Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ - 
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ



Αρ.πρωτ: 35                                                                                                  Μέγαρα   31-1-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έντονη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ επί του Σ/Ν του Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την

«Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος»

Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στην βουλή που αφορά μεταξύ άλλων και την «αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος» το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σοβαρά ενοχλημένο επισημαίνει τα κάτωθι απευθυνόμενο τόσο στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και στο Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Παρά τις δεσμεύσεις, κατόπιν πολλαπλών συναντήσεων αλλά και δημόσιων τοποθετήσεων και δηλώσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα αυτό της « Ομογενοποίησης» του προσωπικού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από το περιεχόμενο των άρθρων του   Σ/Ν, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την αξιοπρέπεια, την νοημοσύνη και τον αγώνα μας, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μας, απαξιωτικά από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Στο εν λόγο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι δεσμεύσεις, ούτε στα στοιχειώδη, όπως αυτά απαριθμούνται παρακάτω, και αφορούν κυρίως την «Ομογενοποίησης» και τα οποία διευκρινίζεται πως δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

I. ΟΜΟΙΑ καθήκοντα των Π.Π.Υ με αυτά των μονίμων πυροσβεστών.

II. Συμμετοχή στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού και ενός μέλους της ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ

III. Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για άλλα δυο (2) χρόνια (σύνολο δηλ. πέντε χρόνια).

Κάτωθι, παραθέτονται οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, επί του Σ/Ν με σκοπό την πλήρη ομογενοποίηση του προσωπικού, προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα να αποτελέσει πραγματικό βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας

1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.

β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ

2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)

3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.

4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότηση τους .

5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.

Για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ απευθύνεται και ευελπιστεί στην στηρίξει όλων των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε οι δίκαιες προτάσεις της Ομοσπονδίας να υλοποιηθούν στο σύνολό τους.

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                           

   ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                            ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
                 6974 709262                                                                                              6986 131046  



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ - 
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


                           Προς 
Πρόεδρο & Γ. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε
Υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου


Αρ.πρωτ: 34                                                                                                              Μέγαρα 30/1/2014
              
Αξιότιμοι κύριοι,
Με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην βουλή που αφορά την « Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος και Άλλες διατάξεις » θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ εις βάρος μας, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του Π.Σ.
Παρά τις δεσμεύσεις τους σε πολλαπλές συναντήσεις που είχαμε μαζί τους αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα αυτό της « Ομογενοποίησης» του προσωπικού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από το περιεχόμενο των άρθρων, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την αξιοπρέπεια, την νοημοσύνη και τον αγώνα μας, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μας, απαξιωτικά από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Στο εν λόγο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι δεσμεύσεις τους, ούτε στα στοιχειώδη, που κινούνται στην κατεύθυνση της «Ομογενοποίησης » και τα οποία δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τον Κρατικό Προϋπολογισμό Όπως:

1) ΟΜΟΙΑ καθήκοντα των Π.Π.Υ με αυτά των μονίμων πυροσβεστών,

2) Συμμετοχή στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού και ενός μέλους της ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ (στο εν λόγο συμβούλιο ήδη συμμετέχουν μέλη από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του σώματος)

3) Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για άλλα δυο (2) χρόνια (σύνολο δηλ. πέντε χρόνια).

Οι προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου προκειμένου να ομογενοποιηθεί πλήρως το προσωπικό του και να γίνει πραγματικός βραχίονας της πολιτικής προστασίας το Πυροσβεστικό Σώμα είναι :

1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. (Αυτά που δεν κοστίζουν όπως το καθηκοντoλόγιο αποτελούν δέσμευση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας, ενώ το κόστος των ωραρίων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται.)
1β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ.(Σημ. Δεν μπορεί να λένε πολιτική και φυσική ηγεσία ότι έχουν πρόθεση να ομογενοποιήσουν το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ και από την άλλη με το άρθρο αυτό να μας διαφοροποιούν σε άλλη μια περίπτωση.
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικόδικαίωμα.
4Β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότησητους.
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος (προσληφθέντες το 2009,ηλικία,τίτλος σπουδών ,κ.α) τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.

Σας καλούμε, ως Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο αλλά και ως παρατάξεις , να λάβετε θέση, προκειμένου, αφενός ν' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ αυτή η ΑΔΙΚΙΑ και αφ εταίρου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος οργανισμός πυρασφαλείας της χώρας, που θα μπορεί αξιόπιστα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

                                       

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                           

ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                               ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
                 6974 709262                                                                                              6986 131046