μόνιμο προσωπικό  Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης.
9. Μέσα ατομικής προστασίας 

Από την πλευρά της η κα. Παπακώστα άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μας και δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία πάντα με τη φυσική μας ηγεσία, ώστε το μεγαλύτερο μέρος αυτών να έχει επιλυθεί μέχρι των Σεπτέμβριο,  μας ενημέρωσε ότι πολλές ενέργειες είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ότι αφορά το προσωπικό αλλά και τα ΜΑΠ και θα υπάρχει συνεχή επαφή . 

Όταν η πολιτική και φυσική ηγεσία μας στέκονται  δίπλα μας,  βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας  δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αφορούσαν το προσωπικό.  

Επιτυγχάνουμε 
Την  απαλοιφή  διαφοροποιήσεων και ανισοτήτων  
Την αύξηση της αλληλεγγύης και του σεβασμού του ατόμου 
Την ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας που είναι βασικό συστατικό προκειμένου να είναι σε θέση αυτό να αντεπεξέλθει με αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο.

Δημιουργούμε  έτσι εκείνες τις  συνθήκες προόδου και καταξίωσης του Πυροσβεστικού Σώματος .


                                                                         Με τιμή το                                                                                        
                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                              ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


    κιν.  6948401282  & *750942                                                                                κιν. 6948775363