Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς συμβασιούχους – πενταετής και επιλαχόντες πυροσβέστες



Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους και μη που θα διαβάσουν την επιστολή.
Συνάδελφε και συναδέλφισα ο καιρός και οι εργασιακές συνθήκες πάντα ήταν ,είναι και θα είναι κόντρα μας. Θέλω να απευθυνθώ στα απλά μέλη του κάθε σωματείου αλλά και ιδιαίτερα στους σύνεδρους που θα εκλέξουν στης 19/1/2014   την νέα Ηγεσία – Διοίκηση στης ΠΟΠΥΣΥΠ που μας εκπροσωπεί απέναντι στην πολιτική αλλά και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και ΠΡΟΠΟ .
Οι εποχές άλλαξαν δραματικά για όλους τους εργαζόμενους και εσείς έχετε εκλεγεί να μας εκπροσωπείτε ως σύνεδροι και ελπίζω όχι για το προσωπικό σας όφελος και συμφέρον. Κατά την άποψη μου αλλά και αρκετών που συζητάμε έχετε την απόλυτη ευθύνη γιατί με την ψήφο σας εσείς θα εκλέξετε την νέα Διοίκηση για τα επόμενα τρία χρονιά που θα είναι καθοριστικά για την εργασία (αν, πως, ποιοι, θα την κρατήσουν ) που με τόσο κόπο μετείχαμε και οι 5500 χιλιάδες που ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε και μετά με την συμβολή τον πολιτικών, πολιτευτών, δικηγορών, κλπ.
Η ευθύνη σας είναι πλέον τεράστια και δυσβάστακτη κατά την άποψη μου που θα έχετε εσείς και μετά την νέα διοίκηση που θα προκύψει . Το μέλημα σας θα πρέπει να είναι ποιος συνάδελφος άνδρας ή γυναίκα θα μπορεί να μας εκπροσωπήσει καλύτερα και όχι οι προσωπικές -εχθρικές – φιλικές – παραταξιακές – πολιτικές - σχέσεις που θα έχετε μεταξύ σας.
Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση (πχ εθνικές εκλογές) με την ψήφο μας, μας κουμαντάρουν και καθορίζουν τις τύχες μας, έτσι και εδώ το καθαρό και ανιδιοτελές της ψήφου σας θα πρέπει να εκλέξει και να λάβει υπόψη του ποιος βοήθησε, ποιος μπορεί να μας βοηθήσει, και τελευταία ποιοι είναι διατεθειμένοι να τρέξουν γιατί τα τελευταία χρονιά παρότι εκλέγονται 13 άτομα , τρεις με τέσσερις βλέπουμε να κινούνται. ( μπορεί και να τους βαρεθήκαμε, οι άλλοι που είναι ? μήπως είναι εκεί για την αδεία που περνούν ? απορία εκφράζω )
Συνάδελφοι εμείς οι απλοί πυροσβέστες, εμείς που έχουμε στείλει τους σύνεδρους, να αναλάβουμε επιτέλους την ευθύνη που μας αναλογεί και να ρωτήσουμε τους σύνεδρους του σωματείου όπου ανήκουμε ο καθένας μας ώστε να μας πουν την άποψη τους γιατί ήρθε η ώρα και η στιγμή που θα πρέπει να σφίξουν οι γλουτοί.  ( κοινός οι κω@@ι, συγγνώμη για την έκφραση αλλά δεν μου έρχονταν άλλη)
Πάμε δυνατά και αισιόδοξα γιατί το μέλλον και την τύχη μας εμείς θα πρέπει να την γραφούμε και να την καθορίζουμε . Χρονιά πολλά και καλά με δουλειά και υγεία σε όλους μας.