Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


Συνάντηση με βουλευτές  της  Ν. Δημοκρατίας , κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη , Ηλία Βλαχογιάννη  παρουσία και του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου  κ. Τάκη Μπαλτάκο, στα πλαίσια του διαλόγου για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ΠΣ.





Συνάντηση στη Βουλή με τον Τομεάρχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Κώστα Τριαντάφυλλο




Συνάντηση με το βουλευτή της ΝΕΑΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  Κο Γεώργιο Γεωργαντά 


 Γραφεία ΠΑ.ΣΟ.Κ  Χαριλάου Τρικούπη Τομέας Δημόσιας Τάξης & ΠΡΟ.ΠΟ  συνάντηση με τους φορείς .Στη συνάντηση  υπήρξαν οι κ.κ Κων/νος Τριαντάφυλλος, Γεώργιος Παπακωνσταντής, Πάρης Κουκουλόπουλος, Χρήστος Γκόκας και η Κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ.





ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
                                                         
ΠΡΟΣ              
 1. ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                  
 2. ΠΟΠΥΣΥΠ                
 3. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ          
                                                                 
                                                                               
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 22                                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ   12/02/2014

                                  ΘΕΜΑ  :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ
 
Συνάδελφοι
 Τη  Δευτέρα 10/02/2014 το προεδρείο του Σωματείου μας μαζί με το προεδρείο της Ομοσπονδίας , συναντήθηκε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού με τους βουλευτές  της  Ν. Δημοκρατίας , κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη , Ηλία Βλαχογιάννη  παρουσία και του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου  κ. Τάκη Μπαλτάκο, στα πλαίσια του διαλόγου για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ΠΣ.

    Οι αλλαγές που προτάθηκαν, οι οποίες ταυτίζονται και με τις θέσεις της Ομοσπονδίας, είναι:

1. Τροποποίηση: Το εδάφιο στ θα πρέπει να τροποποιηθεί έτσι ώστε στο συμβούλιο του επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος από την ομοσπονδία μας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π) όπως πολύ σωστά συμμετέχει όπως προβλέπεται και από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ.Είναι αδιανόητο να μην έχει εκπρόσωπο στο συμβούλιο του επιτελικού σχεδιασμού το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των 4000 Π.Π.Υ και των 1500 Συμβασιούχων πυροσβεστών, που αντιστοιχούν πάνω από το 1/3 της οργανικής δύναμης του Σώματος. Είναι αδιανόητο να μην έχει λόγο η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που όλο το προσωπικό που εκπροσωπεί εκτελεί υπηρεσία σε βάρδιες και όχι σε γραφεία.      Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), ως μέλη.

2. ( παρ.1)  το άρθρο αυτό να τροποποιηθεί ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ όλοι οι ΠΠΥ που έχουν την δυνατότητα θεμελίωσης πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
3. Παρ.3α) Να τροποποιηθεί η παρ.3 έτσι ώστε οι Π.Π.Υ να εργάζονται με  όμοια καθήκοντα-ωράρια – άδειες με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού και όχι ανάλογα ή όταν συντρέχουν ειδικοί ή έκτακτοι υπηρεσιακοί λόγοι όπως αναφέρεται.

Ως γνωστόν Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και το πυροσβεστικό προσωπικό  τελούν σε διαρκή ετοιμότητα για την εκπλήρωση της αποστολής τους. Για το σκοπό αυτό οι Υπηρεσίες λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του έτους και το πυροσβεστικό προσωπικό θεωρείται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η επέμβασή του. Πώς μπορεί να εκπληρώσει απρόσκοπτα την αποστολή του  το Πυροσβεστικό Σώμα όταν το προσωπικό του εργάζεται με διαφορετικά ωράρια και καθήκοντα… Ποιός ο λόγος να μην απασχολούνται οι Π.Π.Υ καθημερινά σε κύρια πυροσβεστικά καθήκοντα;

4. (3Β) Εάν δοθεί στους Π.Π.Υ η δυνατότητα να ασκούν όμοια καθήκοντα -ωράρια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού τότε το περιεχόμενο του εδαφίου αυτού είναι μονόδρομος, αφού αυτός είναι ο τρόπος εργασίας στις περιπτώσεις που αναφέρει και για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

5. Απορρόφηση των επιλαχόντων ΠΠΥ σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Ν.3938/2011, καθώς ήδη θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί και κωλυσιεργεί άνευ αιτιών. Κατά συνέπεια και εφόσον , προσελήφθησαν  225 μόνιμοι Πυροσβέστες δύναται να πραγματοποιηθεί απορρόφηση αντιστοίχων και 225 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης βάσει του Νόμου, και έτσι όπως αυτός το ορίζει.

Την Τρίτη 11/02/2014  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ στη Βουλή με τον εισηγητή της, κ. Ιωάννη Πανούση  και τους συνεργάτες του. Θέσαμε τα ανωτέρω θέματα και υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ενδιαφέρον  ως προς τις προτάσεις μας.

 Κατόπιν, συναντηθήκαμε με βουλευτές  του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως αυτό είχε προγραμματιστεί, με τους κ.κ. Δημήτρη Σαλτούρο, Πάρη  Κουκουλόπουλο και  Κώστα Τριαντάφυλλο , ενημερώνοντάς τους για τα ίδια ως άνω θέματα.
Το κλίμα ήταν καλό καθώς όλοι όπως μας είπαν βλέπουν την αναγκαιότητα ενός ομογενοποιημένου ΠΣ που θα αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις και τις ανάγκες για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη στο κομμάτι που μας αναλογεί και έτσι όπως αυτό η εποχή απαιτεί, ενώ  σημαντική εξέλιξη ήταν και η έγγραφη στήριξη της Ομοσπονδίας των μονίμων η οποία ζητά τη μονιμοποίηση με προϋποθέσεις, όλων όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στην ηλικία των 60 ετών, ανεξαρτήτου ορίου  ηλικίας και υπαγωγή αυτών στα ίδια ασφαλιστικά ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί σήμερα 12/02/2014 ότι κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Βουλή με τον τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ, Κο Κων/νο Τριαντάφυλλο και έγινε εκτενή αναφορά στα άρθρα που μας αφορούν επί του νομοσχεδίου της Αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές και θεωρήθηκαν εφικτές ως προς την υλοποίησή τους.

 Ραντεβού πραγματοποιήθηκε και με το βουλευτή της ΝΕΑΣ .ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , Κο Γεώργιο Γεωργαντά όπως αυτό επίσης είχε προγραμματιστεί και ενημερώθηκε για τις θέσεις μας. Κρίθηκε αναγκαίο να συζητηθούν αναλυτικά οι προτάσεις μας καθώς και ο Κος Γεωργαντάς συμμετέχει στη διαρκή επιτροπή και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Σήμερα, 12/02/2014 επίσης στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, στις 5 το απόγευμα, κλήθηκαν όλοι οι φορείς του τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε να τοποθετηθούν επί της αναδιάρθρωσης του νομοσχεδίου των Σωμάτων Ασφαλείας και επί των άρθρων . Καταθέσαμε και συζητήσαμε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας. Αναπτύξαμε τα άρθρα που μας αφορούν αιτιολογώντας τις θέσεις μας.  Υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τους ενώ παράλληλα τις υιοθέτησαν πλήρως και δεσμεύτηκαν ότι θα τις προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως τομέας του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνάντηση  υπήρξαν οι κ.κ Κων/νος Τριαντάφυλλος, Γεώργιος Παπακωνσταντής, Πάρης Κουκουλόπουλος, Χρήστος Γκόκας και η Κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ.


 Η εξέλιξη όπως θα ακολουθήσει θα είναι.
Πέμπτη 13/02/2014 και ώρα   10.00 π.μ συνάντηση της επιτροπής των κομμάτων με τους συνδικαλιστικούς  φορείς. (17 φορείς).
Δύο συναντήσεις της ανωτέρω επιτροπής  πιθανόν Τρίτη  18/02/2014 και Πέμπτη 20/02/2014 για συζητήσεις κατ΄ άρθρο και επί του συνόλου, ενώ η προώθηση του ανωτέρω Ν/Σ  προς την ολομέλεια θα γίνει περίπου στο τέλος του μήνα ενώ κατ’ άλλους γύρω στις 10 με 15 Μαρτίου.

                                                                         Με τιμή το                                                                                       
                                                       Διοικητικό Συμβούλιο                                                                    του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ
    κιν.  6948401282  & * 750942                                                              κιν.  6947402626  & *786272