Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση για την έγκριση πιστώσεων αποζημίωσης υπερωριακής εργασίας, νυχτερινής εργασίας, εργασίας Κυριακών και εξαιρέσιμων των ΠΠΥ για το 1ο εξάμηνο του 2020 και την άμεση εφαρμογή του από σήμερα 03/01/2020 - Ανακοίνωση του ΓΓΠΠ κ. Χαρδαλιά - Το ΦΕΚ - Διαταγή του ΑΠΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 
Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
 E mail : ipapanast@gmail.com






ΠΡΟΣ : 1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ           
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 205                                                                         ΚΟΜΟΤΗΝΗ :  03 /01/2019


ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση για την έγκριση πιστώσεων  αποζημίωσης υπερωριακής εργασίας, νυχτερινής εργασίας, εργασίας Κυριακών και εξαιρέσιμων των ΠΠΥ για το 1ο εξάμηνο  του 2020 και την άμεση εφαρμογή του από σήμερα 03/01/2020


Συνάδελφοι, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓΠΠ κ. Χαρδαλιά , σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Σωματείου μας,  όπως είχε δεσμευθεί στις 27/12/2019, μας ενημέρωσε για την έγκριση των πιστώσεων  του 1ου  εξαμήνου του 2020, υπερωριακής απασχόλησης, εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες καθώς και εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες των 2.679 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και την άμεση εφαρμογή από σήμερα 3 Ιανουαρίου 2020 ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και αλλαγές στις βάρδιες των υπηρεσιών . 

Όπως γράψαμε  στην υπ.   αριθ.   Πρωτ. 189  27/12/2019 ανακοίνωση μας, στις 2 Ιανουαρίου 2020 δηλαδή την πρώτη εργάσιμη μέρα του έτους,  θα γίνει αίτημα από τον κ. Χαρδαλιά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έγκριση της  σχετικής πίστωσης που αφορά στο 24ωρο των ΠΠΥ , η εν λόγω πίστωση εγκρίθηκε την ίδια μέρα που έγινε το αίτημα,  με αριθμό απόφασης 200 1047 000001 και με  αριθμό      Πρωτ. 2/90 από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Θ.  Σκυλακάκη, σε απάντηση του από 23/12/2019 αιτήματος της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΠΣ   (αριθ. Πρωτ. 84922Φ 514.2

Μας ενημέρωσε επίσης ότι, μέσα σε 24 ώρες και μετά την σχετική έγκριση του ΓΛΚ, ολοκληρώθηκε η Έκθεση Οικονομικής Επιβάρυνσης από το Τμήμα Προϋπολογισμού του ΠΣ, η σχετική έκθεση - εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού και Επιτελικού Σχεδιασμού (αριθ. πρωτ. ΓΔΟΕΣ/4/132) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισήγηση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Ιεραρχίας προς εμέ για την σύνταξη σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, η σύνταξη του σχετικού ενημερωτικού και σχεδίου Απόφασης προς τον Υπουργό (αριθ. Πρωτ. 288 οικ.Φ.105.6), η διαδικασία υπογραφής από τον κο Υπουργό, η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης της σχετικής δαπάνης στον Προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η ηλεκτρονική αίτηση προς το Εθνικό Τυπογραφείο και η ανάληψη ΚΑΔ (αρ.176), η αποστολή προς την ΓΓ Νομικών θεμάτων για έλεγχο νομιμότητας και η μόλις πριν λίγο σημερινή έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 1Β/3-1-2020!

Όσο για τα λεγόμενα κάποιων που μας θεωρούσαν εντεταλμένους, καλά θα κάνουν στο εξής να ασχολούνται με τα του οίκου τους, και όχι με τις ενέργειες όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα των συναδέλφων … Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο για τις δημοσιεύσεις αυτού του τύπου, γιατί προτεραιότητα έχουν τα προβλήματα και όχι κοκορομαχίες .

Άλλωστε υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΓΓΠΠ κ. Χαρδαλιά για το θέμα, την οποία σας επισυνάπτουμε …

Τα συμπεράσματα δικά σας ….

                                                               Με τιμή για το                                                              
                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                         ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
      κιν.  6948401282  & *750942                                            κιν. 6948775363





Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά προς Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης


 Νίκος Χαρδαλιάς, Nikos Hardalias  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  Αθήνα 

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2.679 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (ή αλλιώς, πώς κάποιοι ανεκδιήγητοι «συνδικαλιστές» εδώ και μέρες με ψέμματα και ευφάνταστα σενάρια παίζουν με την αγωνία τους)!

Αγαπητά μας Στελέχη-Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης,

Με περισσή καρτερικότητα και ψυχραιμία παρακολούθησα τις τελευταίες ημέρες μια αήθη, απαράδεκτη, συκοφαντική, προκλητική και κυρίως αβάσιμη επίθεση στο πρόσωπό μου από μια χούφτα συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι αγνοώντας κάθε πραγματικό δεδομένο, δεν δίστασαν να παίξουν με την αγωνία των συναδέλφων τους σε σχέση με την δυνατότητα ένταξής τους στο 24ωρο λειτουργίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που από το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου τηλεφωνικά και προσωπικά είχα διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο τους για τα πραγματικά γεγονότα και την μέριμνά μας για αυτό!

Η σχετική πίστωση που αφορά στο 24ωρο των ΠΠΥ, η οποία από τα μέσα Οκτωβρίου είχε συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να διατεθεί και για το 2020, από τα ίδια κονδύλια που διατέθηκε πέρυσι, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ 2/1 (την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους, με αριθμό απόφασης 200 1047 000001 και με αριθμό Πρωτ. 2/90!) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού κου Θ. Σκυλακάκη, σε απάντηση του από 23/12/2019 αιτήματος της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΠΣ (αριθ. Πρωτ. 84922Φ 514.2)

Μέσα σε 24 ώρες, και μετά την σχετική έγκριση του ΓΛΚ, ολοκληρώθηκε η Έκθεση Οικονομικής Επιβάρυνσης από το Τμήμα Προϋπολογισμού του ΠΣ, η σχετική έκθεση-εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού και Επιτελικού Σχεδιασμού (αριθ.πρωτ. ΓΔΟΕΣ/4/132) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισήγηση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Ιεραρχίας προς εμέ για την σύνταξη σχεδίου Υπουργικής Απόφασης, η σύνταξη του σχετικού ενημερωτικού και σχεδίου Απόφασης προς τον Υπουργό (αριθ. Πρωτ. 288 οικ.Φ.105.6), η διαδικασία υπογραφής από τον κο Υπουργό, η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης της σχετικής δαπάνης στον Προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η ηλεκτρονική αίτηση πρός το Εθνικό Τυπογραφείο και η ανάληψη ΚΑΔ (αρ.176), η αποστολή προς την ΓΓ Νομικών θεμάτων για έλεγχο νομιμότητας και η μολις πριν λίγο σημερινή έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 1Β/3-1-2020!

ΝΑΙ, ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ! Σε 24 ώρες γκρεμίστηκε όλη η σαθρή, φαιδρή και ανυπόστατη παραφιλολογία και ψευδολογία των κυρίων Συνδικαλιστών, και αποδείχθηκε ότι οι προσωπικές μου δεσμεύσεις και οι δεσμεύσεις της Πολιτικής ηγεσίας μας τηρούνται απαρέγκλιτα τόσο όσο προς το αποτέλεσμα, όσο και ως πρός τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους! Με την σημερινή υπ’ αριθμ. 319/οικ Φ.105.6/3-1-20 Διαταγή Αρχηγού ΠΣ (ΑΔΑ:691646ΜΤΛΒ-Κ0Ρ) , μέσα στην πρώτη εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου (και όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως πέρυσι), από σήμερα όλοι οι ΠΠΥ εντάσσονται σε πλήρες 24ωρο ωράριο!

Εμείς έτσι τιμάμε τα στελέχη μας, τις δεσμεύσεις μας, και έτσι διαφυλάσσουμε την αξιοπιστία μας και την συνέπεια λόγων και πράξεών μας! Και με τον ίδιο τρόπο στο νέο Σχέδιο Νόμου που είναι σε διαβούλευση, ικανοποιούμε συντριπτικά όλα τα χρόνια αιτήματά σας, με περισσή ευθύνη και σεβασμό στην προσπάθειά σας!

Καλή χρονιά σε όλους, να προσέχετε τους εαυτούς σας, να είστε πάντα υγιείς, εσείς και οι οικογένειές σας!

ΥΓ Αναμένω την άμεση ανάκληση και δημόσια συγνώμη των κυρίων «Συνδικαλιστών» της ΠΟΠΥΣΥΠ για τα όσα προσβλητικά, ανυπόστατα, συκοφαντικά, ειρωνικά και πέρα από κάθε έννοια συνδικαλιστικής λογικής ανέφεραν για το πρόσωπό μου στην από 31/12 δημόσια επιστολή τους. Η πραγματικότητα απέδειξε το πόσο ψέμματα έλεγαν και επιφυλάσσομαι σε κάθε περίπτωση για την άσκηση των συνταγματικών μου δικαιωμάτων προς διαφύλαξη της προσωπικότητάς μου και την εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου στους υπευθύνους.